[]

cezaevine mektup hakkında

i. sorum: koğuş belirtirsem daha erken mi ulaşır?
ii. sorum: genel olarak ne kadarda ulaşır?
iii. ve son sorum: fotoğraf değil ama kendi yazdığım cep kitapçığından (fanzin) koysam şahsa ulaşma ihtimali nedir?

teşekkürler.

 
Kogus belirtsen daha iyi olur ama ordaki gorvli iki tikla kogusunu bulur, ulasmasinda fark yaratmaz.
Fanzinin goruntusu nasil bilmiyorum ama basili yayinlarin yasal olup olmadigi kontrol edilir. Buyuk ihtimal ne oldugunu anlamayacak ve kisiye vermeyeceklerdir diye dusunuyorum. Ohal geldikten sonra herseyden de killanir olmus vaziyetteler.

  • red g  (11.04.17 00:01:57) 
1- hayır fark etmez.
2- 7-11 gün arasında ulaşır. aps ile yollarsan 4-8 gün
3- içinde yasaklı bir yayın barındırmıyorsa sorun olmaz.
  • fakirpislik06  (11.04.17 00:15:07) 
Fakirpislik06 +1

İlaveten, ilgili cezaevini arayıp fanzin'i anlatıp sorabilirsin. Siyasi falan dikkat çekecek herhangi bir şey yoksa hiç sorun çıkacağını zannetmem. Biz fotoğraf bile yollayabiliyorduk, seninki sırf metinse hiçbir şey olmaz. İstersen mektubun ilk sayfasının üstüne kocaman, dikkat çekecek göze çarpacak şekilde "Ekte böyle bişey bulacaksın. kendim yazdım bunu. Seversin sen" gibi bir şey yazıp, kontrol eden memurun onun ne olduğunu anlamasını sağlayabilirsin.

Tabii kişinin neden orada bulunduğu da etkileyebilir. Siyasi suçluysa bakarlar, örgüt mörgütse ühüü... yok başka adi bir meseleden oradaysa çok da sallamazlar zaten.

Postayı mutlaka iadeli (nasıl yazılıyorsa) taahhütlü gönder. PTT'nin kaybetme riski "azalır".

Allah kurtarsın.
  • lazor  (11.04.17 00:37:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.