[]

bisikletimi çalan hırsız (mahkeme sorunsalı)

bisikletimi çalan hırsız başka bir suçtan yakalanmış. haziranda duruşma var. bir şey çıkıyor mu bu gibi durumlarda? ne önerirsiniz?




 
onun çaldığını kanıtlayabilir misin?
kanıtladın mı? kamera vs görüntüleri ile kanıtını sunabiliyorsan bence ek ceza alır.
Bir de ne beklentin var ne gibi bir şey çıkmasını bekliyorsun?
bisikletini geri alma falan ise bence bekleme.
  • basond  (10.04.17 18:32:11) 
Bizim yazlık eve camı kırıp girmişti. Darbeli matkabımı ve kaykayımı çalmıştı. Neden ikisini seçti bilmiyorum. :) Polis camda ve -içeride buzdolabından maden suyu alıp içmiş- onun şişesinden parmak izi buldu. Daha önceden de kaydı varmış. Yakalandı ve mahkeme günü belirlendi. Çok perişan görünüyordu, şikayetçi olmadığımızı belirttik ama yine de tutuklandı.


  • hayde bre  (10.04.17 18:38:43) 
@basond

evet kanıtlı. görüntüler falan var. gelen evrakta da yazıyor zaten kanıtlı olduğu. beklentim bisikletimi kime sattıysa gitsin geri alıp getirip bana versin. yeni bisiklet alıp evin önüne koymaya korkuyorum yani. yine çalınır diye.
  • nemo problemo  (10.04.17 18:56:22) 
Bu bahsettiğin dava ceza davası. Orada sadece suç için yargılama yapılır. Bisiklet ile bağlantılı bir karar vermez ceza mahkemesi. Sadece hapis cezası verir. Eğer hırsız bulunduğunda bisiklet de bulunursa sana iade ederler. Bisiklet bulunamazsa bisikletin maddi değeri için hırsıza hukuk mahkemesinde ayrı bir dava açman gerekiyor.


  • rucka boji  (10.04.17 19:23:31) 
@hayda bre, soda şişesindeki parmak izi kanıttan sayılmaz ki? adamın hırsızlığını kanıtlamaz yani, bana öyle söylemişti komiser.


  • cekilmis gayfe  (10.04.17 19:48:55) 
@gayfe camı kırıyor ardından kırılan büyük bir parçayı kenara koyuyor herhalde camda da iz bulundu. Buzdolabının kapağında da.


  • hayde bre  (10.04.17 21:45:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.