[]

Çalışan evliler yemek temizlik olayını nasıl hallediyosunuz?

Özellikle Cumartesi yarım gün falan çalışanlar nasıl yapıyor ya. Zor olmuyo mu temizlik yemek vs yetiştirmek. Evlilikle ilgili en çok endişelendiren şey bu :(




 
Aynı korku bende de var, cevapları ben de izliyim.


  • sedat peker in yegeni  (11.04.17 12:20:56) 
Ben evli değilim ama sevgilimle beraber yaşıyoruz gibi bir şey.
Akşam eve geldiğimizde birimiz yemeği yapıyor, diğerimiz sofrayı kurup yemekten sonra bulaşıkları hallediyor.
Temizlik de ortak, beraber girişiyoruz iş bölümüyle.
Çamaşırı ben astıysam o topluyor mesela.
Çok yoğun olacağımız Zamanlarda önceden birkaç yemek yapıp dolabaya da buzluğa atıyoruz akşam pratik oluyor.
Buzluğumuzda her zaman köftedir tavuktur önceden haşlanmış nohut fasulye falan oluyor, yemeğe çok vakit kalmadıyda onları değerlendiriyoruz.

Burada kilit nokta hayatı paylaşırken sorumlulukları da paylaşmak. Öyle her şeyi kadından bekleyen, eve gelince ayaklarını uzatıp hizmet bekleyen bi adamla olmaz :(
  • bir nick var benden iceri  (11.04.17 12:22:43) 
Evli degilim ama ayni evde yasadigimiz icin ve calistigimiz icin ornek verebilirim sanirim.

Eve kim erken giderse o yemege basliyor , sonradan gelen de salatadir masa hazirlama toplama islerini hallediyor. Birlikte hallediyoruz. Ne yemek yapacagimizi hep onceden dusunup planliyorum ve son ana birakmiyorum bu sekilde cok kolay oluyor. Salata malzemelerini 2-3 gunde bir topluca yikamak oldukca isi kolaylastiriyor. Temizligi pazar gunleri detayli temizlik olarak yapiyorum hafta ici 1 kerede yerleri silip supuruyorum tekrardan ( kedi oldugu icin haftada en az 2 kez supurmek gerekebiliyor). Haftada 3-4 kez de camasir yikaniyor evde. Ben de yemekten sonra ertesi gun icin hazirlanacak aperatif vs varsa onlari hazirlayip stokluyorum. Bu sekilde halledince hic sorun olmuyor.
  • neferkitty  (11.04.17 12:23:52 ~ 12:44:26) 
Bekar olup yalnız yaşayıp, bunlarla uğraşmak daha zor bence.

Ama hallediyorum yani. Bunlar sorumluluktur, yapmak da gerekir zaten.

Yapamıyorsan yaşama zaten.
  • MaNOfTheYear  (11.04.17 12:28:11) 
Cts pazar çalışmıyorum. Temizlik için haftada bir yardımcı geliyor. Yemek yapma işi tamamen bende. Cts pazar bol yemek yapıp buzluğa atıyorum, çorba, sebze, baklagil vs. 2 saatimi falan alıyor. Hafta içi de buzluğa attığım yemekler ve yanına pratik şeyler yapıyorum, yarım saatte hazır oluyor yemek. Çamaşır, bulaşık, ütü vb işleri de eşimle beraber yapıyoruz.
Bir noktadan sonra oturuyor ev işleri, otomatiğe bağlanıyor.

  • peggy  (11.04.17 12:34:08) 
temizlik icin iki haftada bir temizlikci geliyor. gunluk zaten herkes bir isin ucundan tutuyor. yemek icin pazar gunleri bir iki cesit yapmak mantıklı oluyor, iki uc gun idare ediyor. onun disinda kim erken gelirse o basliyor - birimiz yemek birimiz salata bulasık ile ugrasıyor +1

kilit nokta hayatı paylaşırken sorumlulukları da paylaşmak. +1
yoksa herkes kendi isini tek basına bir sekilde goruyor zaten.
  • kassiopeia  (11.04.17 12:34:40) 
Ben 3 vardiya hanım 3 vardiya çalışıyor.

Hayat müşeterek , eşiniz çalışıyorsa dahada müşterek oluyor.O yemeği yapar ben sofrayı kurarım , o çamaşır yıkar ben asarım.
Haftasonu o yer siler ben cam silerim.İstisna durumlar olur mesela ben hiç tuvalet temizlemem ama hanımda akşam çay kahve çerez işine karışmaz.Ona küçük süprizler yaparım , bazen işten geldiğinde yemeği hazır bulur o mutlu ben onu görünce daha mutlu olurum.Evli değilseniz sevgilinizle bu durumu konuşun.Siz eve para getirip bide akşam yanlız bulaşık yıkıyorsanız eşiniz tv karşısına geçiyorsa sıkıntı çıkar ileride , net.
  • erginsak  (11.04.17 12:36:07) 
evlilik insanı yaşlandırır. evlenmeyin.


  • dokuzeylul  (11.04.17 12:37:15) 
kabaca neferkitty +1
ama bu ara hamile olduğum için pek bir şeye yardım edemiyorum açıkcası. hele ilk 3 ay mutfağa hiç giremedim nerdeyse tezgah bile midemi bulandırıyordu. sağolsun eşim yemekleri hallediyor. normalde de zaten cam falan silmiyordum temizlikçi alıp o tarz işleri ona yaptırıyordum. bu ara daha sık alıyorum.

genelde en baştan nasıl bir düzen belirlenirse öyle gidiyor. o yüzden en başından bu konuda ortak bir tavır oluşturmak önemli. ayrıca bir de şöyle bir gerçek var ne kadar işler ne kadar bölüşülürse bölüşülsün kadının üzerinde her zaman bir tık fazla yük oluyor. ona da yapacak bir şey yok artık.
  • yue  (11.04.17 13:11:32) 
Hafta sonu yarım gün ev işi yapıyoruz, bütün hafta yetiyor. Çamaşır bulaşık gün aşırı yıkanıyor. Temizlik ütü, yemek hazırlığı da yarım günde iki elden bitiyor. Evlenmeden önce daha çok uğraşıyordum. Şimdi Çocuk olmasına rağmen daha kısa sürüyor.


  • babilbaligi  (11.04.17 15:20:46) 
ayda bir kadın geliyo 1 ay yetiyo. 2 gün haftasonum var bir de kapı cam silmeyle uğraşamıcam valla. herhafta sadece ev falan süpürüyom yetiyo bana çok da fifi


  • zynppp  (11.04.17 16:08:02) 
tavsiyem;

küçük çekirdek ailenizde askeri kimlik hakkınız varsa kullanmanız ve orduevi yakınlarında ev tutarak akşam yemeklerini yemeniz. izmir'de mesela çok pratik bir çözüm yöntemidir bu.
  • rain when i die  (11.04.17 16:18:31) 
Tek derdin bu olsun :) Cidden bunlar önemliyse sevgilinle ona göre anlaş baştan.
Temizlik için bir kadın tutun haftada bir temizlesin.
Yemek olayı da büyük mesele değil, biraz zayıflamak için akşamları yemek yemiyorum bile, her akşam yemek yenecek diye birşey yok. Bazen çok acıkında dolapta ne varsa; peynir, fındık, fıstık, yoğurt atıştırıp devam ediyorum. Evli olunca muntazam yemek pişmesi gerektiğini nerden çıkardın.
Ayda yılda bir misafir gelir o zaman haftaiçi yemek pişer, haftasonları da hava kötü olur vs zevk için yemek yaparsınız isterseniz.
Evlilik kadını / erkeği düzenli görevleri olan bir varlığa dönüştürmemeli, kadının görevi her akşam temizlik yapıp sıcak yemek pişirmek değildir.
  • web kamerasiyla yayin yapan tv  (11.04.17 16:48:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.