[]

ingilizce çalışırken şunlara bakayım mı?

seviyem pre-intermediate ya da intermediate. tam bilemiyorum (iü'nün testinde intermediate çıktım ama pek güvenmiyorum).

arada ingilizce haber okusam da (biraz zorlanarak okuyorum tabii, siteden siteye, haberden habere değişiyor) ingilizcem iyi değil. ingilizce de çalışmıyorum uzun bir süredir ama artık bir çeki düzen vermem, iyice öğrenmem lazım.

fakat şöyle bir sorun var: konu başlıkları mesela şöyle "reflexive pronouns", "relative pronouns", "interrogative determiners". e ben bunları türkçe olarak da %100 bilmiyorum. hatta bazılarını cümle içinde göster desen gösteremem. lisedeyken de bu konuları hiç sevmiyordum.

her ne kadar içlerinde tabii ki bildiğim konular olsa da sıfırdan başladım ingilizce çalışmaya. peki, ben bu "relative pronouns"un vs.'nin türkçelerini iyice öğreneyim de sonra mı bu konuların ingilizcelerine bakayım sizce?

çalıştığım site şu: learnenglish.britishcouncil.org

 
Ben bu şekilde konu okuya okuya İngilizce çalışmayı doğru bulmuyorum. Örnek cümleler üzerinden İngilizcenizi geliştirmeniz daha pratik bir yol. Örneğin yanlışlıkla parmağını kesen biri "I have cut myself." der. Buradaki myself, reflexive pronoun. Direkt şu cümleyi aklınızda tutsanız ya da benzer cümleler okusanız konular hemen aklınızda kalır. O sitede tüm yapıları da görseniz gerçek hayatta o yapıları kullanamadıktan sonra pek verimli olmaz öğrendikleriniz.


  • dissendium  (09.04.17 21:07:41 ~ 21:08:22) 
hangi yöntem daha iyi bilmiyorum. senin dediğin yöntem üzerine yazılan bir kaynak var mı? bakmak lazım. kendi kendime çalışamam sonuçta.


  • ahm1  (09.04.17 21:15:42) 
Benim dediğim yöntem araştırmaya dayalı. Görüp okuduğun her yapıyı merak edip anlamaya çalışmakla ilgili. İlk başta zor gelebilir ama kendi sistemini geliştirirsen kısa sürede bu tip gramer yapılarını anlayabilirsin. Bu benim çalışma tarzım tabii. Mutlaka başka çalışma tarzları da var.


  • dissendium  (09.04.17 21:22:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.