[]

arkadaşlık ilişkileri

diyelim aranızın iyi olduğu arkadaşlarınız artık sizi o kadar da arayıp sormamaya başlıyor siz arayıp sorsanız bile. iyi niyetle " bak eskisi gibi değilsin" demek bile işe yaramıyorsa ne yapalım? trip mi atalım? yoksa umursamayalım mı? ya da karşı taraf hiçbir şey olmamış gibi davranırsa ne yapalım?




 
mecburlar, sık sık arayıp sıcak konuşmak zorundalar!
Bu işin şakası tabi,

Bir sorun mu var diye sorulur, eğer sorun yoksa aramak istediğinizde arar, istemediğinizde aramazsınız.
Çok da güvenmeyin o arkadaşlara madem.

Fakat şunu da karıştırmamak lazım, sıkıntınız olduğunuzda yanınızda olup olmaları en önemli kriter arkadaşlıkta,
  • michael_knight  (11.04.17 22:06:48) 
ben de aramam. neyi zorluyosun ki daha?


  • cekilmis gayfe  (11.04.17 22:06:53) 
Aramiyorum.şu saatten sonra mantıklı bir açıklaması yoksa kimsenin nazını çekemiyorum. Yaşım ilerledikçe daha tahammülsüz biri oldum. Tavsiye ederim.


  • cabiday  (11.04.17 22:08:36) 
Ben böyle durumlarda kişiyi kendi haline bırakıyorum. Neden aramıyorsun vs belki bir kere derim. O da bir sorunu mu var diye anlamak için. Sonra ararsa normal olduğu gibi konusurum. Aramassa da bişey yapmam.

Ama daha mesafeli arkadaşımsa belki bir problemi vardır, zaman bulamamıştır der ararım. Aramıyor diye aramamazlık yapmam. Aradaki fark diğerinin sebepsiz yere eskisi gibi olmamasının verdiği his.
  • antikitleruhlu  (11.04.17 22:09:39 ~ 22:11:26) 
zorlamıyorum. eskisi gibi değil muhabbetlerimiz. biz büyüdük, kirlendi dünya.

ve onlar evlendi, çoluk çocuğa karıştı. iş güç, sonra ev, araba...

ben takıldım kaldım öyle bir yerlerde. ne doğru dürüst bir iş güç ne bir varlık ve ne de eş falan.

hayallerimin peşinden gittim, daha doğrusu gitmeye çalıştım, olmadı. sonra hiç hayal etmediğim, saçmasapan bir işte, hiç frekanslarımın uyuşmadığı insanlarla ve sadece geçinirsem "ohh be" diyecek kadar kazandığım bir yerde ömür çürütüyorum.

suçlusu benim. bu sebepten, kimseye kırgınlığım yoktur.
  • runfor  (11.04.17 22:12:21) 
yakın olduğum mesela 3-4 arkadaşlık bir grup var çocukluktan beri görüştüğüm biz bazen aylarca hiç haber vermeyiz birbirimizden (iş güç şehir ülke farklılıkları vs) ama sonra sanki hiç bişi olmamışız gibi muhabbete kaldığımız yerden devam ederiz. biliriz ki kotü bir durum olsa hemen yardıma koşacağız. bu yakınlıktaki kişi ise hiç bişi olmamış gibi devam.

diğer türlü o aramıyorsa değer verdiğin bir arkadaşınsa niye konuşup durumu söylemeyesin ki? arkadaşın o sonuçta ha baktın değişmiş sen de ona göre davranırsın ama çok kasacak bir durum yok.
  • qazaqwsx  (11.04.17 22:13:30 ~ 22:14:45) 
Bazıları zorlar. Ben o grupta değilim.


  • manuel mandalina  (11.04.17 22:19:37) 
qazaqwsx + 1
Kopmalar illa ki olabilir. Sevgilis olur, kopar; çocuğu olur ve kopar; bunalımda olur, benle uğraşamaz. Hepsini geçtim, eskis kadar benimle paylaşacağı şey yoktur ve aramaz. Yani, eskisi gibi değiliz diye özlerim ama sonuçta eskisi gibi olmak zorunda değil. Yakın arkadaşsa kaldığı yerden devam ederiz. Çok yakın arkadaşımla bir aydır falan görüşmüyoruz ama başına bir şey gelse arayacağını bilirim, başıma bir iş gelse ararım. Keza öyle bir arkadaşım iki gün önce aradı.

  • aychovsky  (11.04.17 22:33:51 ~ 22:35:20) 
çok çalışıyor olabilir, canı sıkkın olabilir, kabuğuna çekilmek istemiş olabilir.
ya da aklında başka şeyler vardır.
çok da üstüne varmamak lazım bence.
akışına bırakmak en doğrusu.
her ilişkide olduğu gibi dostluklarda da iniş çıkış olması normal, sürekli aynı randımanı beklememek gerek sanki.
  • blatta hiberna  (11.04.17 23:44:28 ~ 23:45:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.