[]

gizli kamera ile gözetleniyor olmamız

abuk şüphelerden bahsetmeyeceğim.

şimdi malumunuz şehirde her yerde mobeseler var, izleniyor ve kayıt altına alınıyoruz. lakin bu kameralar alenen direk üstündeler ve herkes kayıt edildiğini biliyor. zaten bildiğim kadarıyla gizli olarak gözetlemek ve kayıt almak suç.

şimdi ankara'da vboard denilen bazı reklam tabelaları var. bunlar ankara'nın çeşitli yerlerinde mevcut. diken şirketin sitesi de bu: www.metropol.com.co bir tane de bizim işhanının önünde var bunlardan. azıcık yakından bakınca fark ettim ki bu reklam panosunun içinde bir öne bir arkaya, iki de yanlara bakan dört tane kamera var. zaten bu panoyu dikerlerken kaldırımı kazıp turuncu bir kablo döşediler.

şimdi yukarıdaki linkte gözüken panoya tekrar bakın. ekte de mevcut. vboard yazısının biraz yanında ve panonun yan yüzeyinde yer alan delikler birer kamera. "amma şüphecisin, kamerayla ne alakası var" demeyin, bizzat içine kadar yanaşıp baktım, basbayağı kamera.

ne şirketin sitesinde, ne panonun üstünde orada kamera olduğuna dair hiçbir bilgi yok. bildiğin reklam panosu görünümlü gözetleme aparatı. kameralardan biri de doğrudan bizim işhanının girişine bakıyor. hani alenen mobese kamerası olsa kent güvenliği diyeceğim de panoya gizleyip gözetlemek, hiçbir yerde bununla ilgili bilgilendirme yapmamak nedir?

bu durumla ilgili bilgisi olan var mı acaba? reklam panosuna kamera gizleyip ortalığı gözetlemek mümkün mü?

 
panonun mna komasinlar diye olmasin o kameralar?
dunyanin parasidir o cocugunun biri tasi koyarsa kim verecek hesabini?

  • rentts  (12.04.17 20:15:36 ~ 20:16:50) 
ne için olursa olsun, gizli olarak çekim yapıyor. kamera ile gözetlenen yerlerde "burası 24 saat izlenmektedir" falan gibi bir bilgilendirme yapılıyor, yapılması gerekiyor. bir çeşit zorunluluk. en azından kamerayı aleni koyuyorlar, gizlemiyorlar, mobeseler gibi. siyah cam arkasına ufacık kamera gizleyip bilgilendirme falan yapmadan etrafı gözetlemek nedir?

yazsın üstüne madem öyle, "içinde kamera vardır, 24 saat çepeçevre kayıt yapmaktadır" diye.
  • kibritsuyu  (12.04.17 20:17:55 ~ 20:20:19) 
aklıma yatmayan her lafa bir cevabım olacak kusura bakmayın.

peki o zaman ben rentts'in dediği gibi yarın bu panoya taşla dalıp kamerasına da poz vere vere paramparça edicem.

ee hiçbir şey yapamayacaklar o zaman? delil olarak kabul edilmeyecek benim verdiğim zarar, inkar ederim? "aha bu kırdı hakim bey bakın görüntüsü var" derlerse "ehe ehe yazmıyodu ki delil kabul edilmez" diyip sıyırırım o vakit?

madem hukuken de delil olmayacak, gayrıresmi olarak tespit edip dövmek için mi çekiyorlar?
  • kibritsuyu  (12.04.17 20:31:41 ~ 20:33:11) 
kamusal alana isteyen gizli kamera dikip istediği yeri (binaların içi dahil) habersiz gözetleyebiliyor mu? eğer öyleyse bişey deniycem.


  • kibritsuyu  (12.04.17 20:43:09 ~ 20:44:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.