[]

bad sector

bilgisayarda bad sector oluştu windowsu güncelledim ve makina kağnıya döndü 15 dk da win 7 açılıyor. bir program vasıtasıyla önce hard diskin sağlık durumuna baktım %93 mükemmel diyordu sonra bad sectorleri tespit edip onları işaretleyen bir programla tarattım ilk 3 sector arızalıydı bu program onardığını iddia etti hatta hepsini onardı sonra sağlık durumuna baktım %98 mükemmel olmuştu fakat windows hala açılırken zorlanıyor 640 gb disk c:200 d:400 şeklinde bölmüştüm programa göre sorun iskin orta kısmına kadar yaşanıyor yani parçalı değilde ilk kısımda sıkıntı var. beni 2 3 ay daha idare etmesi lazım yeni hard disk alana kadar önerileriniz nedir ne yapmam lazım ?

windows mu zarar gördü diyeceğim ama görse hiç açılmaz acaba windows bad sectorlu alana kurulu oldugundan diski okurken zorlanıyor o nedenle mi böyle sapıtıyor. bana bad sectorlu alanı işaretleyip tamamen kullanım dışı bırakacak bir program lazım. sonra temiz bi kurulum yapacağım.


 
bad sector olup sağlıklı çalışan hdd zaten olamaz. madem program bad sectorleri işaretledi öncelikle disk birleştirmeyi dene bakalım sonuç ne olacak.


  • deligine yuvarlanmis tavsan  (09.04.17 00:05:26) 
yazılımsal bad sector diye de bir şey vardı sanki. hard diskinde fiziksel bir zarar yoksa düzeltebilirsin.


  • sensible soccer  (09.04.17 00:07:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.