[]

dubai

burda ne yapılır kısa sürede?

mesela ucuza alışveriş yapmalık nereler var? iş için gidip kalan zamanda dolaşacağım


 
ben dubai'de ucuz hicbir sey gormedim. belki supermarketlerde turkiye'de olmayan seyler olabilir ancak onlara bakmadigim icin bilemiyorum. onun disinda kiyafet canta vs. markalar olarak ucuz bir yer degil. belki teknolojik urunler olabilir.
ne yapilacagina gelirsek, su anda sicaklik 36 derece falan. burj khalifa'nin oraya, marinaya, palmiye adalarina ve jumeriah sahile gidebilirsiniz. igrenc bir yer bence zaten. hayatta para verip gitmeyecegim bir yer.

  • kassiopeia  (14.04.17 00:53:18) 
kısa süre demişsiniz gerçi ama ben dubaiyi biraz da skydiving videolarından bildiğimden manzarası güzel gibi, fiyatı konusunda hiç fikrim tok.

www.youtube.com
  • senolll  (14.04.17 01:11:38) 
Dubai'nin ucuzluğu kalmadi maalesef.

o yüzden paraniz yoksa pek bir sey vadetmiyor.
  • for the record  (14.04.17 09:41:11) 
Kısa süreden kastınızın 2 gün olduğunu varsayarak;

Öncelikle alışveriş olayı bazı ürünler için hala cazibesini korusa da(İphone,Macbook vs),giyim gibi olaylarda hiç boşuna vakit kaybetmeyin derim.

İlk defa mı geliyorsunuz bilmiyorum ama aa ne güzel metro varmış gibi bir hisse kapılmayın. Metro yok gibi düşünün gezerken.

2 günlük rota çıkaracak olursak;

1.gün, dubai marina-jumeirah beach residence, jlt(pek bir olayı yok ama) tarafları gezilip, öğlen 4-5 gibi souk madinat'a geçilip bir şeyler içilebilir. Ordan çıktıktan sonra jumeirah sahilinde biraz yüründekten sonra doğru dubai mall/ Burj khalifa'nın olduğu tarafa geçilebilir. Akşam 7 gibi oralarda olduğunuzu düşünerek, hem dünyanın en gereksiz büyüklüğündeki mall'u gezilip hem de fountain Show(Bu güzel bak) izlenebilir. Yine orada souk al bahar tarafında bir şeyler yenip etraf izlenebilir. Burj khalifa at the top olayı bence çok bir olayı yok. Epey de pahalı, 500 dirhem'i bulduğu saatler oluyor en tepeye çıkmak için. Hee ben de bir kere meraktan çıktım ama o kadar işte yani. Vaav bir durum yok gibi.

Program başlangıcında palm jumeirah kısmını atladım. Oraya gece gitmemek de fayda var bence. Taksiyle gidilip başından sonuna bir tur atılabilir, Atlantis hotel gezilebilir, ordaki akvaryum eh işte yani girilmese de olur. Palm'in sonuna doğru rixos'un oralarda güzel burj el arab manzaraları olur belki fotoğraf vs için.

Burj el arab kısmına hiç girmedim, otelde herhangi bir şey için rezervasyonunuz vs yoksa gezmek mümkün değil.Hani belli bir yerden güvenlik başlıyor zaten bari binayı yakından göreyim durumu da yok. En ucuz giriş yöntemlerinden öğle çayı+cookie falan 600 dirhem falandı sanırım.

İlk gün hemen hemen tamam. Akşam yemeği için, jumeirah beach residence'daki cheesecake factory tercih edilebilir. Güzel et yemek için ya da başka şeyler.

2.gün ise, ya sabahtan bir yerleri gezip öğlen 3'den akşam 9'a safari katılınmalı(değişik deneyim cidden hele de ilk kez ise). Gündüzleri bu sefer biraz daha makyajsız dubai sayılabilecek, deira taraflarına gidilebilir. Bizdeki Aksaray gibi bir yer, ben olsam mutlaka uğrardım o taraflara. Onun dışında tekne bot turu gibi( kısa süreli 2-3 saatlik) şeyler var. Marina'dan kalkıyorlar sürat botlarıyla palm'i jumeirah'ı Marina'yı kapsayan güzel bir gezinti oluyor. Burj el arab vs etrafında fotoğraf falan çekilmeli şeklinde bir şey ayarlıyorlar.

Tabi siz ne yapmak istiyorsunuz o önemli. Ona göre bir şeyler eklenip çıkarılır listeye.

Abu dhabi sheik zayed cami falan diye gider de, dediğim gibi sizin tercihleriniz ve zaman durumunuz önemli.

Skydive bahsi geçmiş onu da ekliyeyim. Ben deneyimlemedim ama muhteşem bir manzara (sanmıyorum daha iyi bir atlayış yeri olduğunu Dünya'da) full paket video vs 2000 dirhem olması lazım. Tabii bunu eğitmenle yapıyorsunuz, yok ben tek atlıycam falan olayın da eğitim almak vs derken 5000'leri buluyordu sanırım.

Hoşgelişler ola.
  • tsubasa  (14.04.17 10:06:37 ~ 10:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.