[]

hearts of iron 4 ustalarına sorularım var

yeni başladım oyuna. Almanya'yla oynuyorum ama şöyle sorularım var.

-kıçı kırık belçika ve hollanda'yı hayvan gibi ordum bi türlü alamıyor. tek savaştığım cephe bu. neredeyse bütün ordumla çullanıyorum bana mısın demiyor. Bişey mi atlıyorum acaba?

-deniz de gayet çeşitli olacak şekilde bir filo kurdum. ama ingiltere her defasında tokatladı beni. nedir bunun taktiği?

-ürettiğim uçakları belli havalimanlarına konuşlandırıyorum sonra da görevlerini seçip nereye saldıracaksam oraya asker yürütürmüş gibi tıklıyorum. ama görevde olmayan uçaklarınız var diye uyarı veriyor oyun. ne atlıyorum burada?

 
Hava üstünlüğü toprak ele geçirmek için mühim. Bunun için haritayı hava trafiği moduna alıp hangi bölgeye uçaklarını göndermek istiyorsan o bölgeye sol tıklaman lazım. Sol tarafta açılan pencereye de daha öncesinde seçtiğin uçakları sağ tıklayıp aktarmalısın. Biraz karışık, ben de zor çözmüştüm uçak olayını.


  • kadirgali huseyin olmayan adam  (13.04.17 15:37:26) 
-Ordunun büyüklüğü önemli değil, yeterli teknolojiye ulaşmış doğru kombine edilmiş bir ordu gerekli. Nedir doğru kombine? Tümeninizin içeriğinde dağcı piyadeler, normal piyadeler, motorize birlikler, tanklar, toplar var. Arazi yapısına göre bunları özelleştirmeniz gerekli(ho4 ideal division yazıp aratın). Bunun haricinde en önemli şey plan. Plan teknolojinizi ordunuza göre seçip geliştirmeniz, savaştan önce plan benimsemeniz, planın tamamlanması için yeteri kadar beklemeniz gerekmekte(Yeşile dönünce plan tamamlanmıştır ve başarı yüzdesi bekledikçe artar.)

-Denizle ilgili fazla bir bilgim yok, ancak onun da mutlaka bir kombini var, çeşit sayısının fazla olması başarılı olunacağı anlamına gelmez. Kaldı ki paradoxun bütün oyunlarında İngiltere donanması en güçlü donanmadır. Örneğin benim Europa Universalis'te dahi bir kere bile İngiliz donanması ile savaşmışlığım yoktur.

-Seçtiğiniz uçak filosunda uçak limiti var. O limiti arttırmazsanız fabrikada ürettiğiniz uçaklar filoya dahil edilmez. Limiti arttırıp üretilen uçakların filoya dahil edilmesi gerekli. O uyarı bu yüzden geliyor.
  • eosertable  (13.04.17 15:47:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.