[]

Evlilik & düğün planlama süreci

Yeni evliler ve evlilik hazırlığında olanlar,

Bu süreçte en çok nerelerde zorlandınız?


 
Kocayı bulma kısmında.


  • beni taniyan yok bu sehirde  (10.04.17 05:15:52) 
koca bulduktan sonra gerisi kolay


  • purple rain  (10.04.17 05:58:01) 
Ben evlenirken de boşanırken de hiçbir şeyde zorlanmadım ama gördüğüm kadarıyla en çok zorlanılan, bu hazırlık süresinde aileler de devreye girdiği için sabrı korumak oluyor. Çünkü gerçekten "kesinlikle yapmaz öyle şeyler" dediğiniz insanların, garip bir basitliğe büründüklerini görüyorsunuz. Atıyorum, kayınvalidenin kendi istediği koltuk takımının alınması ısrarı, görümcenizin "bana x dediler, y yaptılar" diye kafayı yemesi, annenizin birden bire "benim kızım/oğlum jennifer lopez'a layık" diye olur olmaz sorun çıkarması derken, ortam bir sirke dönüşebiliyor. Böyle olunca tek isteği evlenip hayatlarını kurmak olan çiftimiz de "senin annen mavi koltuk takımını gösterdiğinde pek bi istekliydin ama hiç itiraz etmedin" falan diye abuk subuk konulardan iyice çirkinleşen kavgalara giriyorlar.

Biz kimseyi işimize karıştırmadık, "he he" dedik, gittik bildiğimiz gibi işleri yaptık, sonra da çarçabuk mis gibi boşandık. tavsiye ederim. boşanmayı değil yani, bildiğinizi okumayı. boşanmayı da tavsiye ederim gerçi de o başka bir konu.
  • sopiro  (10.04.17 08:36:40) 
@sopiro iyi gidiyordu, sonunu bağlayamamış :))

aileler ya. ben de evlilik sürecindeyim. bize kalsa her şey çiçek böcek güneş bulut. aileler işin içine girince ne biçim.
  • sedat peker in yegeni  (10.04.17 10:51:29) 
Eğer ailede daha önce evlenmiş bir kardeş / kuzen filan varsa kıyaslanması kısmı zor oluyor. Kuzenimin kvalide & kpederi çok şeker insanlardı ve düğün öncesinde çok destek olmuşlardı kuzenime ve oğullarına. Benim kvalide ve kpeder o işlere hiç girmedi. Bu önceleri benim ailemde biraz (kıyaslama sebebiyle) mutsuzluk yaratsa da aslında karışmamalarının ne büyük bir nimet olduğunu sonrasında kesinlikle gördüm.
Zorlanmak istemiyorsanız büyükler arasında iletişimi sınırlı tutun ve kendi kararınızı kendiniz verin!

  • SiyamkedisiZorro  (10.04.17 11:24:48) 
aileler dert gerçekten. biz düğün müğün yapmadık. ama eşimin annesi kınasız olmaz diye tutturdu. bana bir şey diyemedi gerçi, baskılar hep eşime oldu. ben de düğün yapmıyoruz kına mı yapıcaz dedim eşime, o da üstelemedi. onlar erkek tarafı bi de, niye kına diye tutturdu bilmiyorum.

onun dışında tamamen sıkıntılı bir süreç. bolca kavga gürültü. ben nikahtan önceki gece o kadar çok ağladım ki nikahta gözlerimin şişliği tamamen inmemişti.

arada kalmamaya çalışın. kimseyi kırmak istemeyeceksiniz ama arada kalmamaya çalışın, siz üzüleceğinize onlar üzülsün.

bir de gelinliğimi beğenmeyip 2. kez diktirmek zorunda kaldım, içine tarlatan koyulmadığı halde kabarık oldu. gelinlikçilerle işiniz zor :/


siyamkedisizorro+1
  • 111111  (10.04.17 12:14:03) 
Düğün yapmamaya aileleri ikna etmek için uğraştık. Yoksa evlenmiyoruz bak diye rest çekince kabul ettiler:D


  • peggy  (10.04.17 12:22:47) 
kendi paranizla evlenirseniz kimse karisamiyor. bence yani. kendi paranizla evlenin, her seyi bildiginiz gibi yapin. yoksa anladigim kadariyla taraflarda parayi veriyorum burnumu da sokarim psikolojisi olusuyor.
her yere sadece ikiniz ya da tek basiniza gidin, yer gormeye de, alisverise de. ne kadar az icindeler o kadar az sorun. tamamen size bagli.

  • kassiopeia  (10.04.17 13:03:47) 
Eşim de ben de ailelerimize sınır çizebilen insanlar olduğumuz için pek zorluk yaşamadık. En büyük derdimiz evin tadilatıydı.


  • chavezding  (10.04.17 13:16:22) 
Ailenin parasıyla düğün-dernek yapmayın +1.

O zaman yetişkin insan muamelesi görüyorsunuz. Kimse de koskoca kadın/adamın tercihlerini eleştirmeye kalkmıyor.
  • chitosan  (10.04.17 13:35:25) 
eşyaları eve sığdırırken. ama en güzeli mobilyaları evlendikten sonra sakin sakin almak imiş. hata ettik o konuda. 50 yaş emekli albay evi gibi hissediyorum bazen.


  • hakim oynayin dedi  (10.04.17 13:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.