[]

Rolex Satışı Hakkında Bir Sorum Var !

sevgili saatten anlayan ekşiduyuru sakinleri.

Elimde 2007 üretimi GMT master 2 çelik kordon saat var.

Orjinal dahi olduğunu bilmeyen birisinden çok çok uygun fiyata aldım

iyi hoş bende ilk 2 ay mekanizmayı dahi açtırmadım fakat bugün her şey gün yüzüne çıktı yani saat orginal.

Şimdi doğal olarak sertifikası ve kutusu yok bu saat bu şekilde kaç liraya gider.

bu model temiz saatler 24 bin lira civarında her şeyi tam halde.

ben kaç liraya satmalıyım kondisyon olarak camında herhangi birşey yok sadece kasa ve kordonda çizikler mevcut saatin kullanıldığı belli. sizlerden ön bilgiyi aldıktan sonra resimde ekleyebilirim.

yardımcı olamaya çalışan arkadaşlara teşekkürler

EDİT : FOTOĞRAFLAR drive.google.com

 
Fotoğraf atarsan kozmetik olarak daha iyi yorumlayabilirim, yorumlayabiliriz.
Cam zaten kolay kolay çizilmez safir olduğu icin.

  • fyodor fyodorovic  (08.04.17 01:10:35 ~ 01:13:08) 
@fyodor +1

Fotoğrafa göre yorumlayalım.

edit: 24 bin lira fiyatı saatçi verdiyse ölücülük yapmıştır diye düşünüyorum.
  • m3mphis  (08.04.17 01:17:15 ~ 01:24:16) 
Orijinal yazamamışın bir türlü:/

Foto at daha net konuşalım. Her şeyi iyiyse 26-27 bin civarı.
  • bir ileti paylastim  (08.04.17 01:19:55) 
Kutulu-sertifikalı ve bileziği de çiziksiz olan 2007 gmt ii lerin 6000-6200$ arası gittiğini düşünürsek kapıyı minimum -minimum diyorum- 5000-5500 dolardan açmak yanlış olmaz.


  • fyodor fyodorovic  (08.04.17 01:51:15 ~ 01:51:53) 
Binlerce liraya satılan replikalar var. Orjinal olduğunu sertifikası olmamasına rağmen nasıl tespit ettiniz? Rolex bayiine falan mı teyid ettirdiniz?


  • filipis  (08.04.17 01:59:41) 
@filipis mekanizması açıldı bakıldı. 2 saatçi teyit etti. ekstradan binlerce liraya satılan hiç bir replika rolexte rolexin orijinal mekanizması kullanılmıyor.

edit : bir ekleme daha yapayım nişantaşı rolex bayisine götürdüğümde biz anlamıyoruz demişlerdi bayilerin bu konularda pek iyi oldukları söylenemez bence. Sadece satış kısmında varlar
  • Aşk Adamı  (08.04.17 02:05:42 ~ 02:21:29) 
O fiyat bandında çok daha iyi saatler olduğu ve dünyanın en kolay taklit edilebilen üst segment saati olduğu için ilgim dışında kalıyor fakat kutusu olmaması neyse de sertifika yoksa fiyat bir hayli farkeder.

Bir insan orjinal olduğundan bile haberi olmayacak şekilde öyle bir saati nereden edinir ve kolayca satar? Kendim yaşadığım ve çevremde denk gelen durumlarda hırsızlık sonucu elde edilen saatlerle yapılan alım satım işlemleri oluyor böyle işlemler.
  • boklu yumurta  (08.04.17 03:39:22) 
Seramik değil deliksiz eski kasa. Kondisyonu da pek iyi görünmüyor. Kutu neyse de sertifika olmadı mi satış zor. Bu haliyle esnaf maksimum 2 bin usd civarı verir. Kullanıcıya da maksimum 2,5-3 arasına satarsınız. Chrono24 den saatin aynısını bulup bakabilirsiniz.


  • o kadar da degil aga  (08.04.17 06:36:22) 
Orijinalligi ile ilgili ciddi suphelerim var. Fotograflarin kalitesi kotu ama gordugum kadariyla ozellikle kordonda uyumsuzluklar var.

2007 uretimlerde var mi bilmiyorum ama camin icine ciplak gozle gorulmesi cok zor bir Rolex logosu lazerle isleniyor. Uygun isikta ve belli aciyla bakarsaniz ciplak gozle de gorursunuz: s579.photobucket.com
  • crown  (08.04.17 11:08:58) 
O saat replika. Saatçiler dediğiniz adamlar casio, citizen, seiko en pahalı 5-6 bin tl lik saatlerle ilgileniyorkar, rolex satıcısı ve anlayanı farklı.

Öyle elime bir şekilde, orjinal olduğubu dahi bilmediğim adamdan çok uyguna aldım diyorsanız bence dolandırılmışsınız, belki o arkadaşta dolandorılmış, bu klasik scam çünkü.

Bu tarz ürünlerde sadece bundan anlayan adamların bildiği 4-5 güvenlik adımı olur, camdaki lazer, sallıyorum kadranın arkasında kod, pimin içinde bir ayrıntı etc.

Replika olayı aldı başını gitti, klasik saatçinin sadece mekanizmaya bakıp "bu kesin orjinal" diyebilmesi imkansız.
  • kurnaz  (08.04.17 12:27:40) 
Yalnız bir saatin orijinal olup olmadığıni anlamaları o kadar zor bir şey degil.

Babam yüksek lisans döneminde rolex fabrikası'nda saat teknisyeni olarak calismis, sonrasında da rolex'in başka biriminde çalıştı emekli olana kadar. Bir sürü de arkadaşı var hala saat imalatı bölümünde olan. Çok net biliyorum ki ellerine aldıklarından 2 dakika sonra saat orijinal mi değil mi, anlıyorlar (Babam bile anlıyor). Fotoğraftan anlarlar mi bilmiyorum ama isterseniz göndereyim babama.

Bir de Türkiye'de durum nasil bilmiyorum ama İsviçre'de sertifika konusunda buyuk titizlik gösteriyorlar. Babam sertifikasını kaybettikten birkaç gün sonra rolex'e başvuru yapmisti. Inceleyip sertifika gönderdiler eve. İsterseniz rolex bayiisine bunu da bir sorun zira pahalı saatler olduklari için değer kaybetmesini istememek hakkınız.
  • fraise  (08.04.17 13:12:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.