[]

Bu kefiri içsem mi, içmesem mi?

Şöyle ki: dün gece 10 gibi oda sıcaklığındaki 1 lt sütümle aktardan aldığım mayamla ilk kez kefir mayaladım. Bir şeye sar, karanlıkta kalsın 24 saat dediler bıraktım ama sanırım onu pek sıcak tutamadım. O an aklıma gelmedi ama sanırım ince bir şeyle sarmışım. Neyse tam 24 saat sonra süzdüm mayasını ancak bu böyle sanki tam mayalanmamış gibi. O kefirin yoğun hali hiç yok. Sıvılığı ise sütten yarım tık belki bir tık yukarda. Yudumu ağza alır almaz bir sıkıntı yok ama damağa değdiğinde şöyle bir dilimi, ağzımı filan kesiyor, anlık bir uyuşma ile. Bi aklım bu tam daha uyumamış bile iç ne olacak diyor, diğer aklım zehirlenme başımıza durduk yere diyor. Bilemedim ne yapsam, var mıdır kefir uyutan, arası iyi olan?




 
hic market mayasi ile mayalamadim, tarifte oyle yaziyorsa bilemiyorum ancak bir litre sut bana cok geldi. benim cok fazla kefir mayam var ve bir kavanoz kadar sute koyuyorum ki o yarim litre ya da biraz daha az aliyor. sutu cok koyduysaniz mayalayamamis olabilirler. ancak zehirlenmezsiniz. hafif bozamsi/eksimsi/kesik tat normal.


  • kassiopeia  (14.04.17 00:14:56) 
45 derecelik ısısını koruyamadıysan tutmamıştır boşuna içme.


  • angelus  (14.04.17 00:43:46 ~ 00:44:07) 
@kassiopeia aktardan almıştım böyle ufacık bir kavanozda küçük küçük bir iki parça bir şeydi. mayaladıkça da büyüyeceğini söylediler. Evet, dediğiniz doğru olabilir sütüm fazla gelmiştir. Madem normal o tat bu seferlik böyle olsun, rahat rahat içeyim ben onu. Teşekkürler :)


  • havana  (14.04.17 00:44:04) 
@angelus koruyamadım muhtemelen de tutmamış halini de içmeye karar verdim dökmektense.


  • havana  (14.04.17 00:46:17) 
kucuk kucuk iki parca bir seyse orta boy kavanozun yarisina kadar falan sut koymakla baslayin. sonra zaten dedikleri gibi buyuyor inanilmaz sekilde o zaman arttirirsiniz.

ayrica angelus ben hic 45 derece falan yapmiyorum sicakligi, mutfak dolabina koyuyorum yetiyor. ilk kez senden duydum 45 derece olmasi gerektigini. oda sicakligi yeterlidir normalde.
  • kassiopeia  (14.04.17 00:49:04) 
Yanlislikla angelus'un hesabindan yazmisim da 30 derece yeterliymis cidden 45 derece yogurt icin diyor yanlis hatirlamisim. Allah allah niye tutmadi ki o zaman ev soguk galiba :p yalniz bozuk sutun de tadi eksi oluyor aman dikkat edin.


  • neferkitty  (14.04.17 01:14:06) 
@kassiopeia evet ben maya büyüdükçe sütü arttırayım en iyisi, ilkti şeyyapamadım ben onu.
@neferkitty bozuk süt tadını iyi bilirim :/ o denli ekşi değil neyse ki içilir bence ya bakayım bir yardım bardak, teşekkürler.

  • havana  (14.04.17 01:24:54) 
Hocam bekletirsen kivamini bulacaktir.


  • tezek  (14.04.17 03:05:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.