[]

şahıs şirketi açmak

şu an özel bir şirkette çalışıyorum, istifa edip kendi şirketimi kurup kendi işimi yapmak istiyorum. araştırdığım kadarı ile şahıs şirketi açmak daha masrafsız ve kolay.. bu konuda yol yordam gösterecek, masrafların şu olur diyebilecek yada al şu siteyi oku aradığın cevaplar şurada net olarak var diyebilecek bir insan evladı var mıdır?

kafamdaki sorular :

1-açılış masrafları ne kadar tutar?
2-1 ay hiç iş yapmadım aylık masrafım ne tutar?
3-kosgeb,destek,hibe ...vs gibi olayları nasıl çözerim,alınır mı alan var mı ?

şirket mühendislik üzerine olacak.

 
hocam k.bakma ama bunları buraya soruyorsan açma sen işyeri falan.
kosgeb'e git öncelikle. girişimcilik destek programına katıl. 9 günlük bir eğitim var. devlet destekli açabilirsin.
böyle harala gürele işyeri mi açılır üstadım. otur bi soluklan.
www.kosgeb.gov.tr
  • hakim oynayin dedi  (11.04.17 14:06:27) 
hocam
dikkatli olun
kendi sirketinizi calisirken de acabilirsiniz onemli olan yapacaginiz is ile ilgili plan yapın.
para getirecek potansiyelleri degerlendirin.
kosgeb desteklerinde - kurulustan once - egitime gitmeniz gerekiyor proje sunmanız gerekiyor onaylanırsa kurulus masraflarınız ve ofis vs. masraflarının bir kısmı size geri odeniyor.
cogu insan ugrasmiyor beklemiyor isini yapiyor ona ayirdigi zamanda daha fazla kazanacagini dusunerek ve bence haklılıgı da var.
  • kingcyrax  (11.04.17 14:09:10) 
eksisozluk.com

Önce kosgebe başvur pek para ödemezsin
  • filipis  (11.04.17 14:09:58) 
medium.com çok güzel değinmiş teşekkür ederim ..

hakim onayın dedi : kusura bakmam dostum sorumun amacıda bu, daha önce bu işlerle uğraşmış, yol yordam gösterebilecek tecrübeli bir arkadaş varsa diye sordum soruyu. hemen yarın şirketi kurmuyorum. internetten bir çok şey okudum ve çoğu gereksiz ve ucu açık bilgiler ve şirket kurulumu yapan firmaların abartı reklamları... bi önce ki arkadaşın attığı yazıda güzel özetlemiş durumu.. ayrıca yorumun için teşekkür ederim :)
  • jeoparty  (11.04.17 14:15:14) 
@filipis teşekkür ederim yazını okumuştum :)


  • jeoparty  (11.04.17 14:17:35) 
Şahıs şirketi açmak hem ucuz hem de kapamak dertsiz, bir mali müşavir olarak her zaman bunu öneriririm.

1) 200-300 tl yi aşmaz. Onlar da noter masrafı
2) Bu sorunun durumu farklı ama en bazından kendi tapulu evinizde işçisiz çalışıyorsanız 35 tl damga vergisi ve muhasebe ücretini verirsiniz ama bağkur vs. bir sürü farklı maddesi var bunun.
3) koskebe vs. başvurabilirsiniz ama verirler mi bilmiyorum.
  • levyashin  (11.04.17 14:53:14) 
sahıs sirketi acması ucuz ama vergisi yüksek hocam
kazanclı bir iş yapacaksan ltd acacaksın seve seve.
bir de sahis sirketinde bireysel olarak her seyden sorumlusun devlet adamı s*ger
ltd sti de belli bir orana kadar.
  • kingcyrax  (11.04.17 15:28:43) 
2 yil once acmistim, 1500 tl gibi bir sey tuttu masraflar hatirladigim kadariyla. Sahis sirketinde is yapmadiginda bir masrafin olmuyor. 50-60 tl damga vergisi mi ne oyle bir sey cikiyordu galiba pek hatirlamiyorum ama masraf olmadigini hatirliyorum. Yalniz calismayip sirket sahibi oldugum donem icin bagkur borcu cikti bana.

Kosgeb'e basvurayim tak parayi alayim cebimden para cikmasin diye bir sey yok, Kosgeb'e guvenmeyin.
  • stavro  (11.04.17 15:36:06 ~ 15:37:06) 
ne iş yapacağınıza göre değişir. para kullanıp sermayenizle falan ticaret tarzı bir şeyse yapacağınız şahıs şirketi riskli, limited açın. 3 kuruşluk fark için değmez.

kosgebe de güvenmeyin.
  • kveldulv  (11.04.17 15:58:41) 
Şurada da sorulmuştu:
eksiduyu.ru

  • mikro patlama  (11.04.17 16:33:54) 
Limited şirketi kapatması uzun sürüyor. Şahıs ın kapanışı kolay. Şahıs gelir vergisini artan oranlı olarak öder. Şirket sabittir %20. Çok fazla kar çıkaracağını düşünüyorsan şahıs en iyisidir


  • goldberg  (12.04.17 00:33:10) 
İstanbul da isen müşavirlik hizmeti için iletişime geçebilirsin benimle


  • goldberg  (13.04.17 00:02:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.