[]

kuduz virüsü hakkında

selam selam. gene ben ve gene bir kuduz sorusu. ancak bu sefer biraz daha genel bi soru olacak. bilginiz varsa daha iyi olur ama fikrinizi de merak ediyorum efenim

şimdi okuduğum duyduğum kadarıyla bu virüs hayvanın salyasındaki virüsün kana karışmasıyla veya ağza burna göze temasıyla bulaşıyor. bu durumda diyelim ki sokakta ayağımız kaydı yere düştük bi yerimiz kanadı, kanayan bölgenin temas ettiği yere de hasta hayvan kısa süre önce tükürdü ve uzaklaştı. veya bi yerimiz kanamasa bile elimiz yere değdi ve elimizi de doğal olarak burnumuza gözümüze götürüyoz. bunların hepsi teorik olarak risk kabul edilip aşı olunması mı gerekecek? sonuçta bizden önce hayvan oraya tükürdü mü bilemeyeceğiz.

bir de kafadan ısırılma durumlarında aşı olunsa bile yarar sağlamayabileceği söyleniyor. diyelim ki böyle bir olay yaşadık umutsuzca kudurmayı mı beklemek lazım?

son olarak bilindiği gibi yarasalar kuduz bulaştırabiliyor. ancak sağlık bakanlığının hazırlamış olduğu rehberde "aşılama gerekmeyen durumlar"da eve giren yarasanın ısırması yazıyor. bu, türkiyedeki yarasaların kuduz taşımadığı anlamına mı geliyor? (öyleyse internetteki "yarasa ısırdı kuduz oldu" haberleri neyin nesi) ben mesela izmirde oturuyorum evin önünde her akşam yarasa uçtuğunu görüyorum. bi de dengesiz bi değişik uçuyolar. kazara biri yüzüme çarpsa korkudan ısırsa veya evin/balkonun içine girip tükürse ben de sigaramı vs. yanlışlıkla oraya düşürüp içmeye devam etsem yusuf yusuf kudurmayı mı bekleyeceğim? (mss'ye yakın yoldan virüsü alınca aşının fayda etmemesini düşünürsek)

bu konuda hiç düşündünüz mü veya endişem hakkında ne düşünüyorsunuz?

 
o kadar etkilemiyor ama mantıksız mı düşünüyorum sizce? daha çok yazdığım sorulara cevap almak için açmıştım aslında başlığı


  • isimsiz uye  (07.04.17 02:07:44) 
Sen rehbere bakma. Yarasa isirirsa git acile icin rahat olsun


  • sen nasıl bir insansın  (07.04.17 02:15:52) 
belki yarasaların hepsi değil vampir yarasalar taşıyordur o da türkiye'de yok. tam emin değilim bu konuda.

ikinci olarak kuduz köpeğin salyasının çok taze olması gerekirdi herhalde. yav o değil de kuduz köpeği bile bir insan hayatında en çok bir iki kere görürken yerdeki salyasına yaralı eliyle dokunması ihtimali bunu düşünmeye bile değmeyecek kadar düşük. araba çarpıp ölme ihtimalinin buna oranla ne kadar yüksek olduğunu söylesem?
  • bohr atom modeli  (07.04.17 07:32:33) 
biri vardı yok köpek sevmiş de sonra cips yemiş ölecem mi diyip duruyordu sen o musun?
o senin dediğin mantıkla aids de olursun hepatit de hatta cüzzam bile olursun.

  • cekilmis gayfe  (07.04.17 10:03:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.