[]

Otomobil sıfır modelleri

Selam

Bir şeyi merak ediyorum, tamamen bilmediğim bir konu.

Diyelim ki ben bir marka arabanın vaktiyle (mesela 2-3 yıl veya 5 yıl vs önceki) çok tutulmuş bir modelinin sıfırını almak istiyorum. Böyle bir olay var mı o markaların kuruluşlarında? Yoksa kesin ve net 2. el mi almam lazım?

Bi de şu fiat 500 müdür nedir o iyi bişey mi, tavsiye ediyo musunuz?

 
ilk sorunun cevabı eğer tutmuş bir modelin arabanın kasası( şekli) değişmemişse alabilirsin. ama kasa değiştirilmiş ise yetkili bayilerinde tutan modelin aynısını sıfır olarak bulamazsın. 2.el ama sıfıra yakın galerilerde bulabilirsin lakin zor bir iş.

fiat 500ü hakkında bir şey bilmiyorum ama genel olarak fiat araçlarının kalite ve sağlamlık bakımından yüksek bir performansı olmadığını biliyorum.
  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (11.04.17 17:12:34) 
Birçok modelin sıfır kilometre yani kullanılmamış araçlarını piyasada bulabilmek mümkün. Ancak genelde koleksiyonerler için falan saklanır bu tarz araçlar, fiyatları da yüksek olur. Eski bir modelin ise yeni üretimini bulmak imkansız. Yani mesela 2011 yılında üretilen a aracının kasası 2015 yılında yenilenmiştir. O yenilemeden sonra 2011-2015 arası üretilen modelin üretimi durur, yeni model üretilmeye başlanır. Normal bir kullanıcı iseniz evet, kesin ve net ikinci el almalısınız.

Bütçeniz yüksekse, parayı gözden çıkarırsanız da kullanılmamış 1987 model şahin bile bulabilirsiniz.

Ayrıca Fiat 500 çok iyi bişey. Şiddetle tavsiye ediyorum. Bakmayın insanların Fiat çöp, Fiat teneke dediklerine. Fiyatına göre kalite sunuyor elbette. Motoru, şanzımanı, servis ağı kendisini kanıtlamış. Tasarım derseniz de 500 ruhunu anlamanız için sizi şöyle alalım:

www.instagram.com
  • md11  (11.04.17 17:14:59) 
Yok. Anca o marka eski kasasini ayrica piyasa cikarirsa alabilirsin. Opel'in eski kasa Astra'yi "Astra classic" adiyla tekrar piyasaya surmesi gibi.


  • stavro  (11.04.17 18:39:03) 
Fiat 500 kendi tarzı olan bir arabadır. Diğer Fiat modelleriyle karşılaştırmak yanlış olur. Fiat gayet kaliteli ve sağlam motorlar üretir. Bravo gibi kaliteli arabaları da vardır. Kötü arabaları da vardır.


  • tiksinmedenuyanmak  (11.04.17 19:07:35) 
2014'te üretilen kasa bayilerde biterse tekrar üretilmez.
fiat 500 gereksiz pahalı bir araba. ben almazdım

  • cekilmis gayfe  (11.04.17 19:57:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.