[]

Organ bağışı

Yapacak mısınız? Ve neden?
Bir de yapmış arkadaşlar varsa bunu nereden nasıl yapıyoruz bir yazarlarsa sevinirim?



 
organlarımın, organ bağışına karşı ama kendi böbreksiz, ciğersiz kalınca sıraya en önden girecek olan büyük resimci bir çomara gitmeyeceğini bilsem yaparım. ama şu halükarda yapmam.


  • rosencruz  (09.04.17 19:32:39) 
hiç bilmiyorum bu işler nasıl yapılıyor ama öldükten sonra organlarımı bağışlamak istiyorum. tabii, gönül gerçekten imkanı olmayan bireylere gitsin istiyor, bu ne kadar mümkün onu da bilmiyorum.


  • m e b  (09.04.17 19:32:58 ~ 19:34:00) 
bunların bir versiyonu da, "sağlık sistemi çok iyi, en iyi doktora gidiyorum, randevular basit, gss ne güzel falan" diyip, kendi çaresiz ya da çaresi pahalı bir hastalığa yakalanınca yine aşağılayıp bizden uzak diye eleştirdiği orta-üst sınıf beyaz türkten para dilendiği yardım kampanyası yapanları. allah kimseye çaresiz hastalık vermesin ama bu kampanyalar da bana itici geliyor.


  • rosencruz  (09.04.17 19:34:29) 
siz isteseniz bile öldükten sonra varsa karınız/kocanız, çocuğunuz, ailenizin de izin vermesi gerekiyor diye biliyorum. ölmeden önce ailenizle bu konuyu konuşup onların da rızasını almanız gerekecektir.


  • blue eyes white dragon  (09.04.17 19:35:05) 
Ben kadavra olarak bağıslamak istiyorum organ bağışı yerine


  • nundu  (09.04.17 19:52:15) 
ben bağışladım bi yerde çadır kurmuşlardı orda imzalamıştım. birde kart aldım. kartta en yakınından iki ikişinin numarası yazıyor ölmek üzereyken onları arayacaklar. Rabbim herkese şifa versin.


  • for day to break  (09.04.17 19:55:47) 
ehliyette işaretlemiştim tüm organlarım bağışlansın diye. ama aslında ben de kadavra olmak istiyorum.

bi işe yarasın, toprakta çürüyüp de ne olacak
  • mutlusismankedi2015  (09.04.17 20:17:55) 
Potansiyel kök hücre donörüyüm. Organ bağışı yapmadım. Ama karşı değilim.


  • hayde bre  (09.04.17 20:36:48) 
Bizim ailede gelenek gibi bir sey oldu, 18'i bitirince direkt hastaneye gidip bagisliyoruz. Hastanelerde organ bagisi birimleri oluyordu, oradan hallediyorduk onceden. Muhtemelen o sistem devam ediyordur, e-nabizda da bir seyler var. Malesef su an yurtdisinda yasadigim icin olsem bagislanamiyor.


  • evrim halkasi  (09.04.17 22:04:20) 
Devlet hastanelerinin organ bağışı bölümü var,oraya gidiyorsun ve hangi organlarını bağışlamak istediğini söylüyorsun.form dolduruluyor ve sana kart veriliyor.öldüğünde en yakınlarından yinede izin isteniyor.
Ben bagisladim ve ailemin de izin vermesini söyledim, tek pismanligim göz naklini isaretlemeyi unutmusum. tekrar gittigimde sorucam eğer kabul görürse onuda yazdircam.

  • brnbrs  (09.04.17 22:51:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.