[]

Fikrimiz geldi, patent alıcaz

Sevgili romalılar

Bizim bi arkadaşla çok nefis bi fikrimiz geldi. Nasıl yapılacağını, edileceğini maliyetini falan hesapladık. Fikrin ne olduğunu doğal olarak burada anlatmayacağım ama şöyle özetleyeyim: Eğlence amaçlı bir platform, giriş ücretiyle para kazanıcaz. Pek benzemese de konsept olarak paintball'a benzetebiliriz mesela.

Türk patent enstütüsünün (ne kelimeymiş arkadaş) sitesine baktım biraz, çok fazla dallı budaklı ve anlamadığım kelimeler içeren açıklama var. Kısaca bize kaça patlar, bu fikri başkasının çalamaması için başka ne gibi önlemler alınmalı, böyle bir şeye patent veriliyor mu? bunların cevabı lazım acil.

En açıklayıcı cevabı verene de bu fikirden dolayı dibine vuracağımız paradan bahsedebilirim. (bulana veya getirene yüz bin lira veriyorum tonlamasıyla)

haydin, ay kis evırbadi canlar, bekliyorum cevapları.

 
paintball'un patenti var mıki? ya futbolun? ya bırak şimdi patenti falan, eğlenceli bi şeyse söyle de biz de oynayalım. saklambaçı ben buldum mesela, kimseden gizlemedim.

ortada bir ürün var mı? dünyada ilk sizin ürettiğiniz ve başkalarının da üretebileceği? çivili tahta, ıslak odun gibi..
  • aksasu  (06.01.10 23:05:54) 
ya olay ürünün değil, fikrin patenti. yani asıl amacımız biz bu işe girştikten sonra elalemin "ulan adalar sağlam kazanıyo hadi biz de girelim bu işe" diyip faaliyete geçmesini zorlaştırmak. ortada çivili tahta benzeri bişey yok, olay bir platformda bitiyor. top havuzu, trambolin, ne biliim bungeejumping gibi düşün. sadece girişe para verecek ve belli bir şeyi becerebilirse verdiği paranın belli bir miktar fazlasını kazanacak.


  • sakingitarist  (06.01.10 23:25:58) 
paintball daki boya atan tabancaları bulduysanız elbette patent alın ama

-işte böyle saklambaç gibi ama 2 ebe var vs gibi bi oyun bulunsa sanırım patent almak pek mantıklı olmaz.
bildiğim kadarıyla da türkiyede alınamıyor zaten.
Siz bence o fikri uygulamaya geçirin, tanıtımını yapın, başkaları yapsa da çok ucuz yapmazlarsa sizinkini tercih ederiz. söz :)
  • Frau  (06.01.10 23:37:22) 
bunu bir hukukcuyla konusun siz yine de, ancak benim bildigim fikre patent alinmaz. patent alinabilir bi sey olmali, yeni olmali, bariz bisey olmamali, faydali bisey olmali vs. yani kabaca patent endustriyel bisey biraz. bir icat vs.
sizinkisi anladigim kadariyla ticari bir fikir. belki tescil ettirebileceginiz bir boyutu vardir; ama o kismi nasil olur bilmiyorum hic.

  • nazenin  (07.01.10 02:34:33) 
fikirler korunmaz.
patentle korunan buluşlar, tescille korunan ise markalardır.

örneğin bardakta mısır satmak fikirdir. bunu tescil ettiremezsiniz, ya da patent alamazsınız

ama mısırcınızın adını ve standınızın şeklini tescil ettirebilirsiniz.

açık oldu mu?
  • kahvegibi  (07.01.10 09:42:53) 
bildiğim kadarıyla üretilebilir fikirlere patent alınabilir. yani bulmuş olduğunuz şeyin üretime yansıtılabilir bir buluş olması gerekir.


  • hebelehubu  (07.01.10 14:13:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.