[]

Bu amerikalılar nasıl insanlar? United olayı..

Ya dünyanın çivisi çıkmış resmen. Şu united airlines'ın uçaktan adamı sürükleyerek attığı vidyoda 1 tane adam da kalkıp bidakka bilader senin bunu yapmaya hakkın yok demiyor. Şiddetin dozu artmaya başladığı an kayıt yapan kamera sayısı da artıyor. Anca OMG OMG diye bağırsınlar amk. Sinirlerim bozuldu izlerken. Hadi OMG diye kadınlar bağırıyor tamam onu anlarım da yuh yani bir tane adam çıkmaz mı ya. Rezalet, kepazelik. Nası memleket lan o öyle. Soru: amerikada bizim buralarda hic tanik olmadigimiz bir vicdansizlik, bir bencillik var gibi geliyor bana. yanılıyor muyum? Gitmedim görmedim bilmiyorum. Benim tanıdığım amerikalılar gayet sıcak, insan canlısı insanlar..




 
İnsan canlısı veya bencil olmakla kriz anında müdahale etmek arasında nasıl bir alaka kurdun? İnsanların böyle anlarda adım atan kişi olmaması çok yaygın bir şey ve kişilikle sandığın kadar alakası yok bence.

Hatta bireysellik demişsin, tam tersi, kimsenin bir şey yapmıyor oluşu kimsenin bir şey yapmıyor oluşunun sebebi.
  • Adramelekhh  (13.04.17 12:54:17 ~ 12:55:33) 
Avrupada da var bireysellikle alakali diye düşünüyorum kurallara bağlı adamlar Amerikalı hocam derse ilgili olduğum halde sabahin korundeki derse bikaç dakka geç girsem servis yüzünden desem bile yok yazardı konuşunca da sanki kabahat işlemisim gibi davranırdi aslında haklıydi adam ama her batılı böyle değil mesela bazı İtalyanlar bizden bile lakayıt


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (13.04.17 12:54:24) 
ben de o şekilde davranırdım büyük olasılıkla, orda videoya çekmek bilinç oluşturmak için. ama gidip de güvenlik güçlerinin karşısına dikilemem dayak yeme riski var. mesela tahminimce hayatında bi iki kez kavgaya girmiş biri bunu garipser ama benim gibi hiç kavga etmemiş birinin orda yapacağı olayı videoya çekip herkese duyurmak ve uzaktan izlemektir


  • nundu  (13.04.17 12:56:46) 
o an orada olsam nasıl davranırdım bilmiyorum.
ama o anki psikoloji ile gruba uyma meyili fazla olabilir.

  • basond  (13.04.17 12:57:33) 
Çünkü adamların adalete güveni var. Kanıt topluyorlar sadece, nasılsa cezasını çeker bunu yapanlar diye.

Bir de müdahele etse suçlu duruma düşebilir herhangi bir yetkisi olmadığı için.
  • crown  (13.04.17 12:58:17) 
@Adramelekhh dogru söylüyo olabilirsin. Bunun bencillikten çok korkaklıkla ilgisi olabilir. Yani orda adamı doğrasalar, yani ben tek başıma ne yapabilirim diye üzülüp kameraya çekerler anca.


  • klar  (13.04.17 12:58:43) 
O videolar sayesinde mahkemede cezalandırılabilecek o kişiler. Ayrıca amerika'da görevini yapma iddiasında bir memura mudahele edersen müdahale ettiği kişi ile aynı sonu paylaşırsın. Boşu boşuna başını yakarsın. Orada en azından o uygulamayı yapanlar cezalandırılacak. Uygulamaya maruz kalan da hatırı sayılır bir tazminat alır kesin. Bizde olsa devlet hemen bunu yapanlara sahip çıkar. Mağdur olana bırak tazminat vermeyi, döven memur döverken kendi elini yaraladı diye bir de magduru dava ederler.


  • rucka boji  (13.04.17 13:00:25) 
Mantıklı insanlar.

Şimdi kalkıp güvenlik görevlileri ile itişseler, kendilerine zarar vereceklerdi.

Kayda alıp dünyaya duyurdular, havayolu hisseleri tarihinin en sert düşüşünü yaşadı, ceo hedefte, firma kriz yönetimi ile uğraşıyor.

Önemli olan efelik yapmaksa, sen haklısın. Önemli olan had bildirmekse, onlar haklı. Şimdi sadece United değil, tüm havayolları böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için talimatları yağmur gibi yağdırırlar. Sorumluluğu olan herkes de işinden olur. Dahası mahkemede adamların götünden kan alırlar.
  • babilbaligi  (13.04.17 13:00:52) 
yav he he. türkiyede millet sokakta karısını dövüyor kimsenin sesi çıkmıyor polise mi çıkaracaklar


  • bohr atom modeli  (13.04.17 13:03:04) 
Ya kardeşim vidyoya cekmesinler demiyorum. Kalkıp memurla itişsin de demiyorum. Lan bi sesini çıkar ya. Muhtemelen fazla yolcu durumu uçaktaki herkesin malumu. Niye o adam ya? Nasıl onu secebiliyosun diye 1 tane insan da mı sormadi? Belki de sordu bilemiyorum


  • klar  (13.04.17 13:12:27) 
adamlar havalimanı polisi. ne yapacaksın? zaten 11 eylülden beri gık çıkarttırmıyorlar, sen orada ters bir hareket yapsan sonun dayak yiyen adamdan bile beter olur.


  • mattiadestro  (13.04.17 13:12:37) 
türkiyede olsa yolcular polisi alkışlar adama da terörist der. şaka mısınız arkadaş siz? paralel evrende mi yaşıyorsunuz?


  • n62  (13.04.17 13:42:53) 
crown durumu özetlemiş.
+1

  • cedex  (13.04.17 14:00:26) 
video'da insanlar sesli tepki veriyordu zaten? Pek çok kişinin tepki verdiğini duydum.


  • chavezding  (13.04.17 16:25:06) 
@n62 +1


  • zaxurani  (13.04.17 17:17:56) 
n62 +1


  • burya  (13.04.17 17:23:48) 
Amerikalılara has bir durum değil. (bkz: ayşegül terzi ) ayrıca crown +1


  • rusyalı kozmonot  (13.04.17 20:01:43) 
Ama ne olduğunu bilemezsin ki. Belki adam ciddi bir suctan aranıyor terörist vs nerden bilecen ilk anda. adam için ben de üzüldüm ama en azından yüklü bir tazminat alı heralde tek tesellisi bu olayın. ha olmasaydı tabii ki daha iyi ama havayolları da bunu acı acı çekecek şimdi


  • faik abi  (13.04.17 22:09:06) 
n62 ve crown +1

Keske adaletimiz Amerika'ninki kadar olsa.

Bizim tek bildigimiz efelenmek
  • Traveller  (14.04.17 02:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.