[]

marmaray'ı yaptırmayız

iyi akşamlar herkese;

bu aralar tv de dönen bir reklam var. reklamdaki adam "marmaray'ı yaptırmayız, 3. köprüyü yaptırmayız dediler ama yaptık" tarzında bir şeyler söylüyordu. yaptırmayız diyenler chp cephesiymiş gibi lanse ediliyordu.
sorum şu, gerçekten bu projelerin yapılacağı dönemde chp cephesi bunlara karşı çıkmış mıydı da bu şekilde reklam yapılabiliyor? kaynak bulamadım ben buna dair. var mı bilen, kaynağı olan?

 
Reklam/referandum için CHP üzerine oynanıyor ama sadece CHP ile sınırlamamak lazım. Marmaray için kimse yapılmasın/yaptırmayız demedi. Sıkıntı Yenikapı kazıları zamanında bizi tarihi eser diye diye durdurmaya çalışıyorlar laklağı yapmasıydı. Açılışındaysa bakın tarihi eserler için beş sene geciktik ama değdi goygoyu yapılmasıydı. Güzergahı tarihi yarımadan geçiyor. Oradaki tarihi eserlerin hepsi kıymetli onlara bir zarar gelmemesi için dikkatli olunması konusunda uyarıldı. Kimse metro/tren yapılmasına karşı çıkmaz. Üçüncü köprü içinse evet yapılmamalı/yaptırmayız dendi. Ben de elimden bir şey gelse yaptırmazdım. Yapıldı gördük. Karşı çıkılan her şey gerçekleşti. Köprü yapılınca trafik azalmadı, İstanbul'un akciğerlerine bıçak vuruldu. İstanbul'un kapasitesi sınırlı yeni köprü demek yeni nüfüs/yerleşim demek. İstanbul'u sıkışık ve çirkin Hindistan, Pakistan, Uzakdoğu vs. şehirleriri gibi olmaya adım adım yaklaşıyor bu köprü sayesinde. Sık dillendirilmiyor ama garantisi verilen ama asla yakalanamayan günlük geçiş garantisi yüzünden hazineye (dolayısıyla bize) devasa bir maliyet söz konusu. ekonominin köküne kibrit suyu eken cinsten. Denildiği gibi üçüncü köprü tam anlamıyla bir cinayet.


  • cevab veremedim  (08.04.17 00:09:15 ~ 00:11:15) 
yapılmasına karşı çıkılmadı. yapılırken çevreye felan zarar vermeleri eleştirilmişti. tabi hükümetimizin algı operasyonunda üstüne yok.


  • mdczr  (08.04.17 00:09:54) 
gezi parkı platformu istekleri diye google'da aratırsanız bulursunuz.


  • blue eyes white dragon  (08.04.17 00:11:52) 
İğrençlikler


  • Cursed Chico  (08.04.17 12:11:53) 
Emin olun Marmaray, Üçüncü Köprü, Üçüncü Havalimanı vb. yatırımlarına karşı çıkanlar burada doğaya, çevreye, tarihe, devletin hazinesine verilecek zararlar için karşı çıktılar.İş usulüne uygun yapıldıktan sonra kimsenin lafı yok bu konuda Avrasya Tüneli örnektir kimse çıkıp neden yapıldı demedi şikayetler sadece araç garantisi yönünde olmuştur.


  • murtiii  (08.04.17 14:11:02) 
3. köprü olayında çevre ile alakalı itirazlar olmuştu onu hatırlıyorum ama marmaray yapılırken kimse çıkıp da yaptırmayız demedi. yine de reklamda ısrarla söylendiği için acaba ben mi yanlış hatırlıyorum demiştim, araştırdım ama bir kaynak bulamamıştım. haklıymışım, her zamanki çirkefliklermiş. teşekkürler herkese.


  • buneperhizwhatisthis  (08.04.17 23:58:31 ~ 23:59:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.