[]

Referandum sonrası gelecek

Manipülasyon amacı taşımıyorum ivme malum tarafta sanırım. İlk konuştuğunzda hayır deyip sonradan fikir değiştiren var mı? Bence en önemli belirleyici kısım bu kesim olacak kararsızlar dahil. Nedir kemik hayırcı tanıdıklarınız hariç durum. Evet çıkması durumunda ne kadar zarar görür ülke? Geri dönüş olabilir mi bu durumda dahi?




 
hayırdan evete geçiş olduğunu sanmıyorum açıkçası. en azından ben görmedim.


  • kljgslsdkjsd  (07.04.17 20:47:11) 
Evet cikacak. Eger Hayir cikarsa ikinci referandum yapilir, o zaman Saadet'in MHP'nin belki de HDP'nin Hayircilari, Evet'e yonelir. Bu nedenle fazla umutlenmeyin. Insanlar "Evet diyelim bakalim ne olacak" diyor.


  • Traveller  (07.04.17 21:12:03) 
hayırdan evete geçiş değil de evet vermeyecek gibi görünüp evet verecek koca bir kitle vardı, bahane arıyorlardı, çokça buldular. Yani her şey normal işlese idi bu kitle yine başka seçenek mi var diye evete basacaktı, çok bir şey değişmeyecekti.


  • gezegen olan pluton  (07.04.17 21:34:56 ~ 21:36:31) 
hayır çıkacak.


  • doxanikee  (07.04.17 21:37:56) 
Ben evet oyu vereceğim. İlk başlarda kararsızdım, son mitingleri yakından izledim, kafama yattı bazı şeyler.

Edit: Sonuna kadar HAYIR! Evetçilerin kafasını yaşayayım bir an dedim. Bİldiğim doğrulardan şaşacak kadar aklımı yitirmedim. Selamlar.
  • empty man  (07.04.17 22:07:59 ~ 08.04.17 02:16:11) 
@empty man

kafanıza yatan şey nedir?

Ben Hayır diyeceğim.

Bunlar mı kafanıza yattı?

HAYIR

Yasamanın tamamen etkisiz hale getirildiği muhalefetin kanun yapmasının imkansız hale getirildiği(bkz: madde 89)

Yargının tamamen iktidara bağlandığı ve elinin kolunun kesildiği (bkz: madde 146) (bkz: madde 159)

Cumhurbaşkanının eylemlerinin denetlenemediği ve atadığı kişilerin meclisin onayına sunulmadığı(bkz: madde 106)

Meclisin temel işlevi bütçe yapma yetkisinin Cumhurbaşkanı ile paylaşıldığı (bkz: madde 161)

Cumhurbaşkanının meclisi istediği zaman feshedebileceği ama meclisin Cumhurbaşkanını görevden alması için 360 vekil gerektiği 1 ile 360'ın eşit tutulduğu (bkz: madde 116)

Kuvvetler birliği sistemine, antidemokratik suistimalci, tuzak ve fake anayasaya #HAYIR diyorum.

KUVVETLER AYRILIĞI YOKSA HÜRRİYET DE YOKTUR. HÜRRİYET VATANDAŞIN KENDİNİ DEVLETE KARŞI GÜVENDE HİSSETTİĞİ ZİHİN FERAHLIĞIDIR.
  • tahin pekmez yoğurt  (07.04.17 23:34:38) 
@empty man nedir içinizi rahatlatan?


  • sack jparrow  (08.04.17 01:33:54) 
ben evetçilere laf anlatmayı bıraktım sistemi sadece bir kişi için değiştirip 65 yaşındaki kanser hastası birinin ikidudağı arasına 80 milyonun kaderini bırakmayı doğal gören insanlar bunlar. yetmiyor 10 kere aldatıldık diyen birine bu gücü verip bir kere daha aldatılırsa başımıza neler geleceğini düşünmüyorlar mesela abd başkanı daha önce suriye konusunda uzunu nasıl kandırmıştı sonra çark etti uzun bir şey yapabildi mi? hayır. mesela aynı abd başkanı deseki biz arkandayız sen suriyeye saldır destekleyeceğiz. şuan cumhurbaşkanı savaş ilan edemez meclis kararı ve nitelikli çoğunluk kararı lazım tartışılması lazım. fakat yeni anayasayla sabaha karşı 5 te cumhurbaşkanı kararname çıkatıp ülkeyi savaşa sokabilir. şimdi evet oyu veren avanaklar lise mezunu ve sürekli kandırılan eğitimsiz birinin sırf başka birinin gazına gelerek savaşa soktuğu ülkenin neden savaştıını bilmeyen askerinin ailesi olduunda göreceğim.

her yıl sayıları 200 bin kişi artan 3.5 milyon suriyeli vatandaş yapılacak referandum sonrasında evet diyenleri göreceğim ülke iç savaşa girdiğinde sırf atatürkçü diye kumpasa kurban giden çok iyi eğitimli subayların atıldığı orduyla neler yapacağız. 2035 te 7 8 milyona ulaşacak arapların yerel araplarla birleşip ikinci bir pkk oluştrduğunda göreceğim ben bunları. bırakın laf anlatmayı nasıl olsa tayyip öldükten sonra bugün nefret ettikleri fetöcülerden biri bu yetkilerle ülkenin başına geçince dün ne deiklerini unutacaklar. 18 yaşındaki çocuklarına binmesi için araba almayan yaşı küçük diye verdiği paraya bile dikkat eden insanlar 18 yaşında milletvekili seçilsin diye uğraşıyorlar. liseden mezun olmuş adam nereden nasıl para bulup vekil seçilecek? o dinazor vekillerin içinde 18 yaşında çocuk nasıl kendine yer bulacak? baştan aşağı safsata ve bir kişinin çıkarı için hazırlanan değişiklikleri üstelik hayırcıların sesini duyurmamaları için ellerindne geleni yaparak çıkartma peşindeler. çıkıp tv de tartışamıyorsunzu bile. ülkenin tapusunu sahte diplomalı şahsın üstüne yapalım desek emin olun %25 oy çıkar en az. bizim millette padişaha kul olma merakı var malesef kulluk genlerine işlemiş adamların. 100 senede malesef o nefret ettikleri batının gücünü özgür düşünceden tartışma kültüründen aldığını öğrenemediler.
  • haskoylu deli hasan  (08.04.17 02:12:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.