[]

Susamıyorsak bile su içmek gerekiyor mu

baya az su içiyorum. Günde bir ya da iki bardak. Eğer spor yapmamışsam canım da istemiyor öyle, günlük tempoda aklıma bile gelmiyor. Büyük bi şişeyi alıp içmeye çalışsam karnım şişiyor falan hemen.

Yine de zorlamak gerekir mi?


 
yoo zorlama da bir iki bardak çok çok az değil mi? hadi onları yemek sonrası içtin, tatlı filan da mı yemiyorsun hiç? bence kendini zorlamaktan ziyade su içmeyi alışkanlık haline getirmelisin. alışkanlık kazanmadığın için aklına gelmiyor, dolayısıyla susadığını farketmiyorsun. ben de mesela susamışım ve başlığı görünce anladım susadığımı.


  • isimsiz uye  (11.04.17 05:24:11) 
Gerekiyor. Çok az içiyormuşsun, yavaş yavaş arttırmaya çalışmanı öneririm.


  • fragile lady  (11.04.17 07:41:12) 
  • charlotte blanc  (11.04.17 08:44:17) 
gerekiyor. ben ortalama 1.5-2 litre içmeye çalışıyorum. toplasan 0.5'sinde susuyorumdur.


  • orange coffee  (11.04.17 09:39:29) 
ben de oyleyim, 2 kere bobrek tasi sorunum oldu. birinde dusurdum digerinde ameliyatla kirdilar. Su icmek lazim.


  • safepassage  (11.04.17 09:46:26) 
kiloyla da alakalı. günde 2.5 litre su şart deniyor, şimdi 90 kilo adam var 50 kg kadın var kütle nerdeyse iki katı ikisi de mi 2.5 litre içmeli ?


  • orpheus  (11.04.17 10:02:11) 
İçtiğin diğer sıvılar tolere ediyordur, susamamışsan su içmen gereksiz. Su ihtiyacın olduğunda vücut zaten hissettiriyor bunu. Yani hiçbir şey suyun yerini tutmaz diye bir şey yok, içinde su olan her gıda suyun yerini tutar.

Onun dışında su ihtiyacı kiloya göre değişir tabii, kilo*0.03 ile ortalama su ihtiyacı bulunabilir ama bu sonuçlar günlük aktivitelere göre hava sıcaklığına iklime göre değişir. Yani, kışın ortasında elde 3 litrelik şişeyle dolaşmak saçma olur.
  • angelus  (11.04.17 10:13:30) 
Ben de gün boyunca hiç su içmesem bile susamıyorum:/ Sabah sadece 1 bardak bitki çayı içip gün içinde başka su içmediğim zamanlar oluyordu. Sıklıkla kabızlık yaşıyordum bu yüzden, sindirim sistemini direkt etkiliyor. O yüzden kendimi zorlayıp, günde 1.5-2lt olmak üzere içiyorum, spor yaptığım günler biraz daha fazla içebiliyorum.

Ayrıca susama olayı vücudun susuz kaldığını ve suya ihtiyacı olduğunu gösteriyor, bana göre vücut dehidre olup da su içme isteği duymadan önce o suyu yerine koymak gerekiyor.
  • peggy  (11.04.17 10:45:26) 
Enteresandır su içtikçe daha çok su içesiniz gelir. Evet biraz zorlayın kendinizi. İçtiğiniz su çok az, böbreklerde, ciltte sorun yaratır.


  • SiyamkedisiZorro  (11.04.17 11:12:38) 
zaten susamak vücudun sinyal vermesiymiş güya, sinyalden önce depolamalıymışın. diyetisyen hanımın dediğine göre.


  • for day to break  (19.04.17 11:29:07) 
İşerken bak, idrar rengin koyuysa az içiyorsun.


  • arnold schwarzeneger  (19.04.17 11:39:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.