[]

Aras Kargo'dan kırık olarak gelen kargo

Arkadaşlar merhaba,
Arkadaşımın tarafıma Aras Kargo ile gönderdiği nargile kırık olarak ulaştı. Gönderen arkadaşım kırılacak eşya olduğunu, özellikle dikkat edilmesi gerektiğini söylediği ve üzerine kırılacak eşya yapışkanı vurulduğu halde kargo pestil gibi olmuş halde geldi. Özensizce taşındığı son derece belli. Üzerine ağır eşyalar koyulmuş. Aksaray'daki şube çalışanı bir şey yapamayacağını, ya bu şekilde alacağımı ya da kargonun geri gönderileceğini söyledi. İstanbul'daki şube de sorumluluğu üzerine almadı. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?



 
arkadaşın bir şeye sarmadan dümdüz mü göndermiş? nargile bir tek kutuya konup gönderilir mi yahu :/

bir şey yapılamaz gibi.
  • fakyoras  (07.04.17 17:38:07 ~ 17:38:34) 
Tazmin talep edebilirsiniz.


  • aksach  (07.04.17 17:57:28) 
o etiketi yapıştırmak için ekstra para alıyolar diye biliyorum. yani kırılacak olduğunu belirtip özenli taşınması için ekstra para ödüyorsunuz. buna rağmen kırıldıysa suç kargonundur. ama ürünü teslim almamanız ya da kargocuyla beraber koliyi açıp kırık olduğunu belirten tutanak yazdırıp teslim almanız gerekirdi.

bir diğer konu ise nargileyi direk kutunun içine mi koymuş arkadaş. yani patpat ya da köpükle filan sarmanız gerekirdi. eğer fotoğraftaki gibiyse içinde hareket edeceğinden kırılma ihtimali daha yüksek.
  • spirit crusher  (07.04.17 18:29:46) 
Eger kargo degerli bir şeyse ihtar çekip genel müdürlüğe cevabına göre hareket edebilirsiniz


  • bu benim teorim  (07.04.17 18:47:39) 
sorun kargoda değil arkadaşında.

kargo bu kargo. atılıyo düşürülüyor eziliyor. eğer sen önlemini almazsan kargocu da dikkat etmez.

bugüne kadar internetten 42 inç tv, buzdolabı, mikrodalga fırın, cep telefonu gibi ürünler aldım. hepsi sapasağlam geldi.

neden? çünkü gönderi ürününü ona göre paketlemişti. kutuyla yekpare haldeydi. baloncuklup poşet ve köpük vardı. koruması tamdı.

taşıyıcı da böyle bir ürünu görünce dikkatli taşıdı getirdi. yoksa sorun yaşayacağını biliyor. aksi olsa kutuda zarar olsa vs. ben de kabul etmezdim. kargoyu teslim almzdım.

olay bu ku kadar basit
  • tavish11  (07.04.17 19:18:18) 
kurumsal müşteri olmadığı sürece ya da sıfır ürün olmadığı sürece tazmin edilmiyor diye biliyorum ama yine de şansını dene tabi. yalnız aras kargo genel müdürlükten falan birşey çıkmaz, tüketici hakları ilgileniyor mu bilmiyorum ama kurumu şikayet etmek lazım


  • gazozailacatmauzmani  (08.04.17 12:07:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.