[]

SPSS ve R Studio kullanabilmek

Sosyal bilimciler nasıl öğreniyor bunları? Yüksek lisansta bile gösterilmiyor bildiğim kadarıyla.Sıfırdan başlayarak öğrenmek ve iyi bi şekilde kullanabilmek mümkün mü sizce?ne kadar zaman ayırmak gerekir?




 
Sosyal bilimciler nasıl öğreniyor bunları?
-internette herhangi bir lisans derecesi olmayan kisinin bile anlayabilecegi kaynaklar mevcut. (ingilizce bilen biri icin diyelim)
Yüksek lisansta bile gösterilmiyor bildiğim kadarıyla
- hangi yuksek lisansta? bildigim gosterilen bolumlar var.
Sıfırdan başlayarak öğrenmek ve iyi bi şekilde kullanabilmek mümkün mü sizce?
- gayet mumkun.
ne kadar zaman ayırmak gerekir?
- bu cok goreceli bir soru. bana gore ogrenmek icin gunde yarim saat- bir saat yeterlidir. developer arkadasim sektore ilk girdiginde gunde 4-5 saat uyurdu, isten cikip bir seylere bakardi hep.
  • fakyoras  (10.04.17 22:41:21 ~ 22:41:41) 
internette çeşitli ve çok yararlı kaynaklar var, özellikle r için. şahsen ben r kullanmayı datacamp dersleri (ücretli ama cüzi bir miktara sınırsız ders alabiliyorsunuz) ve r-bloggers.com'daki envai çeşit konudaki kod paylaşımlı örnekler ile öğrendim genel olarak. bunun dışında coursera'da r üzerinden istatistik ve programlama öğreten dersler de var ve bunları da düzenli olmasa da takip ediyorum, oldukça faydalılar.


  • nickalangeronimo  (10.04.17 22:49:25) 
Lisansta -en azından psikoloji bölümünde- spss gayet de öğretiliyor.
Başta karışık gelse de yeterince çabalarsanız kendiniz öğrenebilirsiniz, tabi birazcık istatistik bilgisi istiyor.

  • bir nick var benden iceri  (10.04.17 23:29:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.