[]

yurt dışı sandık güvenliği nasıl sağlanıyor

afaki örnek vereceğim, birisi gelip sandığa zarar vermeye kalksa buna engel olacak mekanizma nedir? yabancı polis, konsolosluğa giremeyeceğine göre. bu sorunun bir cevabı var mı?

şu haberi okuduktan sonra aklıma geldi böyle bir şey.

www.cumhuriyet.com.tr

 
bu embesilleri gördükçe dünyada en gereksiz insanlar var keşke ölseler falan diyorum.


  • douglas  (09.04.17 15:26:54) 
amk konsoloslukları çiftlik gibi. 20 bin lira maaş alıp oturmaktan başka bir iş yapmıyorlar. güvenlik görevlisi oluyor konsoloslukta. türkiyeden gitme polis yani. onlar sağlar sanırım.


  • cekilmis gayfe  (09.04.17 15:34:42) 
Ozel guvenlik sirketlerinin elemanlari oluyor oy kullanilan yerde. Sucu isleyen kisi Turkiye'ye donmedigi surece cezai bir yaptirimi olmasi zor tabii. Turk yasalarina gore suc olsa da, bulunulan ulke icin suc teskil etmiyor.


  • perkele  (09.04.17 15:39:47) 
@cekilmis gayfe, diger ulkeler icin uygulama nasil bilmiyorum ama Hollanda'da oy kullanma islemi konsolosluklarda yapilmiyor. Oy kullanimi icin yer kiralaniyor, sandiklar oraya kuruluyor ve guvenligi de ozel guvenlik sirketi elemanlari sagliyor. Polis yok yani.


  • perkele  (09.04.17 15:41:48) 
Finlandiya da perkele'nin bahsettigi gibi.


  • fin  (09.04.17 15:49:54) 
Sandiklar/cuvallar 3 farkli ozel kilidin oldugu odalarda tutuluyor. Konsolos, bilmemne baskani ve birisi daha. Ucunde de farkli anahtar var. ucu ayni anda orada olmadan kapi acilamiyir. Parti gorevlilerinden de sahit olarka orda olmalari lazim.

Bir de konsolosluk disinda bulunulan ulkenin polisi nobet tutuyor
  • kuehles blondes  (09.04.17 15:51:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.