[]

arkadaşlık ilişkileri üzerine

Arkadaşlar selamlar. öncelikle sakın burda soracağım şeyi beni eleştirerek yermeyin, buda sorulur mu her şey açık değil mi gibisinden istemiyorum. sadece sizinle paylaşmak istiyorum, çok az insanla ailecek görüşüyorum bunlardan onlardan biriydi, kaybetmek istemiyorum ama son zamanlarda yaptıkları çok canımı sıkmaya başladı. bugün yaşadığım olayı anlatıcam sadece biraz empatiyle fikirlerinizi almak istiyorum, şu an sinirli ruh halimle sağlıklı düşünemiyor olabilir. olay şu şekilde

ben ve eşim, diğer evli çift yaklaşık 2 yıldır görüştüğümüz beraber tatile çıktığımız bir aile. bugün yemeğe şuraya gidiyoruz diye davet ettim çok güzel bir lokanta. ciğer var çorba vs. tamam dediler. karısının canı pek istemedi gitmek ama gelmek zorunda değillerdi bizim canımız bugün oraya gitmek istedi. içeri girmeden önce mekan çok kalabalıktı ve genelde boş yer yok gibiydi başka yere gidelim şöyle böyle demeye başladılar. ama eşim ve ben orada yemek istiyorduk. boş yer ayarlandı. karısı çok güzel olan yemekleri beğenmedi. kocası da onun ağzıyla başka yere gidelim dedi ayıp olmasın diye kabul ettik .gittiğimiz yer bok gibiydi her yer sap. mekan seri üretim bi yerdi. ve biz çok kızdık orda yedik ama sinir olduk. bunun gibi durumlar daha öncede oldu. sizce haklı mıyım kızmakta ? ve ben artık bu aileyle ilişkimizi bitirmek istiyorum. çünkü hep onların dedikleri oluyor. evet umarım bu uzun yazıyı okuyup sağlıklı cevaplar veren sevimli arkadaşlar vardır = )


 
ben okudum siz okumayın ruh hastası olursunuz.
özet: başlığı açan zengin bir çift. lüks lokantaya davet ettikleri evli çift mırın kırın edince onların istediği başka lokantaya gitmişler. bu sefer de bizimkiler orayı beğenmemiş.hep böyle oluyor, arkadaşlığı kesek mi napak diye soruyor

  • gkct  (07.04.17 15:10:22 ~ 15:11:15) 
bence haklısınız. davet eden sizsiniz, şurada güzel bir yer var gidelim diyorsunuz. beğenmedikleri tarz bir yerse, o zaman baştan kabul etmemeliler. sizin keyfinize mani olmamalılar. ben de uyuz oluyorum, ben bi teklifle gelmişim ya kabul et ya bana uymadı diyip reddet, senin başka bi istediğin varsa başka bir gün değerlendirilir.

arkadaşlığı bitirmeye gerek yok ama bu tarz konularda fazla şans vermeye de gerek yok.
  • sedat peker in yegeni  (07.04.17 15:12:18 ~ 15:13:11) 
aile ile ilişkinizi bitirin.


  • for the record  (07.04.17 15:15:08) 
ilk yazan arkadaş ruh hastası olunacak bir durum yok. birincisi biz zengin değiliz o ailenin durumu bizden daha iyi. gittiğimiz ilk mekan lüks değildi onu da bil anlamadan yargılama. son gittiğimiz yer iğrenç bi yerdi. görüklede karadeniz diye bi yer araştır istersen tamam, sen zaten ruh hastasıymışsın.


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (07.04.17 15:17:38) 
sırf arkadaşınız olsun diye zevklerinizin bu kadar uyuşmadığı insanlarla vakit geçirmek zorunda değilsiniz. normalde bazen sizin dediğiniz olur, bazen diğer tarafın; mümkün mertebe de uyumlu olunmaya çalışılır ki ilişki sürsün. bu kadar dertliyseniz elbette ki görüşmeyi sonlandırabilirsiniz.

ayrıca sürekli öpüşen bir çift olmaları sizi ilgilendirmez. demek ki onların ilişki dinamikleri de bu.
  • fragile lady  (07.04.17 15:18:56) 
@fragile lady haklısın ilgilendirmez sadece bana farklı gelen bi durum. sadece 3 saat önce görmediğin eşini sanki 1 aydır görmemişsin gibi gibi davranmak alışık olduğum bir durum değil. yemekhanenin ortasında bile benzer şeyleri yapıyorlar benim ancak evde yapabildiğim şeyler sadece bakış açısı muhafazakar biri değilim.


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (07.04.17 15:27:07) 
Şimdi şöyle ki geçimsiz bir çiftsiniz buradan göründüğü kadarıyla ve elinizde tek kalanı kaybetmemek için kendinizden sürekli ödün vermeye bile razısınız. Görüşmek istemiyorsanız görüşmeyin, kendinize saygınız olsun da milletin birbirini öpmesi sizi ilgilendirmez, sinsi kıskançlığınıza ket vurun.


  • devilred  (07.04.17 15:28:20) 
yalnız yorumları okuyunca çok şaşırıyorum ya, ne kadar farklı değerlendiriliyor :)


  • sedat peker in yegeni  (07.04.17 15:30:57) 
@sedat peker in yegeni

anlat kardeşim konuşalım anlayalım birbirimizi
  • sifirdokuzucuolanvarmi  (07.04.17 15:33:32) 
Siz yemek davetinde bulundugunuz icin begenmeseler bile nezaketen orada kalmalari gerekirdi. Ya da hiç gelmeyeceklerdi. gittikten sonra mekan degistirmek istemeleri yanlış bir kere. Bu bir kez olduysa görmezden gelinebilir ama genel davranislari buysa ortak plan yapmazsiniz bir daha olur biter. Insanlari fazla onemsemeye gerek yok.

Birbirlerini öpmelerinin konuyla alakasını çözemedim. Nereye baglamak istediniz bilmiyorum ama açik ortamlarda çekinmeden samimi olabilen ciftlere karşı bu tutum yersiz. Ne güzel işte sevsinler birbirlerini.
  • aquarium  (07.04.17 15:33:38) 
kıskanç ve içten pazarlıklısınız bence. aileyle ilişkinizi bitirin de onlar sizden kurtulsun.


  • piremses  (07.04.17 15:40:34) 
@piremses bu ilişkideki kıskançlığı ve içten pazarlıklı durumu anlatır mısın söz sonra kabul edicem.


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (07.04.17 15:42:43) 
ben yazilanlardan korkunc bir insan oldugunuzu ya da zengin falan oldugunuzu dusunmedim acikcasi, insanlar nasil oraya gelmis anlamadim. opusme kismi cikmis sanirim onu bilemiyorum ama eger bu cifte israr ettiyseniz hadi belki de, ya biz gidiyoruz siz de gelir misiniz gibi genel bir davetse yaptiklari anlamsiz olmus. bence bundan sonra davet etmeyin bir sure olsun bitsin. isterlerse onlar davet ederler zaten. ilerde gorusmeye devam ederseniz de odun vermeyin, ben de hoslanmam -eger normal bir yerse gidilen yer. bir dahakine de senin dedigin yere gideriz der kestirip atarim, bir aksam yemegi icin kimsenin kafa saapmaya hakki yok.


  • kassiopeia  (07.04.17 15:47:58) 
"Bugün yemeye şu restorana gidiyoruz" şeklinde davet ettiyseniz, onların hem teklifinizi kabul ederek gelip, hem de mekanı beğenmeyip başka yere gitmeye zorlamaları hoş olmamış.

Ama yakın arkadaşlıklarda böyle şeylerin dert edilmemesi lazım. Dert ettiğinize göre uzun süredir size batan hareketleri varmış hali hazırda. O kadar yakın arkadaşlar değilmiş yani. O yüzden kaybetseniz de bir şey olmaz, sinir oluyorsanız görüşmeyi kesin.
  • peggy  (07.04.17 16:12:28) 
Böyle hoşlanmamaya başladığın hareketleri birikip bir süre sonra sizi iyice doldurmaya başladığında bu kadar sakin düşünemeyip daha büyük bir çıkış/kavga yapıp arkadaşlığınızı bitiriceğinize şimdiden bitirin. Size her hareketleri batmaya başladıysa o arkadaşlık uzun sürmez sonunda atışmalı ayrılıkla biter. Sonuçta eşinizle karar vereceğiniz bişey, artılarını eksilerini konuşun istemiyorsanız mesafe koyun aramayın sormayın bir yere davet etmeyin araya soğukluk girecektir. Böyle tipler var malesefki hep kendi dedikleri olsun isteyen ve çok sinir bozucu olurlar.

Ps. toplum içinde uyulması gereken belirli kurallar vardır bunlara sizin açınızdan uymuyorlarsa yine sizin ne düşündüğünüz önemli, boşverin etrafı herkesin ahlak yargısı kendine olmuş bugunlerde.
  • eja  (07.04.17 16:21:35 ~ 16:25:01) 
Kafaniz uymuyorsa görüşmeyin iki tarafta yapıcı olmalı. Bir sefer sizinki olur başka zaman onlarınki. Hiçbir şeyden memnun olmayan kıl tiplerle işim olmaz orta yol olmalı yada vazgeçmeli karşı taraf mutlu olucak diye fazlaca ödün verilmez ki.


  • Fritz-X  (07.04.17 17:36:01) 
olabilir, hepimiz yaşayabiliyoruz zaman zaman. ama hatır için de laf etmiyoruz.


  • gazozailacatmauzmani  (08.04.17 12:09:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.