[]

kalp krizi ve damarların durumu

arkadaşlar kalp krizi konusunda size bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim. yaşım 30 ve 7 8 kilo fazlam var boyuma göre. ailemde kalp krizi olayı malesef yaygın(baba tarafı hep kalpten ölüyor) sigara vs kullanmıyorum. daha önceki kan tahlillerimde kötü kolestrolüm normalin %15 20 üzerinde çıkmıştı doktor işlem görmüş et ürünlerinden falan uzak durmamı söylemişti.
şimdi sorum şu son 1 yılda 18 kilo(184 / 90 kiloya düştüm) verdim fakat bunun bir kısmını geri aldım ve bu nedenle yaşam tarzımdan da pek hoşnut olmayan biri olarak aylarıdır kafayı kalp krizi riskine takmış durumdayım. 2 hafta evvel büyükannemi kalp krizinden kaybettim, ve çevremde o kadar çok kalp krizi geçiren insan haberleri duyuyorum ki iyice stres oldum. (bu arada harika bir hayatım olmasa da stres olarak yoğun bir döngüde değilim yüksek lisans tezi yazıyorum vs.) bütün bunları niye yazdım?
doktora gitmek ve kalbimi kontrol etmelerini istiyorum ayrıca diyetisyene gidip belli bir programa göre kilomu ve yaşam kalitemi olumlu olarak değiştirmek istiyorum. fakat diyetisyen bulamıyorum devlet hastanelerinde ya da kalp damarlarımın durumu nedir nasıl baktırabileceğimi bilmiyorum. genel ceraahiye gidip benim kalbimde çarpıntı var falan dersem kalp damarlarımın durumuna bakabilirler mi? kalp krizi geçiripte damarlarının şu kadarı tıkalı densin istemiyorum. babam kalp krizi geçirdi 1 sene evvel bir damarı %100 bir diğer damarı %70 diğeri ise %50 kapalıymış %100 olanı açmışlar. ben den sonra onuda doktora götürüp diğer damarlarına müdahale edilmesini istiyorum. aklınıza yol göstermenize ihtiyacım var. her gün bir tane aspirin içmeyi falan düşünüyorum.


 
Kardiyolojiye git, çarpıntından falan bahset. Ekg çekerler ve sonra duruma göre efor testi yaparlar. Ayrıca kan testi yaparlar. Devlet hastanesinde efor testi yok ise özele sevk ediyorlar ve sgk anlaşması ile düşük bir miktar ödüyorsun.
Bu arada ailendeki kalp rahatsızlıkları genetik mi yoksa fazla kilo, sigara, kötü beslenme vb durumlardan mı ortaya çıkmış? Ailende kalp krizi geçiren bireyler 70 yaş üstü ise genetik ihtimali dikkate almıyorlar, senin de korkmana gerek yok.
Bu arada sağlıkçı değilim, geçen hafta ekg ve efor testi yaptırdım ben de, spor yaptığım için önlem amaçlı. Bu süreçte edindiğim bilgiler bunlar.
  • peggy  (09.04.17 20:03:14) 
babamın babsı 42 yaşında kalp krizinden ölmüş, amcam da 50 yaşında kalpten öldür diğer amcam kalp krizi geçirdi falan.. genetik.


  • haskoylu deli hasan  (09.04.17 20:16:05) 
O zaman şimdiye kadar durduğun hata, hem de kolestrol yüksekken ve fazla kiloların varken. Bir an önce kontrole git derim.


  • peggy  (09.04.17 20:18:47) 
Bir kardiyaloğa gidin, günde bir tane asprin gibi bir şey alacaksanız da o karar versin.

Anladığım kadarıyla ciddi bir endişe yaşıyorsunuz. Psikolojik olarak da ele alınması gerekir. Eğer Kardiyalog ziyaretinden sonra da devam ederse bir lütfen psikolojik/psikiyatrik destek almayı düşünün / ertelemeyin.

Kardiyaloğa gidip şu yazdığınız yazının çıktısını okusanız bile zaten gerekli gördüğü testleri yapacaktır. Eğer hala şüpheniz devam ediyorsa veya "beni yeterince muayene etmedi" diye düşünüyorsanız (ki endişeli bir yapınız varsa devam eder -kendimden biliyorum-) o zaman bahsettiğim gibi ruhsal destek almanız çok iyi olur.
  • burfak  (10.04.17 13:50:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.