[]

fuck buddylik müessesesi

adıyla sanıyla ne kadar zamandır var acaba? Seinfeld'de denk geldim, Jerry ile Elaine, kurallarıyla falan bayaa bayaa bu müessesenin temellerini atmışlar gibi duruyor da.

ilgili bölüm: the deal s2e9 (1991)
www.imdb.com

 
duygusal baglanma olmadan seks deneyimi insanlik kadar eski. ama bildigimiz anlami ile fuckbuddy'lik işinin başlangıcı 1920'ler diyorum. midnight in paris'i izleyelim.

this, that, and that dedikleri bölümü kastediyorsan oradaki iş fb degil fwb işi daha cok. ama elaine bir süre sonra yan ciziyordu.
  • thewizardofearthsea  (08.04.17 01:25:51 ~ 01:26:59) 
modern çağda ve kurallı biçimiyle başlangıcını soruyorum aslında. müessese olarak ve adıyla sanıyla demem ondan.

@krem, ilgili bölümdeki olay dizinin genel gidişatından farklı.
@wizard, dediğin bölümü kastediyorum, evet. fwb olması konusunda haklısın, gerçi o da başka bir müessese :)
  • manuel mandalina  (08.04.17 01:30:03 ~ 01:33:04) 
@krem, yine de bu bölüm dışında dizi boyunca yalnızca bi kere birlikte oluyolar diye hatırlıyorum, Elaine'in ısrarıyla bişey denemek içindi ama detayını unuttum. dolayısıyla aralarında süregiden bi fwb ilişkisi yok. arkadaş kalan eski sevgililer gibi bişe :)

burada henüz adı konulmamış gibi duruyor, tarih 90'lar. makale falan aramaya girişeceğim sanırım :D
  • manuel mandalina  (08.04.17 01:48:12 ~ 01:55:29) 
Downton abbey'i baz alırsak orada Kemal Pamuk bu işleri biliyor :) 1800 sonu o zamanlar da yanlış değlsem


  • begin again  (08.04.17 02:08:43) 
@begin, ayıp olmasın diye tik koydum.

modern çağda, başlıktaki adıyla anıldığı zamanı soruyorum. yoksa ilk insanlar daha çok bu türlü takılıyordur tahminim :D
  • manuel mandalina  (08.04.17 02:14:41 ~ 02:15:12) 
Kuraldan kastım, dizide sayılan ertesi gün aranmaz, yatıya kalınmaz gibi şeyler. Yüzyılı 21 diyecektin sanırım, 20. yüzyılda kapıcıya kapıcı, temizlikçiye temizlikçi diyorduk halen zira. İyi bakış ama. Son cümleni bilemedim. Emeğe tik.


  • manuel mandalina  (08.04.17 11:22:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.