[]

sorum front-end developerlara

html ve css biliyorum. php orta düzey bilgim var. backend değil de front-end daha çok benlikmiş gibi geliyor. bu durumda olan bana ne tavsiye edersiniz? javascript öğrenince kendime front-end developer deyip bir yerde işe girebilir miyim? bu konuda yönlendirilmeye ihtiyacım var. teşekkürler.




 
Front end icin en onemli dil JavaScript. Ama sadece javascript ogrenmek yetmez, javascript altinda bircok framework var.

Bence bir front end developer sunlari bilmeli;
- html
- css
- http ve http request/response headers
- javascript temelleri
- jquery
- Modal-View-Controller (MVC) konsepti
- Javascript design patterns (tasarim sablonlari)
- Yazilim gelistirme methodolojileri Agile, Scrum, Waterfall vs.
- Responsive web temelleri

*Iyi bir front end developer sunlari bilmeli
- React.js veya AngularJS den herhangi birini
- Typescript ve/veya EcmaScript6 (EC6)
- Grunt
- Npm
- En az bir test framework (Jasmine, Mocha, veya JSUnit)
- Test Driven Development (TDD)
- En az bir css dili (Less veya Sass)
  • emrahday  (09.04.17 01:11:15 ~ 01:12:58) 
Angular.js sadece bunu çok iyi öğrensen hayatın kolaylaşır.


  • gezegen olan pluton  (09.04.17 01:22:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.