[]

dünyadaki 1.ci din ortaya çıkana kadar allah ne yapıyordu?

kötü niyetle sormuyorum ama gerçekten allah ne yapıyordu? google'dan baktım ilk din tevhid dini diyor kaç yılında geldiği bilgisine ulaşamadım.




 
Soruyu kime sorduğuna bağlı.

Mesela müslümanlar ilk dinin adem'le beraber başladığına inanırlar. Ama ilk insanın adem olduğuna inanmayan 4 milyar kişi var, onlara göre ilk insanların dini olmayabilir. Yunan dinlerinde ilk insanlar tanrının çocukları, mesela onlarda ilk din diye birşey yok çünkü zaten babaları tanrı.

Müslümanlar beğenmeyecek ama, Davut, İbrahim gibi peygamlerler zamanında şehir devletlerinin krallarıydı, o zaman her kral kendini tanrılardan biri olarak tanıtıyordu. Tek tanrılı dinler başlayınca bu hikayeler tanrı yerine peygamber olarak dönüştü. Baba-oğul peygamber olan ibrahim-ismail gibi kişiler de aslında babadan oğula geçen krallıklar yüzünden.

Bu krallar zamanında tanrılar zaten aramızda dolaşıyordu diye inanılıyordu.

Edit: aha da demirbaş hıristiyanımız da geldi.
  • harzem  (13.04.17 23:30:12 ~ 23:34:40) 
ademle havva'dan beri vardı. biraz okusanız anlarsınız. bknz. eski ahit-yaratılış bölümü.


  • cekilmis gayfe  (13.04.17 23:31:02) 
@kaptan maydanoz yani allah adem'i yarattı ve dakika 1 din 1 mi oldu? seccadeyi serip öğle namazını mı kıldı? ne dini abi adam ne olduğunun farkında değil


  • xu  (13.04.17 23:44:04 ~ 23:44:48) 
dinler tarihi oldukça ilginçtir.

şunu dinleyerek basic giriş yapabilirsiniz.

www.youtube.com

soruya cevap olsun, dindar insanlar için 3 popüler dinde adem ile başlar, ilk insanla. inanmayan için ise insan evrim sürecinde dinin ortaya çıktığı noktaları incelemesi gerekir, burada sıkıntı yazılı kaynaklar. ama göbeklitepe oldukça ilginç yerleşik insanlar tarihi açısından.
  • kurnaz  (14.04.17 01:48:51 ~ 01:51:56) 
@kaptan maydanoz sakin ol genco :) müslümler kendini savunurken hakaret etmese güzel olur.

adem'den ibrahim'e kadar tanrı doğru insanlara tebliğ yaptı, ibrahimle anlaşması ve sonrasında başka doğru insanlara da tebliğde bulundu. son olarak kendisi beden alarak dünyaya geldi ve insanların günahlarının kefareti olarak çarmıhta öldü.
  • cekilmis gayfe  (14.04.17 10:34:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.