[]

Estetik ameliyata karşı mısınız?

Karşıysanız da değilseniz de nedenleri ile belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler...




 
ben değilim. Başkasının kararına karışmam. herkesin popisi kendine. herkesin kendi kararı karşı olmak ne demek?


  • qazaqwsx  (06.04.17 22:25:28) 
estetiğe değilim yapaylığa karşıyım. çoğu estetik yapay duruyor. bugün dışarıda otururken bir kadının burnunu gördük, aşırı estetikli duruyordu. bunun gibi.


  • pinkpeony  (06.04.17 22:28:42) 
Çok acaip bir görüntü olmadığı sürece estetiğe karşıyım. Çünkü mesela estetik burun ameliyatı geçiren bir ses sanatçısın ses güzelliği yok oluyor çoğu zaman.

Ama mesela dişlere tel taktırmaya karşı değilim. Bu estetikten sayılmıyor diye düşünüyorum.
  • yaren  (06.04.17 22:31:23) 
Başkasında umrumda olmaz da kendim asla yaptırmam. Büyük konuşuyorum belki ama doktor yüzü görmeyen bir insan olarak bile isteye bıçak altına yatmak asla yapabileceğim bir şey değil. O yapay görüntüyü de sevmiyorum zaten. Bir insanın yaptığı burunla, dudakla gezmek falan çok garip geliyor nedense.


  • ms brownstone  (06.04.17 22:33:22) 
Değilim kulaklarım kepçe param olursa yaptıracağım. Kafaya çok takılan bir şey ise bence değil.


  • fyodor fyodorovic  (06.04.17 22:36:27) 
karşı değilim. her insanın kendi vücudunu nasıl sevecekse öyle yapabilmesi onların tercihi olmalı diye düşünüyorum.
ama göğüsleri devasa yapılmış, garip görünen kadınları ya da yüzlerini çok gerdirmiş erkekleri falan yapay buluyorum. ama yaklaşımım "ilginç... de banane, naparsa yapsın" şeklinde.

  • sopiro  (06.04.17 22:38:34) 
Değilim. İnsan nasıl istiyorsa öyle gezinsin. Şurada Barbie olmak için kasan kız var mesela. Ben yolda görsem korkarım; standart insan formu o formda değil ama kız kendini öyle tanımlamış, onunla özdeşleştirmiş. Belki de o özelliği ile gurur duyuyordur. Ben görünce 'Acaba bu kız tuvalete gidiyor mu hiç' diye tuvalette hayal etmeye çalışıyorum ama yargılamıyorum; kendini öyle tanımlıyorsa öyle tanımlıyordur.
s-media-cache-ak0.pinimg.com

Şebnem Ferah mesela, aldatıldıktan sonraki bunalımı atlatma döneminde silikon taktırmıştı. Hani, kendimizi kötü hissedince biraz daha iyi hissedelim diye makyaj yapıyoruz. Britney Spears kafasını kazıtmıştı. Pijamalardan çıkıp düzgün giyinip, biraz da kendimize bakınca iyi hissediyoruz; özgüven atıyorum 7 birimse 8 birim oluyor diyelim. Onun bir adım ötesi sadece. Kişinin kendi kararı, kendi hayatı. Belki bir gün ben de öyle bir bunalıma girerim ki, gider kendimi baştan yaptırırım. İnsanın nereden destek bulmak isteyeceği belli olmaz.

Estetik ameliyat yaptırmak veya estik ameliyatın kendisi değil de, ameliyatlara talebi sağlayacak koşullar içinde yaşamamız ve bunun bir açıdan kader belirleyici olması acı bence. Her dönem kendi güzelini yaratıyor maalesef. Şu abla 400 yıl öncesinin güzel tanımı, şimdi yaşasa belki orasını burasını yaptırmak isteyecekti.
i.imgur.com
  • aychovsky  (06.04.17 22:40:31 ~ 22:43:01) 
Değilim, başkasını tercihi yüzünden yargılamanın da değerlendirmenin de haddime olmadığını düşünüyorum. Aksine mutsuz eden fiziksel görünümlerin düzeltilmesinin desteklenmesi taraftarıyım.


  • doxanikee  (06.04.17 22:51:57) 
Kişinin psikolojisi olumsuz yönde etkileyen kusurlar için ufak müdahalelere karşı değilim, ama yapaylığa veya estetik bağımlılığına karşıyım.

Mesela Neslihan atagül'ün göz altlarına yaptırdığı estetik yerinde bir estetikti, ama fahriye evcen'in yüzünü doldurtup tamamen başka bir görüntüyle bürünmesi bana aşırı geliyor. Kadını yakından gülümserken görün, o yanak dolguları dudak dolguları topçik topçik görünüyor.
Tabi ki bu benim kişisel görüşüm.

Bir de herkesin tornadan çıkmış gibi aynı minik hokka kalkık buruna sahip olması, kişilerin güzelliğini gölgeleyip sıradanlaştırıyor. Estetiğin herkesin yaptığı gibi değil, kişiye en yakışan ve en doğal olacak şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum.
  • bir nick var benden iceri  (06.04.17 22:52:45) 
degilim, ve bir estetik ameliyat gecirdim de. ameliyattan sonra hayatim degisti desem yeridir.


  • gayrimenkul danismani x  (06.04.17 23:03:33) 
Hayır değilim. Ufak tefek operasyonlar belki kendim bile yaptırabilirim ileride. Herkesin aynı tornadan çıkmış gibi şişme dudak kalkık burun yaptırmasına da karşı değilim, çünkü beni ilgilendirmez. Estetik bulmuyorum, beğenmiyorum o ayrı. Herkes umarım aldığı sonuçlardan memnun olur sadece.


  • dahayeniymis  (06.04.17 23:24:40) 
"genclesmek" icin yapilmasina karsi olabilirim.

kalani konusunda kararsizim.

tek tek begendigim degistirilmis burun var mi, meme var mi filan diye dusunmeyecegim...
  • e haliyle  (07.04.17 00:03:32) 
değilim. birgün yaslandığımda yüzümü gerdirmeyi planlıyorum çünkü öyle mutlu olcağım.


  • kuzey li  (07.04.17 00:08:59) 
yov yov ne münasebet

herkes her yeriyle istediği gibi oynama konusunda özgür tıbbi sakıncası olmadıkça.

3.memeyi istiyorum diyen kadına 3.memeyi yapan estetik cerrahı ciddiye almam mesela.
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (07.04.17 00:10:59 ~ 00:11:11) 
Karşıyım. İnsan en mükemmel şekilde yaratılmıştır. Her şeyin bir sebebi vardır. Estetik ameliyat şirktir.


  • franz kafka  (07.04.17 00:40:43) 
Degilim cunku karsi olmak icin bir neden goremiyorum. Dusunuyorum ve en ufak bir neden bile goremiyorum.
Memelerini diklestirirsen daha cekici gorunursun mesela, bunun neresi kotu? Poponu duzelttrmenin, burnunu sekle sokmanin nesine karsi olayim? Insanlar guzel gorunmek ister, bunun dogal yoldan ya da disaridan mudahaleyle saglanmasi mumkun. Tabiat guzellik konusunda herkese ayni davranmiyor, herkese dimdik memeler vermiyor mesela. E kimse de tabiatin kendine sunduguyla yetinmek zorunda degil. Kim koydu bu zorunlulugu? Kulturumuz. Yani sen ben. Tipki namus kavrami gibi kafamizda yarattigimiz dayanagi olmayan bir olgu bu "estetik yaptirmak dogru degil" fikri. Neden dogru degil, cunku oyle. Oyle yani bir aciklamasi yok, dogru kabul etmiyoruz.

Estetik ameilyat konusunda yok dogal halini bozmak dogru degil, yok disaridan mudahale iyi bir sey degil, efendim insan dogal halini kabullenmeli zart zurt gibi yorumlari asla anlamiyor ve anlamlandiramiyorum. Neresinden dusunursem dusuneyim bir mantik yok.
Kimisi genetik konusunda sansli, kimisi de degil ve cerrah eliyle sekle girebiliyor, oyle ya da boyle siki bir kalca gozumuze hos gelir, nasil imal edildigiyle neden ilgilenelim? Estetik ameliyat konusunda soyle boyle diyen insanlar estetik acidan kusurlu bir kadina tercih edilme oranini bir anda arttiracak bir formul bulabiliyorlar ya da kimsenin tercih etmek istemedigi bir karsi cinsi hayrina tercih ediyorlar mi?

Dogal bir gorunum kazanmasa bile eskisinden cok daha iyi gorundugu asikar olan estetik ameliyatli insanlar dolu etrafta. 200 metreden estetikli oldugunu anlarsin ama orjinal halini gorsen belki 200 metre kala arkani donup kacacaktin. Yani dogal olmuyor bilmemne ne diye karsi olmanin da bir anlamini gormuyorum, bize ne yahu? Ben orjinalligi bozmaktansa cirkin dolasmaya razi olabilirim ama baskasi bu mantigi aptalca buluyordur?

Toplumun guzellik algisi ve baskisi blablabla elestirilerini de anlamsiz buluyorum. Biz insanlarin ortalama bir guzellik algisi var, bu gercek. Bazilarini guzel bazilarini cirkin buluyoruz ve cirkin olandan pek hazetmiyoruz cunku boyle bir ozelligi olan yaratiklariz. Yani boyle bir sey var, bunu yok saymaya calismanin anlami yok.
  • stavro  (07.04.17 01:04:59 ~ 01:17:04) 
ben yaptirmam, ama yaptirana da niye yaptirdin demem.


  • thewizardofearthsea  (07.04.17 01:12:35) 
Başkalarının ne yaptığı pek de umrumda değil, o yüzden istediklerini yaptırabilirler ama güzelleşeceğim derken çirkinleşenler gözümü yoruyorlar açıkçası.

Kendimden şu anda memnunum o yüzden böyle bir şeyi hiç düşünmedim dolayısıyla karşıyım diyebiliriz, yani ama düşününce ileride yaşlanınca böyle bir şeyi yaptırmak aklıma gelmez diye tahmin ediyorum. Ben saçlarımı boyatmaya bile yıllarca düşünüp karar verdim, o yüzden de bıçak altına yatmak bana biraz ürkütücü geliyor açıkçası. Aslında temel neden güvensizlik ve ne çıkacağını bilmemek diyebiliriz.

Tabii ki bu değerlendirme zaruri durumlar için geçerli değil.
  • duyond  (07.04.17 01:39:00 ~ 01:41:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.