[]

Prag için vize

Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde Prag'a turistik olarak gitme durumum var. Bunun için vizeye ihtiyacım olacak. İzmir'de vize işlerini halletmem mümkün mü, mümkünse tam olarak nasıl? Prag vizesi için Ankara'ya gidenleri duymuştum.

Bunun dışında, Prag vizesi almak yerine Sakız adasına gidip bir şeyler yapanlar oluyormuş sanırım. Yani illa Prag vizesi şart değilmiş. Bana pek sağlam bir metodmuş gibi gelmemişti ama pek bilgim yok. Prag'a gidişteki vize problemini çözebilecek alternatif metodlara da açığım ama riskli metodlara kapalıyım :)


 
schengen vizesi almanız gerekiyor,
çek konsolosluğu nasıl vize veriyor emin değilim.

daha önce schengen vizesi alıp bölgeye gittiniz mi? eğer daha önce bunu yaptıysanız başka bir ülkeden uzun süreli schengen vizesine başvurup direk prag'dan giriş yapabilirsiniz, sorun olacağını sanmıyorum.

yunanistana gidenler muhtemelen yunanistan'dan uzun süreli vize alıp ilk yunanistana giriyorlar, sonra da o vizeyle prag'a gidiyorlar, çok mantıksız bir yöntem değil.
  • luchetti  (13.04.17 01:38:13) 
Avusturya vizesiyle gittim prag'a. Avusturya'da daha fazla kalacam diye otel rezervasyonları falan ayarlamıştım. 2014'te çek vizesine sadece istanbul ve ankaradan başvurulabiliyordu. Hala öyleyse sen de benim gibi yap


  • eleutheiros  (13.04.17 02:32:31) 
vfs global izmir vize ofisinden başvuru yapacaksınız. yeri de pasaport'ta akdeniz caddesinde.
gereken tüm bilgiler (git: www.vfsglobal.com) burada. gerekli evrakları toplayıp, randevu alıp vize ofisine gideceksiniz. parmak izi kaydınız alıncak.
toplamda 80 euro ödeyeceksiniz. tl olarak da ödeme yapabilirsiniz (60 euro vize ücreti, 20 euro da hizmet bedeli)

daha önce schengen vizesi almadıysanız yunan adalarından geçiş işine girmeyin derim. ilk vize talebiniz olduğu için başınızı ağrıtabilir.
  • ada meltemi  (13.04.17 04:00:15) 
vize başvurusunu çek cumhuriyeti'nden yaparsanız vizeyi sadece seyahat süreniz kadar veriyor. bir de çok zorluyorlar, booking rezervasyonu kabul etmiyorlar mesela. kalacağınız otelden ödemeyi yaptığınıza dair kaşeli-imzalı evrak falan istiyorlar. bence uğraşmaya hiç gerek yok. daha kolay vize veren başka bir schengen ülkesinden alıp gitseniz de bi problem olmaz.


  • bol kepce  (13.04.17 11:08:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.