[]

Iphone 3gs almak ama nasıl almak?

Kafaya koydum alıyorum ama henüz yurtdışındayım. Yaza kadar dönüyorum da şöyle bir bakayım dedim. Bildiğim kadarıyla en hızlı 3G Turkcell'deymiş. Tecrübe edenler sorum size: "Nasıl bilirsiniz?"

Bir de kafam karıştı. Olmuşken 32GB istiyorum. Turkcell Orta paket dediği şeyde 175TL istiyor. Orası güzel ama 556 TL de peşin istiyor. O peşinat taksitlendirilebiliyor mu?

Vodafone'a baktım, aylık 175 TL olan pakette 32GB cihaz ücretsiz. Ama onda da internet 1GB. Napayım ben onu? 4Gb bile az mı diye düşünüyorum zaten.

Şu gidişle Turkcell'in büyük paketine kayacak gibiyim peşinattan düşsün diye ama önerileriniz neler? Hızı nasıl? Diğer operatörlerle kıyaslama yapılır mı? Yaza kadar gelecek yeni bir kampanya duyumunuz var mı?

Peki Google Phone gelir mi? Iphone'dan tamamen vazgeçebilirim de...

 
yamulmuyorsam google phone şuan çıkmadı ve herkese satılmayacak. onun dışında türkcellden orta paket ile aldım 4gb internet felan, hızlı olmasına hızlı 3g ama 4gb dan anca 1 yada 1,5 gb zor harcıyorum. onun için 1 gb yeterli bence. ayrıca peşinatı taksitlendiremiyorsunuz. yani adı üstünde peşinat.

edit: yamulmuşum, dün çıkmış google phone ve ebay de satılmaya başlanmış bile.
  • zozjotejmnk  (06.01.10 18:40:02 ~ 19:02:53) 
bak ben 1200'e aldım nakit 3gs'yi. piyasa fiyatından çok ucuza bulunabiliyor yani, biraz bakın.


  • slavez  (06.01.10 18:47:25) 
@zozjotejmnk nasıl harcıyorsunuz peki interneti? video izliyor musunuz mesela? ya da 3g sürekli açık mı?


  • yellow brick road  (06.01.10 19:16:05) 
@slavez nereden nasıl aldın o fiyata bende alabilirim eğer o fiyat civarında bulursam.

Ben yaklaşık 14-15 aydır iphone 3g kullanıyorum büyük paket ile almıştım turkcell den daha bir kere bile 2gb'a ulaşamadım internet konusunda , eğer telefonu sürekli şarj halinde tutmayacaksan bir süre sonra telefonla internete girmek bile istemeyebilirsin , inanılmaz şarj gidiyor internet kullanırken , hele 3g ile bağlanırsan daha kötü , çünkü her baz istasyonun da 3g yok (sanırsam) , bazen 3g'den çıkıp edge olarak bağlanıyor sonra hat arıyor tekrar 3g ile bağlanıyor telefonun çekmiyor filan falan , ben çok lazım olmadıkça (download yapmadıkça ) 3g kullanmıyorum , zaten tv ve youtube'dan video izlerken 3g işe yaramıyor ancak telefonu jb yapıp 3g unres. isimli programı yüklersen kullanabiliyorsun ama dediğim gibi 3g'nin pek bir faydasını görmedim ben.

Edit: eğer iphone'nuz jb değilse 3g youtube izlerken gereksiz sadece 2sn beklemeden kurtarıyor sizi o yüzden işe yaramıyor demiştim eğer jb yapıp unres. programını kurarsanız 3g ile youtube videolarını çok yüksek kalitede izleyebiliyorsunuz.
  • JD  (06.01.10 19:48:00 ~ 21:11:27) 
ingilteredeyseniz, artik sim-free iphone satiliyor.

data kullanimi, evinizde wi-fi network varsa cok daha az oluyor.
  • cench  (06.01.10 20:19:49) 
@yellow brick road ben sürekli 3g açık olarak kullanıyorum ve artık nerdeyse heryerden 3g çekiyor. ilk 1 2 ay video izliyordum ama artık sıkıldım. sadece sözlük, duyuru gibi sitelere giriyorum, resimlere bakıyorum. eğer jailbreak yapıcaksanız zaten hiç gerek yok internete. oyunlar, uygulamalar her türlü yetiyor. ayrıca ben 3g açık değilken youtube dan video izleyemiyorum, dolmuyor, çok yavaş oluyor. 3g açıkken hemen pırt diye doluyor :) öyle yani. ha bir de yakınlarınızda wireless bağlantı varsa çok rahat onu da kullanabilirsiniz..

snakesolid102 et hotmail, mail adresim bişey sormak istersen mail atabilirsin.
  • zozjotejmnk  (06.01.10 20:29:09) 
Nakit olarak sadece kendisini almam mümkün değil. Ama ayda 200 lira ayıracak bütçem var. O yüzden 1GB yeter diyorsanız Vodafone'un kampanyası çok mantıklı geliyor. aylık 175 liraya 32 Gblık olanı bedavaya geliyor.


  • yellow brick road  (06.01.10 21:00:34) 
biliyormusun bilmiyorum ama kontratlı alabilmen için -vodafone yada turkcell- en az 6 aydır kullanılmakta olan, faturalı bi hattın olması gerekiyor, faturana gelmesi için ücretin. yada kredi kartından çekiyorlar 18 aylık bütün ücreti ve limitin içine s*çıyor, aylık ödediğin kadar limitin geri geliyor. umarım biliyorsundur sıkıntı yaşamassın. şayet ben çok yaşadım.

soruna gelirsek, evet ben 1 gb yeter diyorum.
  • zozjotejmnk  (06.01.10 21:07:30) 
@canseven, @cench: amerika'da da var mı simkilitsiz iphone'lar, site veya "shop" önerebilir misiniz?


  • prologue  (06.01.10 21:16:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.