[]

Şaşırtan ielts sonucu

Merhabalar, ieltsten beklediğinin cok altinda alan var mi? Cidden cok iyi gecen speaking bölümüm düşük. Writing desen o da cok düşük geldi ki buna şok oldum. Nasi bi puanlama sistemi var bunlarin? boyle bise basina gelen oldu mu?




 
speaking i bilemeyeceğim de writingte katılar. writing en zor puan alınan alani IELTS academic için bence.


  • qazaqwsx  (07.04.17 13:04:11 ~ 13:04:36) 
hem speaking hem writing degerlendirmesi oznel yapiliyor. senin cok iyi dedigine degerlendiriciler kotu vermis olabilir.


  • cedex  (07.04.17 13:13:04) 
itiraz edip de puanı yükselenleri duymuştum.


  • pinkpeony  (07.04.17 13:15:22) 
Sinava hangi kaynaklarla hazirlandin?


  • rucka boji  (07.04.17 13:19:32) 
evet, speaking benim de beklediğimden düşük geldi, ona şaşırmıştım.

writing ise genel olarak zor. iyi yazamadığımı biliyordum ve iyi bir puan gelmedi zaten.
  • king lizard  (07.04.17 13:23:01) 
"çok iyi geçen speaking"
farklı, birleşik cümleler kurdun mu hep basit diyalog seviyesinde mi kaldı? Kelime çeşitliliği falan nasıldı bir sürü kriter var aslında.

writing
Notlandırma sistemi nasıl bilmiyorum ama genelden özele bir giriş, thesis statement, sonra 2-3 part/alt başlık halinde farklı fikirleri sıralamak örneklendirmek ve güzel bir sonuca varmak. Bunları yaptınız mı?

İlk kısmında da grafik yorumlama mı ne vardı, onda en uç değerleri yorumlayıp belli "fluctuate" gibi şeylerle bazı yerleri geçiştirip genel olarak tabloyu yazıya aktarmak gerekiyordu. Eksiksiz yaptığınıza inanıyor musunuz?

aslında baya sistemli bir yazı istiyorlar yani.
  • rodriguez2  (07.04.17 13:42:38) 
writingte affetmezler. speakingte tamamen performansına bağlı zira adam sen doğru bildikçe konu değiştiriyor


  • eindaclub  (07.04.17 15:07:37) 
bende bugün sonucu görünce baya şaşırdım. writing için farklı kelimeler kullansam bile kompleks cümle yapıları kurmadım o yüzden alacağım notu tahmin etmiştim.

ama speaking beni de çok şaşırttı. özellikle bana en sonda sordukları sorular o kadar zordu ki bunlara türkçe bile cevap vermemem demek zorunda kaldım. ve başkalarına sorulan sorular bana sorulsaydı kesinlikle daha yüksek puan alırdım.
  • you are my lethe  (07.04.17 15:18:13) 
Speaking bekledigim ustunde gelmisti ve sasirmistim. Diger bolunler belki ama speakingde cuvallarim diyordum, en yuksek speaking geldi:)


  • stavro  (07.04.17 15:23:12) 
Speaking cok iyi derken tabi ki de nativelike değilimdir ama gayet akici ve cok az hata yaparak konuştum. yani boyle hic honk diye kalmadim baya muhabbet havasında gitmisti gülüp eglenmistik yani.
Writing kisminda da zaten sürekli ingilizceyle hasir nesir olan birisiyimdir, kelime, grammar vs hatam cok azdır. İki taski da yazdim, arada bi paragrafta konunun biraz dagildini hissettim ama kesinlikle o kadar düşük ya da kotu yazmamisimdir.
itiraz etme de baya 160 dolares ve benim basvuruma yetismiyo sonuclar :\\
  • livaist  (07.04.17 16:45:01) 
160 dolar degil itiraz 285 tl. Bugun arayip sordum.


  • sckxyss  (07.04.17 19:45:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.