[]

Schengen vizesi hakkında

İllaki sorulmuştur ama spesifik bir farklılık olduğu için sorayım dedim.

Önümüzdeki ay Yunanistan'a gideceğim. Biletleri aldım. Schengen vizem yok. Daha önce hiç almadım. Vize için Almanya'ya başvursam ve oradan alsam Yunanistan'a girebilir miyim?

Neden Almanya? Çünkü oradaki bir müşterimizden davetiye alacağım. Ancak ilk giriş yapacağım yer Atina olacak.

Faydası olur mu bilmiyorum ama 10 yıllık ABD vizem var ve 5 kez ABD'ye gir-çık yaptım son 2 yılda.

 
ABD vizesi herhangi bir kolaylık sağlamaz. ABD bir tek İngiltere vizesi alırken cool görünüyor.

Neyse; Yunanistan girişte kontrol etmiyor pek amaaa malum gündem gergin. Olur da takacakları tutarsa içeri almayıp sizi geri gönderme hakları var. Risk almak sizin bileceğiniz iş.
  • lcha  (10.04.17 14:37:10) 
davetiye işi çok teferruat. işin gücün varsa normal başvur yunana


  • cekilmis gayfe  (10.04.17 14:39:12) 
İşin kitabına göre davranırlarsa girememe ihtimalin yüksek.
Ama yunanistan sınırında bir gevşeklik olduğu da gerçek.

Hiç başım ağrımasın, kitabına da uygun olsun dersen, almanya'ya çakma otel rezervasyonu yapıp şansını deneyebilirsin.

Çünkü mevzuata göre; bir seyahatte, en çok konaklama yapacağın ülkeden vize almalısın. Yunanistan'da 3 gün geçireceksen almanya'ya da 5 günlük çakma rez. yaparsın. yunan sorarsa "neden benden almadın vizeyi" diye, "en çok almanya da kalacağım, buyrun 5 günlük almanya rez. kağıdım" diyerek geçebilirsin.

bu konu çok tartışıldı, farklı sesler gelecektir ama işin aslı bu.
  • theli  (10.04.17 15:13:54) 
daha önce almanya schengeni ile yunanistana giriş yaptım. daha sonra almanya'ya girdim. hiç sorun yaşamadım. ancak şöyle bir durum var, almanya'ya başvurduğunuz zaman vize başlangıç tarihinizin yunanistan seyahatinizi kapsadığına dikkat edin. ayrıca, almanya, ilk seferde kısa süreli vize verebiliyor. sadece seyahat süresi kadar çıkabilir yani vizeniz. bana ilk başvurduğumda 6 aylık vermişti, ama kardeşime misal ilk başvurusunda seyahat süresi kadar vermişti. ki onun benden daha çok vizesi vardı öncesinde (amerika + ingiltere). o yüzden benim tavsiyem, almanya yerine, yunanistana başvurmanız.


  • angelfake  (10.04.17 16:14:17) 
girebilirsin fakat girerken soruşturulursun ve çıkışının takip edileceğine dair bir kağıt imzalatılır, bir takım sorular sorulur, ne kadar para var yanında, nerede kalacaksın ..vs.
en güzeli Yunanistan'dan turistik çok girişli vize al, önce oraya git daha sonra aynı vizeyle Almanya'ya git, bir sorun yaşamazsın.

  • tiny penny  (10.04.17 16:55:24) 
adam almanyaya gitmiyo ki yunana gidecem alman vizesiyle diyo safgasdfasdf


  • cekilmis gayfe  (10.04.17 16:59:18) 
ilk giriş yapacağım yer Atina demesinden mütevellit sonra Alamanya'ya da gideceğini düşündüm.


  • tiny penny  (10.04.17 17:02:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.