[]

Egzersiz planı

Spor salonunda çalışmaya, yağ yakıp kas yapmaya çalışacağım ama ilk kez bir salonda çalışacağım bu yüzden nasıl bir program izlemeliyim bilemiyorum. Yeni başlayanlar için tavsiye edebileceğiniz bir site, uygulama ya da direk program var mı? Haftada üç gün gitmeye çalışacağım bu arada.




 
bence ilk başta kardiyo egzersizleriyle başla, ama koşmak yerine spinning bisiklet vb şeyler.
ayrıca toplu derslere gir, pilates dersleri gayet iyidir. çok hafif kilolarla aletleri gez. gücün toplanınca yavaş yavaş arttır. bi de spordan önce klasik yeşil çay/filtre kahve ihmal etme.

  • sameidiot  (12.04.17 11:53:58) 
Hem yağ yakayım hem kas inşa edeyim olayı acemilerde ilk etapta sonuç verse de, kısa bir süre sonra bu avantaj ortadan kalkıyor. Öncelikli olarak kendine gerçekçi bir hedef belirleyebilirsin. Hem yağ yakayım hem kas yapayım olayı, aynı anda hem doğuya hem de batıya gideyim demek ki bir şey. Sonra hedefe ulaşamayınca hayalkırıklığı yaşıyorsunuz vazgeçiyorsunuz.

İkinci olarak, muhtemelen salonun verdiği dandik şablon programı kullanacaksın. Buna adaptasyon programı dense de esasında tırt bir programdır hiçbir işine yaramaz. Salonda yeterli ekipman varsa güç odaklı bir program uygulayabilirsin, bu şekilde hem güçlenir hem adapte olur hem uygulayacağın diyete göre yağ yakar hem de az da olsa bir kas kazanımın olabilir.

Üçüncü olarak, her şeyin başı beslenme rutinin. Yani salonda ne yaparsan yap, asıl önemli olan uygulayacağın diyettir. Beslenme programın iyiyse başarılı olursun, değilse sadece koşmuş ağırlık kaldırmış olursun. Ona da dikkat et. Kolay gelsin.
  • angelus  (12.04.17 11:58:18) 
Salondaki hocana danış. Başlangıç için en dandik program bile iş görür. Bu arada kendin oku, araştır. Zamanla kendi rutinini oturtursun.


  • arnold schwarzeneger  (12.04.17 12:26:31) 
Kardiyo zaman kaybıdır. Sadece 5 dk hafif ısın ve ağırlık antrenmanına giriş. Beslenme düzenine dikkat etmediğin sürece herşey boş % 70 beslenme % 30 spor. Ağırlık antrenmanı ile kaslara stres yuklersin böylece spor dışı zamanlarda bile kalori yakarsin kardiyo ile anlık 300-400 kalori yakıp Ülker çikolatalı gofret ile onu da heba edersin :) şimdi ağırlık antrenmanına başla


  • Fritz-X  (12.04.17 12:51:20) 
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Hepsini not aldım.


  • taltrap  (14.04.17 16:02:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.