[]

yağ yüzdesi nasıl düşürülür?

selam,

yağ oranım birkaç yıldır %15, bunu biraz düşürmek istiyorum. hedefim %12 olması.(omo o mokonolor soğloklo olçmoyor demeyin. orandan bağımsız yağımın azalmasını istiyorum.)

spora gidiyorum, yediklerime de dikkat etmek istiyorum ama nasıl beslenmem gerektiğini bilmiyorum. çok tatlı yerdim, ona ara verdim mesela. tatlı daha az yiyorum artık, hedefim şekeri tamamen bırakmak.

sporla beraber gidecek diyet programı falan bilen var mı ? tatava yapmadan direk onu uygulasam. amacım yağ oranını düşürken kaslarımı daha belirgin yapmak.

 
Yürüyüş yapın. Anaerobik eşik antrenmanı deniyor o eşiği geçmemeniz lazım. Bunu nasıl sağlarsınız? Örneğin yüksek tempoda koşuyorsunuz yanınızdaki kişiyle konuşabilecek seviyedeyseniz yağ yakıyorsunuz demektir ama poponuzdan nefes alıyor hal derman hissetmiyorsanız karbonhidrat yakıyorsunuz demektir. Mükemmel sonuç vermesede (çünkü bunun için nabız ölçümleri yapılması ve polar saat kullanılması gerek) dolaylı yoldan yağ yakıp yakmadığınız bu şekilde anlarsınız.

Ayrıca ilk 10 dakika egzersize başladınız diyelim benim dediğim tempoda koşuyorsunuz ama o ilk 10 dakika yağ yakmazsınız çünkü vücudunuz henüz adapte olmamıştır o ilk 10 dakika kreatin fosfat ve karbonhidrat yakarsınız.

Ömür boyu hep aynı tempoda koşarsanız yine yağ yakamazsınız vücudunuzu şaşırtmalısınız bunu nasıl yaparsınız? Sürekli değişen tempolu koşularla. Hep aynı tempoda değilde bir gün başka bir gün başka gibi...

Beslenmeye gelicek olursak vücudunuzu aç bırakmamalısınız eğer vücut aç kalırsa kendini kapatır ölücemm diye düşünmeye başlar ve kendini korumak için yağları depo eder. Şimdi depolıyım sonra kullanırım der.

Spordan önce karbonhidrat ve protein almalısınız 2 saat önce ne daha geç ne daha erken.

Glisemik indeksi yüksek besinleri (internete yazarsanız birçok bilgi çıkar karşınıza) spordan sonra almalısınız.
Glisemik indeksi düşük olanları ise spordan önce almalısınız.

Daha birçok şey var tabiki belki bir kitap yazılır ama ilk aklıma gelenler bunlar. En önemlisi doğru teknikle çalışmalısınız. Postür bozukluklarınız varsa öncelikle bunlar tespit edilip çözümlenmeli yoksa kalıcı sakatlıklara sebep olursunuz.

Ve size daha önemli bir şey söyleyeyim sporun eğitimini almış kişilerler çalışmalısınız. Besyo mezunu kişiler olduğuna ve iyi eğitim alıp almadıklarına çok dikkat edin, iyi çalışmalar.
  • powerpufgirl  (07.04.17 13:17:08) 
intermittent fasting 16/8 metodu

www.p90xtr.com
  • ercumentcozer  (07.04.17 22:28:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.