[]

İcra Avukatlarına Bir Soru ?

selam dostlar,

aracım park halindeyken 2014 senesinin sonlarında yasak parktan çekildi. fakat hep durduğu yerdeydi neden oradan çektiler senelerdir anlayamıyorum.
2. araç olarak yatıyordu 10 bin lira falan eder değeri.

her neyse ben şehir dışındaydım olaydan 40-50 gün sonra haberim olundu. Çalındı mı falan derken gittim araç çekilen yere otoparka. Sordum dediler aracınız çekilmiş. Araç nerde dedim burada uzun süre kalan arabaları kemerburgazdaki otoparka goturuyoruz dediler tamam neyse eyvallah.

benden 500 lira para istedi pazarlık yapmak istedim kabul etmedi sert konuştu bedavadan bende sinirlendim sonra alırım dedim çıktım gittim.
(araya tanıdık sokarız bir şeyler olur diyerekten)

neyse ben uzun süreler uğraşmadım kaymakamlıkta tanıdık vardı adam arandı konuşuldu bedava almak için adam gene vermedi aracı.

aradan seneler geçti benim aracı alasım tuttu. adamı ben kendim aradım çok efendi konuşuyorum durumu izah ediyorum bak, param falan yok külüstür arabaya biniyorum falan diye. 2 bin lira nakitim var bunu sana verim aracı alıyım.
gelin bir konuşalım dedi tamam dedim geliyorum.

Ana gittim şerefsiz oğlu şerefsiz yok ben bu arabayı 2 bin liraya vermem.Zaten seçimlerden dolayı her ay 50 bin zarardayım bana dert yanıyor. Dedim senin zararını ben mi karşılıcam durumum yok alamıyorum.

Geldi benden 6 bin istedi dedim 100 bin liram olsa gene vermem ipler koptu tabi. ben parasız vermem ben almam derken gene almadan çıktık aracı

Bu arada adamın fotoğraf direkt ofsayt. O tipi alır çöpe atarsın konuşma uslubu falanda iğrenç.

Asıl konuya geliyorum şimdi sen gel bu konuşmadan sonra bana 7 bin liralık icra kağıdı yolla yediemin otopark borç harç diye..

fakat bunu ilk kez yolluyor 300 lirayken yollamadı 2 bin lirayken yollamadı aracın değerini bulmasını bekledi ve bu olayda art niyet olduğu açık net.

İcra kağıdına itirazımı nasıl yapmalıyım ve ekstradan bunlara ben ayrı dava açmak istiyorum

yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Dip not : Ben aracın peşine koşmamakta kesinlikle hatalıyım biliyorum dostlar fakat mevzu araç mevzusundan çıktı zaten umurumda veya satmak istediğim bir araba değildi.

sadece adamın çakallık yapıp araç değerini beklemesine uyuz oldum. bana çok daha öncelerden de yollayabilirdi bu kağıdı.

 
araçı park etmemişsiniz terk etmişsiniz. özel bir park alanında değil de kamuya açık bir alanda sahibinin arayıp sormadığı ve yine sahibinin araç çekildikten yaklaşık 50 gün sonra haberinin olduğu bir aracın asıl orada devamlı olarak kalması tuhaf değil mi?


  • 1adam  (08.04.17 20:31:10) 
itiraz ederseniz ve adam dava acarsa, davayi kaybetmeniz halinde borcunuza ek olarak bir de icra inkar tazminati odersiniz haberiniz olsun. o nedenle avukata danismanizda fayda var.


  • kassiopeia  (08.04.17 21:19:54) 
yeddiemin depolarının asıl kuruluş gayesi orada malların kirasını almak veya güvende tutmak değildir. kira borcu malın değerini aşsın diye bekletip kira borcuna karşılık mala sahip olmaktır. şu durumda depo sahibin yaptığı tamamen hukuksal bir durum. bunun yerine şartları oluştuysa aracınızın kaldırılma sebebini bulup, haksız yere kaldırılması nedeniyle uğramış olduğunuz zararı tazmin etmek. veya kaldırma işlemini iptal ettirip aracınızı geri almak.


  • ground  (08.04.17 22:06:03) 
hukuki olarak pek bir itiraz hakkın yok şu an için. kötü niyet diyemezsin çünkü 50. günde durumdan haberin olmuş. ve günlük kiranın yaklaşık ne kadar olduğunu biliyormuşsun.

icra takibine herhangi bir sebep göstermeden de itiraz edebilirsin. geçici olarak icra süreci durur ve karşı taraf sana dava açar. davayı da kazanır aradaki gün farkı ve avukatlık masraflarını da alır senden.

bu arada o araç gerçek piyasası 10 bin lira ise ihalede 6-7 bin edecek. senin borcun 10-15 binlere dayanırsa bir de aradaki fark için başka malların üzerinden haciz işlemi uygulanır.
  • orpheus  (09.04.17 05:10:17 ~ 05:12:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.