[]

16 nisanda referandumda oy kullanamamak çok mu korkunç

erzurumda yaşıyorum. oy yerim ise izmir.

bir araba aldım o ise ankarada beni bekliyor erzuruma getirmek için. yakın bir erkek arkadaşımla alacağız o kullanacak Erzuruma kadar.

önceden izmire gidiş biletimi aldım. 16 sında oy kullanıp ankaraya geçip ordan araba ile erzuruma gelecektik.

ama bir yakınım uyardı 16 nisandan sonra ne olacağı belli olmaz yola mı çıkılır o tarihte diyerek. çok da haklı.

şimdi ki tek seçeneğim 16 sından önce gidip arabayı almak. ozaman izmir biletim yanacak herşey yanacak. oy kullanamayacağım.

şuan vicdani olarak çok rahatsızım. ne yapmamı önerirsiniz?

 
16sindan sonra hiç bir şey olmaz. Olsa bile aylari bulur öyle hemen bir günde birsey degismez


  • zaxurani  (08.04.17 19:27:09) 
Ne olacak 16sindan sonra? Hicbir sey olmaz.


  • antikadimag  (08.04.17 19:28:09) 
şahsi fikrim sadece bu referandum için değil tüm seçimlerde oy kullanmamak çok korkunç. (genel ve yerel seçimlerde "hiçbir parti bana hitap etmiyor" diyenleri ayrı tutuyorum çok anlam veremesem de)

sabah erkenden oyunu kullan yola koyul. öyle daha sonuçlar açıklanmadan ya da açıklanmaya başladıktan sonra bir şey olacağını sanmam. yine de kullanmak da kullanmamak da kişinin insiyatifindedir. ben sadece şahsi fikrimi söyledim.
  • seksli harf  (08.04.17 19:28:30) 
Seçimlerde genelde vermem oy ben hepsi aynı bok çünkü. Kötünün iyisi kavramına da uyuz olurum. Ama bu referandumda ben bile sorumlu hissediyorum kendimi. Bence kullan oyunu. Öylesine bir seçim işi değil bu.


  • begin again  (08.04.17 19:28:53) 
16 nisandan önce yolları daha güvenli yapan bir şey yok.


  • nrmnm  (08.04.17 19:29:06) 
daha sonra her gün yola koyulmak konusunda aynı endişeyi yaşamamak için oyunuzu kullanın. aynı gün bir şey olacağını ben de sanmıyorum ancak yine de temkinli olmak isterseniz tavsiye edildiği gibi erkenden yola çıkmak mantıklı olabilir.


  • gmzo  (08.04.17 19:31:33) 
16 sında nöbet ertesiyim. Ben de gitmeyeceğim. Soranlara da çok güzel sebebim hazır, napiyim


  • fallopian  (08.04.17 19:37:06) 
Ben kullanmıyorum
Umurumda değil

  • aklimdakisorular  (08.04.17 19:39:01) 
16sindan sonra bir sey olmaz. O kadar hazrlanmissiniz, gidip oy kullanin.


  • kuehles blondes  (08.04.17 20:01:18) 
lütfen ne yapıp edin oy kullanın. oy kullanmak hiç bu kadar önemli olmamıştı.


  • slow like honey  (08.04.17 20:19:46) 
16 nisandan sonra ne olacağı belli olmaz yola mı çıkılır

hiç bir şey olmaz
git oyunu kullan
ha bana zor gelecek gitmek, ikna edin vicdanım rahatlasın diyosan ayrı.
  • basond  (08.04.17 20:21:44) 
arkadaşımla konuştum yanına birini daha alıp o alacak arabayı 14 ünde. ben planıma sadık kalıp oyumu kullanıp öyle dönecem. onun oyu erzurumda zaten, iki planda da kullanıyor.

arkadaşım ile yanındaki kişinin bütün giderlerini ben karşılasam da baya baya ayıp oldu arkadaşıma, ama başka yapılabilecek bir plan da yok sanırım. neyse aynı işyerinde çalışıyoruz ilk birkaç ay araba onda bile kalır ben iyice öğrenene kadar. onun da işine yarayacak bir durum az çok. bütün yıl da işe gidip gelirken o aracı kullancaz.

arabayı almayı da kendisi teklif etti ilk başta. bukadar düşünmeme gerek yoktu belki de.

ben vicdani rahatsızlığımdan ötürü açtım duyuruyu. biletlerimi almıştım çok önceden. ama arabayı referandumdan sonra getirmeyin deli misiniz sorunu çıktı birkaç saat önce. bir de yer ankara olunca karışık olma ihtimali daha yüksek tabi.

16sına kadr arabayı alıp erzuruma geçsem diye düşünüp 16sında gidiş dönüş bilet bile baktım da izmire fiyatları çok fahişti.yoksa gidip gelmek koymaz oy için.

cevaplar için teşekkür ederim.
  • mobydick  (08.04.17 20:32:27 ~ 09.04.17 00:38:22) 
gidin ve kullanın lütfen. hiçbir şey olmaz.


  • hayati cozemeyen adam  (08.04.17 21:05:53) 
ben de muğladan ankaraya gidip gelecem
ben de esprisine, "artık dönebilirsem 16 nisanda, görüşürüz" diyorum buradakilere- insanın aklına geliyor.
ama sonuçta gidecem ve oy kullanacam dönemezsem dönemem ona o zaman bakarız.
bir şey olmaz gibime geliyor.
  • niye ama  (08.04.17 21:11:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.