[]

kız olmak çok güzel değilmi?

nedendir bilmiyorum çocukluğumdan beri kızları kıskanmışımdır. çocukken kız olucam falan diyordum. şuan gayet erkeksi bir erkek olmama ve herhangi bir gaylik özelliği taşımama ve epey zaman geçmesine rağmen bazı şeyler hiç değişmiyor.
kız olmanın güzel bulduğum yanları ise şu: herhangi bir yer istediğiniz zaman kendinize yer bulabilirsiniz. sosyal anlamda diyorum. bir sosyal topluluğun içinde olduğunuzda her zaman öndesiniz. sempati çekmek açısından diyorum. bu aslında bayanlar önden, hanımlara yer verelim gibi kavramların daha geniş vuku bulmuş hali ama kaynağı aynı. bir şekilde daha iyimser ve tatlı muamele göreceksiniz. işe girdiğinizde erkekler sizinle muhabbet kurmak için bahane uyduracak. sizin bir şey yapmanıza gerek yok. heryerde sempati kazandığınız için kasada sıra beklerken dahi öne geçebilirsiniz. aslında bu farklı bir bakış açısı. ataerkil düzene ters mühendislik uygulamak gibi. bu dediğim olay erkeklerin içinde geçerli facebook, instagram gibi sosyal medya uygulamalarında da saçma sapan şeyler ya da resimler paylaştığı için ilgi gören kadınlardan tut TV'de yine sırf kadın olduğu için reyting alan programlara kadar uzanıyor bu olay. yani her türlü kanıtlayabilirim kadınların bu durumunu. o yüzden onları hala kıskanıyorum. erkek egomanyası kadın hakları eşitsizliği gibi gerçekler her ne kadar gerçek olsa da bu anlattığım sadece farklı bir açıdan bakmakla ilgili. ve farkındaysanız kadınlığı kullanmak gibi bir kavramdan söz etmedim. tüm bu yazıklarımda gayet kadınlık organlarını sergilemeyen bunun için uğraşmayan bir kadını model alabilirsiniz. eh tabi güzelde olması gerek ama çirkin kadın yoktur değilmi?



 
Eksik tanim olmus. Bahsettigin durumlar tum kadinlar icin gecerli degil.
Dogrusu "guzel/yakisikli olmak cok guzel degil mi" olmaliydi.

  • yons  (09.04.17 15:25:58) 
öyle de sıkılıyorsun bir yerde.


  • stewie  (09.04.17 15:30:14) 
sadece başları okudum. hayır dışarıdan öyle görünüyor ama aslında tam tersi durum. erkek olmak o konularda daha rahat.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.04.17 15:30:23) 
vallahi yarısına kadar okudum ve ekliyorum, erkek olmaktan aldığım tadı hiçbir şeyden alamadım. içimde bir avlanma, çiftleşme içgüdüsü var. ( tanışmak, peşinde koşmak, tavlamak ) ve bunlar kesinlikle birisiyle birlikte olmaktan onu elde edebilmekten daha keyifli bi süreç bana göre.


  • hayati cozemeyen adam  (09.04.17 15:32:32) 
Bir ara bir nickim vardı sevdiğim bir kadın karakterdi. Sırf kadın sandıkları için yürüyen onlarca abazan vardı. Ben bile daraldım o kısacık anda. Kadın olmak zor oldukça.


  • begin again  (09.04.17 15:36:18) 
egomanya.

he.
  • e haliyle  (09.04.17 15:40:39) 
tamamıyla katılıyorum. tahammül edemediğim nokta ise kadınların cinsiyet eşitliğini savunup pozitif ayrımcılığa veya erkeğe yük getiren sosyokültürel ritüellere/"ödevlere" seslerini çıkarmamaları. ses çıkaranları elbette var ama yeterli sayıda değil.


bir de hiçbir vasfı olmamasına rağmen sırf kadın diye bir konuda ilgi görüyorsa, suç kadının değil de erkeklerin. her defasında cinsel açlığının kurbanı olacak kadar aciz olan bu tipler yüzünden kaliteye, bilgiye veya kişiliğe değil de vajinanın varlığına bakılır oldu.
  • m e b  (09.04.17 15:44:46 ~ 15:52:05) 
Bu söylediğiniz şeyler kadın olmayı basitleştiren sığ bir cinsiyetçi bakış açısını yansıtıyor. Asla bu avantaj(!)ları kullanarak yaşamak istemedim, istemiyorum. Sırf bana kadın olduğum için toplu taşımada yer veren tiplere sinir oluyorum. Memelerim olduğu için şirin davranan yeni tanıdığım insanlardan da hiç hazzetmiyorum. Böyle bir eğilim var, siz erkeklerde, söylediklerinizin bazılarının doğru olduğunu düşünüyorum ancak bunlar benim açımdan güzel şeyler değil. Sizin gibi düşünen kadınlar da var, bunu kullananlar da hatta. Onları da yadırgıyorum. Diğer taraftan sırf kadın olduğum için rahatça olduğum gibi davranamadigim, istediğimi yapamadığım durumlar avantaj dediğiniz şeylerden çok daha fazla. Kısacası her ne kadar kendim fiziksel olarak kadın olmayı seviyor olsam da bu topluma kadın olarak dahil olmak hiç de güzel bir şey değil. Benim yorumlamam bu kadar.


  • dahayeniymis  (09.04.17 15:49:58) 
bu toplumda genel bir dengesizlik var ve sadece kadınlar için geçerli değil. denge dediğin bir yerde yine kendini bulsada genel olarak büyük bir cinsel dengesizlik durumu var ve bu erkeklerde yansıyor. ülkenin küçük bir kısmı tüm cinsel saçmalıklardan bıkıp kendini avrupaya atmak isteyen bir kitleyi oluşturuyor ve kitleye mensubum. yani eğer onlardan biri olsaydım ortada sorun görmezdim ama aptal erkeklerden ve aptal kadınlardan sıkıldığım için kendi kendini besleyen bu saçma danışıklı dövüşün içinde bir erkek olarak aynı oranda bende rahatsız oluyorum, tam olarak eşit oranda bunun zararını görüyorum. çevresinde kadın eksik olmayan arkadaşlarımda aynı şeyler söylüyor. geçende sorpla röportaj yaparken sohbet ediyoruz adam bana uygulamayı almanyada popüler hale getiremedik çünkü adamların zaten sosyal hayatları var böyle bir şeye ihtiyaç duymuyor bizde üçüncü sınıf ülkelerinde kendini ifade etmekte güçlü yaşayan ülkelere açılıyoruz dedi. yazık lan hepimize.

m e b dostum tam tam olarak aynı kafadayız. ayrıca kadınlar işi bilmiyor. Tr'de feministler genellikle aynı şeyi söylüyor. bize acımayın bize yavru kedi muamelesi yapmayın. bu acısı olan bir insanın sözleridir. incelik ayrı bir şeydir. ben romantik bir insanım ve genel olarak kız arkadaşlarıma o şekilde davranıyorum. kadın gücünü ben güçlüyüm bana acımayın ihtiyacım yok gibi söylemlerden değil kendi gücünü öfkesini ifade edecek durumlardan almalıdır. ben bir gün akşam haberlerinde kadın adamı dövdü haberi görmek istiyorum. dizilerde amerikan dizilerinde olduğu gibi yeri geldiğinde bir erkekten farksız şekilde şiddet kullanabilen kadınlar görmek istiyorum. tr de feministler bize şöyle böyle muamele etmeyin derken bile duygusal ve mağdur bir acıyla bunları söyler gibi oluyor ve inandırıcı olmadığı için gerçekçi olmuyor. oh please...
  • douglas  (09.04.17 16:02:35) 
imla bilmek, daha güzel değil "mi?"


  • varg vikernes  (09.04.17 16:08:23) 
bildiğim halde yazmadım. makale ve blog yazıyorum. bazı gazete yazılarım var. ama burayı sosyal medya olarak görüyorum. bile bile önemsemiyorum kusura bakmayın. fikrin içinde birkaç imlaya takılacak olan arkadaşları ağa takılan balıklar olarak gördüğümden önemsememe sebebimi işlevsel olarak buna bağlıyorum.


  • douglas  (09.04.17 16:11:47 ~ 16:12:55) 
O dediklerinin hepsi güzel kızlar için geçerli. Güzel değilsen erkek muamelesi görüyorsun.

Başlığa "güzel" kelimesiyle başlasaydın çok haklıydın. İnsanoğlunun güzelliğe zaafiyeti var. Bu bir gerçek, kim ne derse desin.
  • mandalina kokusu  (09.04.17 16:18:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.