[]

Varoluşsal Depresyon?

Evet arkadaşlar var mıdır bu durumu yaşayan ve az hasarla atlatan?

Ben ergenlik zamanında bir süre düşündüm durdum sonrasında fazla etkilenmeden toparladım kısa sürede atlattım.

Şu günlerde çok yakın bir dostumun en büyük problemi bu.
Doktora git diyorum çünkü yardımcı olamıyorum ama o doktora gitmek istemiyor.
Yaşı küçük değil 26-27 yaşlarında.
Benden medet umuyor destek olmamı istiyor lakin yapamıyorum.

Özellikle geceleri çok sorun yaşıyor uykuya dalamıyor sürekli sıçrıyor ve delirmek üzere.

Ben kendim için yaptıklarımı öneriyorum ama neden bilmiyorum yapmaya yanaşmıyor üşeniyor galiba.
Ben mesela kendime ilgi alanları bulmuştum hobimdir yardım dernekleridir bana iyi gelmişti kafamı dağıtmıştı deniz kenarı yürüyüşleri vs. iyi gelmişti ve toparlanmama çok etkisi olmuştu eminim.

Hem benden yardım istiyor hem önerilerimi yapmıyor e ben de doktor olmadığım için nasıl yardımcı olabileceğimi bilmiyorum.

Siz böyle bir durumda ne yapardınız? Nasıl yardımcı olurdunuz?

Bana bir yardım edin be ne yapayım ne diyeyim bilemiyorum.

Teşekkürler.

Not: Hata varsa sonra düzeltirim telefondayım.

 
hocam öyle bir yazmışsın ki tanı konulmuş, neye bağlı olduğu bulunmuş gibi. varoluşsal depresyon olduğuna nerden eminsin? birçok psikolojik bozukluğun ortak semptomları var ve üstelik varoluşsal depresyon dediğin şeyin çok spesifik belirtisi yok. burada kimse "doktora gitmeli" dışında sağlıklı bi yanıt veremez buna. en olmadı doktor çağırın. yaşadığı durum hayatını ciddi manada etkiliyosa, maddi imkanı ve zamanı da varsa ve buna rağmen doktor istemiyorsa durum düşündüğünden daha vahim olabilir


  • isimsiz uye  (09.04.17 21:13:33) 
Bir delirsin, 1 ay yatsın kendine gelsin.

delirmek kötü bişi olsaydı kimse delirme.kladfjşkdja....

cidden delirmek dogal bisi, kötü değil yani. rahatlar.
  • anonymice  (09.04.17 21:14:08) 
Hayatında düzgün gitmeyen, istemediği şeyler mi var? Bazen bana da oluyor ama sebebinin hayatımda ki istemediğim, yolunda gitmeyen şeyler yüzünden olduğunu anladım.


  • uyusam iyi olur  (09.04.17 21:57:16) 
@isimsi zuye; Tanıyı kendi koymuş. Bu konuda da konuştuk sizinle benzer şeyleri söyledim. İnternetin başına geçip ağrıyan parmağınızla ilgili araştırmaya başlasanız kansere kadar gidersiniz. İşte insanlar da kendisine yakın bulduğu şeyi böyle hemen sahipleniyor.
O böyle dediği için böyle dedim ben de.

@uyusam iyi olur; evet fazlasıyla sorunu var.

@anonymice; :):) eyvallah.
  • mutekebbir  (09.04.17 22:10:54) 
Biraz da nazlı sanırım arkadaşınız. En azından onu düşünen arkadaşı var. Şanslıymış. Biraz naz çekeceksiniz sonra düzelir.


  • uyusam iyi olur  (09.04.17 22:14:17) 
@uyusam iyi olur; fazlasıyla nazlı. zaten benim etrafımdaki erkeklerin hepsi grip olunca bile vasiyet yazmaya kadar getiriyor olayı.
bunu da başta pek ciddiye almamıştım sonra baktım çok şikayetçi ve yardım bekliyor ne yapacağım bilemedim.
takıldım kaldım.
anlatabileceği kimsesi de yok. annesi nazar değdiğini düşünüp dua edip duruyor, kız arkadaşı pek bu mevzuya takılmıyor ben doktor öneriyorum olmadı işte kafanı dağıtacak bir şeyler yap diyip duruyorum ama duyduğu hiçbir şey memnun etmiyor.
Ne bekliyor bilmiyorum. Aradığım bu.
  • mutekebbir  (09.04.17 22:41:43) 
Varoluşçu Psikoterapi - Irvin D. Yalom bu kitabı ya siz okuyun ya arkadaşınız okusun. Yalom çok başarılıdır bu konuda, araştırabilirsiniz.


  • zebragibi  (09.04.17 22:44:38) 
Arkadaşınız öncelikle gerçekten yardım isteyip istemediğine karar vermeli. Eğer yardım istiyorsa kendine önerilen ve kolayca yapabileceği şeyleri hoşlanmasa da denemeyi kabul etmek zorunda. Önce bu konuyu çözün. Çünkü şu durumda doktora gitse doktorun söylediği şeyleri de beğenmeyip yapmayacak.


  • mikro patlama  (09.04.17 23:50:27) 
Bu konu bakış açısına göre insanı ya özgür kılar ya da depresyona sürükler. Bugüne kadar bir anlamı olduğunu, davranışlarını sebeplendirebileceğini düşündüğü veya ilk kez sorguladığı bir varoluşun olmadığını farkedince annesini kaybeden çocuk gibi ağlamaya başlayabilir veya kontrolcü ebeveynin elinden kurtulmanın verdiği özgürlükle dilediğinizi yaparsınız.

Arkadaşınızı tanımasam da tavsiyem, Albert Camus'un absurdism olarak geçen felsefesine bakması.

İnsan önce hayatın yaşamaya değer olup olmadığını yanıtlamalı der. Anlamı olmasa da, hayattan keyf alabildiğin sürece kendi kurallarını ve amaçlarını kendin oluşturarak varoluşa başkaldır.
  • Novice  (10.04.17 02:54:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.