[]

Overhead press'de ağırlık arttıramıyorum? (5x5)

Selamlar herkese,
5x5 stronglifts programını uyguluyorum.
Bench ve deadlift'te kiloları arttırabiliyorken, son 1.5 aydır, overhead pressde 12.5-12.5 ve bar 20kg yani toplam 45kg kiloya takıldım. 13.75 taktığımda 2-3 set maximum çıkıyor bazen 3. sette dördüncü tekrar çıkmıyor. deload da denedim. bir antreman 10kg sonra ikinci antreman 12.5 kilogram sonra 3. antremanda yine 13.75 deniyorum ama nafile. 12.5 kilogramda 5x5 tamamlanıyorken (son set zorlanıyorum ama çıkıyor) 13.75 kiloda 5x5 tamamlanmıyor :( ne yapabilirim? önerilerinizi bekliyorum..


 
12.5 da son set zor çıkarıyorsa son seti sağlıkli ve randımanlı bi şekilde çıkarana kadar arttırma ağırlık. Over head Press daha zor artıyor zaten diğerlerine nazaran.


  • fyodor fyodorovic  (08.04.17 13:01:57) 
Fractional plate denen 0.5kglık ağırlıklardan almak gerekiyor ohpde ilerlemek için. Bende çok işe yaradı.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (08.04.17 13:02:55) 
Overhead Press her zaman yavaş ilerler, bu senlik bir durum değil sadece zira omuzlar küçük kas gruplarıdır, küçük kas grupları da her zaman yavaş seyreder ve sakatlanmaya en müsait kaslardır. Özellikle omuzlar, vücuttaki tüm kas grupları arasında en hassas olanıdır, o nedenle çok fazla zorlanmamalı, özellikle Rotator Cuff bölgesi en ufak bir terslikte yırtılıp senelerce iyileşmeyen bir sakatlıktır. Tüm kas gruplarına dikkat edilmeli fakat omuzlara ekstra dikkat edilmeli, o nedenle kendini zorlama. Zaten %9/10 yağ oranına sahip 75 kilo birisi için en uç nokta kendi ağırlığıdır, bu da uzun seneler sonunda kazanılan bir beceridir. Durum böyleyken böyle.


  • angelus  (08.04.17 13:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.