[]

sosyal medya kullanıyor musunuz?

ekşi sözlük ve WhatsApp'ı sosyal medya dışında tutarsak eğer sosyal medya hakkında ne düşünüyorsunuz ve hangi platformları kullanıyorsunuz?

şahsen ben sosyal medya kullanmıyorum. sebebi ise bu mecralar artık hastalık ve ayrı bir dünya haline geldi bir kesim üzerinde. genel olarak insanlar bu sanal alemde yapmacık ve olduğundan farklı biri haline geliyor.Ayrıca da zaman kaybı bence. tabi bu benim düşüncem kimseyi yadırgamıyorum. siz ne düşünüyorsunuz?


 
Seviyor ve kullanıyorum. Abartmamakla birlikte özellikle Instagram'ı çok seviyorum. Hayatıma dair anıları fotoğraf albümü şeklinde biriktirmemi sağlıyor.

Twitter da gündeme dair farklı perspektifler sunuyor.
  • fragile lady  (08.04.17 11:27:30) 
Facebook kullaniyorum.

Sosyal medyadaki insanlarin yapmacik olmasi sosyal medyanin sucu degil. Yapmacik insanlarla arkadaslik etmiyorum, bu tarz insanlari takip de etmiyorum. Sosyal medyaniza kimialacaginiz sizin seciminiz tamamen.

Zaman kaybi olup olmamasi goreceli. Eger hayatinizin merkezine koyuyorsaniz zaman kaybi, iletisim amacli kullaniyorsaniz degil.

Yani nasil kullandiginiz ve kimleri takip ettiginiz size kalmis. Sosyal medyanin bir karakteri ya da kisiligi yok, secim size ait.
  • crown  (08.04.17 11:28:48) 
Kullanmıyorum hiçbir şey. En sevmediğim mecra da Instagram. "Bak ben ne kadar güzelim, bak biz ne kadar eğlenceli insanlarız, bak hayat ne kadar bize güzel" insanlarından oluşan bir mecra. Dışarı çıkıyosun yüz tane fotoğraf çekiyor bir şöyle olsun bir böyle çekelim, ebeni çek ebeni. Yer bildirimi konusu da ayrı efsane, haftanın üç günü mahallesindeki kebapçıya gider yer bildirimi yapmaz ama bienale gidince falan katiyen yer bildirimi yapmadan duramaz. Riyakarlık diz boyu.


  • vedatchilipeppers  (08.04.17 11:34:26) 
Sosyal medya kullanmıyorum.

Müspet kullanımına karşı değilim fakat faydalı kullanım dışında zaman kaybı olarak görüyorum.
  • sylr  (08.04.17 11:35:30) 
kullanmiyorum vedat'a da katiliyorum.

gecen hafta kapadokya'ya gittim, insanlarin tek derdi fotograf cekmekti. ayni noktada 35 poz cektikleri icin de gezmek imkansizlasmisti. fotograf cekmek disinda ne dokuyla
ne tarihle ilgileri vardi. Insanlar artik baskalari icin yasiyor,belki eskiden de oyleydi ama simdi cap daha da buyudu.

ote yandan bu sosyal medyanin sucu degil, insanlar bos oldugu icin onlara bir ugras sundu iste.
  • cedex  (08.04.17 11:45:08) 
Facebook kullanıyorum, günde en fazla on beş dakika bakıyorumdur. Sağlıklı kullandığımı düşünüyorum açıkçası, oyunlarda filan devam etmede ya da sitelere girişte kolaylık sağlaması da artısı.


  • devilred  (08.04.17 11:45:11) 
Watsap yerine fb messenger kullanıyorum. Fb'u telefondan sildim, bilgisayar başına geçmedikçe bakmıyorum bir süredir. O da insanların güncellemeleri değil, sayfalardaki forum tarzı muhabbetler, haber ve etkinlikleri izlemek için. Kendim ise er bildirimi yapmıyorum pek, haftada 1-2 fotoğraf paylaşıyorum bazen. Bu da kişisel albümüm gibi oluyor daha çok, sonradan hatırlatması falan da hoşuma gidiyor. Yoksa insanların beğenmesi için değil, zira aktif olarak gönderi beğenen biri olmayınca insanlar gönül koyup seninkini de beğenmiyorlar :) Yine de dışa kapalı bi tip olduğumdan, özel verileri görüşmediğim insanlarla paylaşmamayı tercih ederim, bu nedenle gizlilik ayarlarını kullanırım çoğunlukla. Bir de bu nedenle insanları ben ekliyorum istersem, ara ara da atıl kalanları siliyorum.

Gördüğün gibi fb bile yeterince külfetli benim için :) Twitter, instagram kullanmıyorum, hiç heves etmedim, Linkedin'e ihtiyaç duymuyorum. Yakında academia üyeliği açabilirim sanırım. Sözlük bu kategoride mi bilemedim ama yüzyılda bir üye girişi yapıp bakarım. Toplasan 20-30 entryim vardır. Duyuruyu ise aktif kullanıyorum ara ara.

Yapmacıklık konusunda haklısın ama bütün bunlar adı üstünde yeni sosyalleşme mecraları işte. Onlar olmasa bu devrin insanları yalnızlıktan ölür, net. Watsap konusunda çevremden yapılan baskı artık komik bir hal aldı, inadına açmıyorum ben de. Bu nedenle mesleki bir derneğin yönetim kurulu üyeliğinden ayrılmak üzereyim, şaka gibi.

Bütün bunlara rağmen bazen olmayan üyelikler nedeniyle bişeyler kaçırıyor muyum hissi olmuyor desem yalan olur ama. Bu bir etkinlik ya da haber olacağı gibi arkadaşlık da olabilir.
  • manuel mandalina  (08.04.17 11:51:08) 
Instagram'da referans bir hesabım var ona da en son ne zaman girdim hatırlamıyorum, kişisel bir hesap değil.

Genelde (genelleme) insanlar mutlu ya da güzel anlarını değil insanların böyle düşüneceği anları paylaşıyor. -Boktan bir muhabbet dönerken ve herkes sıkılmışken birden biri fotoğraf çekmeye kalkınca herkes kahkaha atar-güler halde fotoğraf çektirir ve bu şekilde Instagrama atılır, yani bu bir yanılsama ve üzücü bir durum.-

Ayrıca her insan içgüdüsel olarak beğenilmek ister, bir bakıma bu şekilde kendini daha iyi hissediyorsa kişi kullanması gayet doğal.

Yukarıda da belirtildiği gibi zaten fotoğraf çekilmeyi sevmeyen beni, dur dur bir tane daha çekilelim bu güzel çıkmamış lafı bünyemde gece kulübünden çıkarken ilişkiniz nasıl gidiyor diye sorulan ozan güven etkisi yaratıyor.
  • Apocalypse  (08.04.17 11:54:17) 
sadece instagram kullanıyorum, o da çektiğim analog fotoğrafları paylaşmak için.

beni rahatsız eden birden fazla konu var sosyal medyayla ilgili. ilki ve facebook'u asıl kapatma sebebim, insanların bu platformda saçma sapan (özellikle siyasi) tartışmalar yürütmesi. ikincisi, insanların beğenilme ve onaylanma ihtiyacını buralardan gidermeye çalışması. üçüncüsü, daha önce de bahsedilen "çok geziyorum, çok eğleniyorum, hayatım harika" mesajı verilmeye çalışılıyor olması ve dolayısıyla insanların deneyimlerini de sırf bu istek üzerine kurması. sosyal medyada paylaşmak için sergilere, etkinliklere gidiliyor. oysa sanatın s'sinden haberi yok, öğrenmeye de niyeti yok. contemporary istanbul mesela bu konuda en kötü durumdaki olaylardan biri. ev arkadaşımdan biliyorum, çektiği/çekildiği fotoğrafları "sürekli geziyorum" havası yaratmak için programlı bir zaman çizelgesi çerçevesinde yüklüyor resmen sosyal medyaya. üzerine yazdığı şey de o an oradaymış havası katıyor, oysa o sırada evde veya iş yerinde oluyor. bunu yapan insanlar o kadar çok ki.
  • gmzo  (08.04.17 11:55:53) 
instagramı kullanıyorum fakat onu da şehirleri tanıtan hesapları (diyelim edinburg, buenos aires vs) takip etmek için kullanıyorum. herhangi bir paylaşımım olmuyor çoğunlukla


  • gkct  (08.04.17 12:00:23 ~ 12:01:20) 
oyalanıp zaman geçirme amacıyla kullanıyorum açıkcası


  • gazozailacatmauzmani  (08.04.17 12:01:32) 
fake fb hesabım var. orada haber, medyayı takip ediyorum. akrabalar dolayısıyla 6 yıl önce kendi hesabımı kapadım. çekilecek gibi değil.


  • vayezikhan  (08.04.17 13:44:17) 
Kullaniyorum, cok isime yariyor, hayatimi kolaylastiriyor ve eglenceli biraz da. Cilginlar gibi 7/24 de kullanmiyorum ama.

Sosyal medya dedigim Facebook, Instagram'i nadir kullaniyorum bir isime yaradigi da soylenemez.
  • stavro  (08.04.17 14:15:59 ~ 14:16:44) 
İnstagram Twitter Facebook kullanıyorum çok da memnunum. Özellikle Twitter bir numaralı haber kaynağım. Kültür sanat konusunda özellikle.

Facebook çok bi önem arz etmiyor 2007den beri hesabım var diye duruyor öyle.

İnstagramda fotoğraf paylaşmayı Ve güzel hesapları takip etmeyi seviyorum.
  • mutlusismankedi2015  (08.04.17 14:39:53) 
instagram > twitter > fb

benim için yoğunlukları bu sırada. kullanmasam daha güzel olurdu ama kullanıyorum.
  • cabiday  (08.04.17 14:51:13) 
sosyal medyadan tiksiniyorum. sebebi de milyon kere yazıldığı için tekrar yazmayayım. facebook ve twitter hesabım var.

facebook hesabım sürekli çevrimdışı, benim için hayati önem taşıyan birkaç sayfa sebebiyle kapatamıyorum.

twitter da eşi dostu takip etmediğin sürece, haber kaynaklarına tek yerden ulaşma açısından inanılmaz faydalı. severek kullandığım tek sosyal platform.

bir ara instagram ve swarm hesabım da vardı, kapadım. kafam rahat.
  • keçeli kalem  (08.04.17 14:52:01 ~ 14:54:14) 
okuduğum kitapları listelemek ve fikir belirtmek için instagram kullanıyorum. Kendi resimlerimi koymuyorum, yani oranım 1/100 gibi bir şey.

Fakat whatsapp'ın sosyal medya kategorisinde olduğunu da düşünmüyorum. ben sosyal medyanın ne olduğunu bilmiyor da olabilirim ama sadece mesajı gönderdiğimiz kişi ve bizim aramızda olan bir mesajlaşma sisteminin intagram, snapchat vs seviyesinde bir "sosyal" yani yok sanki.
  • sopiro  (08.04.17 14:58:09) 
whatsapp'ta da durum belirten söz ve profil resmi özelligi oldugu icin sosyal medyaya ucundan dokunuyor sanki. insanlar bu durum bildiren soz ve profil resimleriyle bazen rehberindeki kisilere laf falan sokuyorlar :-)


  • demirr  (08.04.17 15:07:46) 
Ben kullanıyorum. Hastalık ve zaman kaybı olması kişinin kullanımına bağlı bence.

Facebook, birkaç sene önce açmıştım. Hala duruyor. Tanıdığım ekleyen kişileri kabul ederim. Fotograf cok fazla eklemiyorum, aklıma gelmiyor. Takip ettiğim sayfalar var onlardan haber alıyorum.

İnstagram, seviyorum. Dışarıda fotoğraf çekmeyi seviyorum. O tarz sayfaları takip ediyorum. Teknik anlatan kişiler var, onlardan yeni şeyler öğreniyorum. Kendim nadir foto koyuyorum, onlar da selfie tarzı değil de çektiğim yerlerin fotografları olur. Takipçimin artması için herhangi bişey yapmam.

Twitter, çok kullanışlı benim için. En son ne zaman yazmısımdır hatırlamam bile. Ama haber, gazete vs anlık oradan kolay ulaşıyorum. Arkadaslarımdan takip ettiğim nadirdir. Zaten twitteri onları takip için kullanmıyorum.

Bir de 500px var benim. Oradan da fotografları inceliyorum.

Kısaca neredeyse hepsini kullanıyorum ama birşeylere ulaşmak için. Kim nerede ne yapmış beni ilgilendirmiyor. Bence amaç önemli.
  • antikitleruhlu  (08.04.17 15:22:49) 
sadece facebook'um var ama onu da kullanmıyorum sayılır.
bence en büyük sebebi, akıllı telefon kullanmıyor olmam. telefon olsa belki yolda, araçta, birini beklerken ne biliyim belki yemek pişirirken bile 2 dakika bakıp layk edecektim belki ben de. bir de fotograf çekme paylaşma gibi bir huyum yok. sosyal medya çıkmadan önce de böyleydim.
eksiklik duymuyorum. ama bunu çok verimli kullanan insanlar da var işi gücü buralardan yürütenler filan var, gün boyu elinden tablet/telefon düşmeyen var. ben onlara göre epey sosyal medya cahili kalıyorum.
güzel kullanırsan çok da mantıksız değil aslında. ha gerçeklik algısı bozulacak kadar sosyal medyada takılanlar filan onlar zaten hasta bence.
  • niye ama  (08.04.17 17:00:04) 
dolu dolu cevapların olduğu güzel bir bilgi alışverişi oldu.teşekkürler


  • demirr  (08.04.17 20:34:39) 
sadece facebook hesabım var. fotoğrafımı da durumumu da oradan paylaşıyorum. genelde komik video, caps falan paylaşıp salak salak takılıyorum zaten ahaha. 130 küsür arkadaşım var. öyle takılıyom.

twitter ve instagram kullanmıyorum, twitter'da bi liveuamap'in tweet'lerini takip ederim her gün. o kadar.
  • der meister  (08.04.17 21:22:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.