[]

ezik misiniz? bunu nasıl aşmaya çalışıyorsunuz?

çeşitli sebeplerden hep ezik olduğumu düşünüyorum. aslında düşünmüyorum, tanımadığım ve zengin bir adam bile bana sadece duruş şeklimden bile "neden ezik duruyorsun? fakir bir aileden mi geldin?" diye sorunca ve buna benzer birkaç örnek daha olunca ezik olduğumun tescillendiğini biliyorum.

siz ezik misiniz? ya da şöyle sorayım, ezik bir insanı nasıl anlıyorsunuz? siz de ezik olduğunuzu hissediyorsanız nasıl aşmaya çalışıyorsunuz?


 
O adam nasıl biri ya okurken sinirlendim. Tescillendim filan deme böyle tiplerin lafıyla lütfen


  • fallopian  (09.04.17 22:28:40) 
Siktirsin oradan ezik tescil kurum başkanımıymış. Ezik ne ayrıca. İnsan için bir sıfat değil.


  • hayde bre  (09.04.17 22:37:34) 
Come on hiçbir ekşici ezik değildir o yüzden cevap bekleme asdffafa. Sen kendini nasıl görüyorsun? Mesela ben ezik olduğumu düşünmüyorum demişsin o zaman neden insanlar öyle düşünüyor sence? Sebebi duruş şeklin mi?


  • uyusam iyi olur  (09.04.17 22:42:17) 
@uyusam iyi olur: orada anlam bulanıklığı oldu zannedersem. çünkü "aslında düşünmüyorum, öyle olduğunu biliyorum." demeye çalışmıştım.


bilmiyorum ki. duruşumdan kaynaklı herhalde. ilk kez konuştuğum insanlar hep "öyle durma, rahat ol.", "ezilip büzülme." der hep. hatta bir gün yolda yürürken çingene kızlar "sen niye öyle yürüyorsun ya?" diyip güldüler.
  • m e b  (09.04.17 22:47:33) 
her insan ezik doğar, ezik olarak yaşamını sürdürür ve sonlandırır. hepimiz eziğiz. aciziz yani. sence ezik olmayan hangi canlı var şu yeryüzünde. ezik olduğunu bilmen güzel.


  • for day to break  (09.04.17 22:51:59) 
Bunu zengin biri soyluyorsa siktir et..cunku onlarda asiri gereksiz bi ozguven ve kendini begenmislik oldugu icin biz normal insanlar onlara ezik geliyoruz


  • astrid  (09.04.17 22:55:20) 
Oluyor işte öyle bazen. Bazı insanlar gereksiz yere kendini birşey sanarken bazı insanlarda böyle oluyor. Belki tipin çok yumuşaktır. Belki yetişme tarzın duruşunu etkilemiştir. Fazlasıyla mütevazi bir insan olabilirsin. Yırtık ya da kibirli durmaya çalış.
Sen bana bakma belki iyi öneriler veremedim, kendi söküğümü dikemeyip burdan öneri falan veriyorum.

  • uyusam iyi olur  (09.04.17 23:01:45) 
Herkes zaman zaman ezik hisseder. Benimle bu şekilde konuşan insanların ise en ezik olduğunu düşünüyorum hep. Kendisi ile barışık, kendini olduğu gibi sevebilen insanlar mutludurlar ve insanları kırmaktan çekinirler.

Her şey yolunda gitmediğinde bir süre sonra dışarıdaki bu tarz parazitlerden daha kolay etkilenir hale gelebiliriz. Akılda en burnu havada yürüyen tiplerin kendi ezikliklerini bastırmak için böyle davrandıklarını tutmak gerekiyor bence. Benim yöntemim bu.
  • dahayeniymis  (09.04.17 23:06:30) 
naif de denir ezik de. sen ezik değilin aksine baya girişken bi tipsin asıl ezik benim ben, yaşar usta.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (09.04.17 23:06:44) 
Birinin sen görmeden seni videoya almasını sağla. Dışardan kendini görürsen kendin karar verebilirsin güvensiz görünüp görünmediğine.


  • grv  (09.04.17 23:07:35) 
bence türkiye'de doğup büyüyüp ezik olmayan 16 kişi falan vardır heralde


  • sipsiyah  (09.04.17 23:33:25) 
Bu kadar farklı kişi aynı konuda uyarıyorsa ciddiye almak lazım. Samimi olduğunuz bir kişiye duruşunuzda yürüyüşünüzde ne sorun gördüğünü sorun, biz buradan bilemeyiz sonuçta.
Kişiyi aşırı özgüvensiz gösteren davranışlar: Başını ileride ve aşağı eğik tutma alışkanlığı (kambur durma), biriyle konuşurken göz temasından kaçınma veya yere bakma gibi şeyler.
Çözüm için beden diliyle ilgili kitap vs. okuyabilirsiniz, psikologlar böyle konularda gayet yardımcı olabilir. Yakın dövüş eğitimi veren bir kursa veya spor salonuna gitmek de çok faydalı olur bence.
  • mikro patlama  (09.04.17 23:41:13) 
kontrayla karşılık verdin mi? bana öyle dese "fakir olmanın ezik olmakla alakalı olduğunu kanıtlayan bilimsel bi çalışman mı var sayın amına koyduğum?" diye cevaplardım. at yarağına bak ya.

cevap veremediysen eziksindir.

adam seni test etmiş. zarf atmış. verdiğin cevaba göre eziklik puanı vermiş.
  • zirrealist  (10.04.17 03:59:49 ~ 04:02:36) 
Ezikçeyim. Aşmaya çalışmıyorum, kimsem oyum. Bununla gurur da duymuyorum ama öyleyim. İnsan kişiliğinin kilo vermeye karar verir gibi 'İrade göstereceğim ve kişiliğimi değiştireceğim' diye azmederek kendi başına değişeceğine inanmıyorum. Değişir de, bu biraz 'Evdeki kapıyı ben yontacağım' gibi bir şeye benziyor; marangozluk yeteneği ve pratiği yoksa o yontulmuş kapı her yerinden yamuk durur. İnsan da eğer eğitimli bir psikolog, psiyatrist, vb. değilse kendini zorladıkça ve kendini yontmaya kalktıkça bilemediği işe bulaşırmış ve bunlar içeri gömülmüş, varlığı reddedilen kompleksler olarak dönüyor gibi geliyor. Doğru mu değil mi, bilmiyorum. Hatta, kendi kendini ameliyat etmek gibi diyelim. İnsan kendini narkozla görüyor; hadi genellemeyeyim, ben kendimi narkozla görüyorum. O yüzden kendi ameliyatımı kendim yapamam.

İnsanı değiştiren ve geliştirenin zaman ve bu zaman boyunca edindiği deneyimler olduğunu düşünüyorum. Daha dün bir arkadaştan bahsederken 'Artık, 3. ev sahibinde depozitoyu bağışlamamış, koparabilmiş geri' dedik. İlk iki ev sahibinin verdiği deneyimle, üçüncü ev sahibinde yırtıklaşmış, depozitoyu kurtarmış. Böyle böyle tecrübelerle geçiyorsa geçiyor gibi geliyor bana.
  • aychovsky  (10.04.17 07:06:19 ~ 08:32:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.