[]

evde köpekle yaşamak

merhaba.

bahsettiğim öyle küçük türler değil, tuvaleti için her gün dışarı çıkarmanız gereken türler.

evde köpek besleyen ve çalışan çiftler olarak nasıl başa çıkıyorsunuz? zaten günde ortalama 12 saat evde değilken nasıl zaman buluyorsunuz?

şimdiden teşekkür ediyorum cevaplar için.

 
su an calismiyorum ama calistigim donemde saat 9.30'da mesai basliyordu ben 6.15'te kalkip 1 saat yuruyuse cikariyordum. aksam da eve geldigimde 8 gibi tekrar cikariyordum bu sefer sadece tuvalet amacli 5-10 dk kadar. gece tekrar esim cikariyordu o da 5-10 dk.
ama tum gun sizi gormediklerinden surekli ilgi bekliyorlar. aksam once onlarla oynuyordum evde. ondan sonra diger isleri hallediyordum.
calisirken bakmasi evet zor, evet hayvana yazik oluyor. ama ote yandan barinakta 1 metrelik zincire bagli 15 sene gecirmesindense sicak bi yuvada sahibini beklemesi cok daha iyi. sahipleneceginizi varsaydim umarim oyledir :)
  • pide  (06.04.17 22:58:05) 
Ananem hasta oldugu icin annem gecici bir sure ona bakmaya gitti. O yuzden kopegimizi evde 13 saat yalniz birakmak zorunda kaliyorum ben de ise gittigim icin. Her sabah 5:45 te kalkip disari cikartiyorum ise gitmeden. Butun gun evde duracak cunku. Aksam eve gelince de hemen disari cikariyorum, ilgi gosterip oynuyorum. Cunku hayvancagiz cok mutsuz oluyor evde tek kaldigi icin. Ne kadar yorgun da olsam onu seviyorum oynuyorum. Gece tekrar disari cikariyorum, o yuzden cok erken de yatamiyorum.
Gecici bir durum bu ama gercekten ikimiz icin de hic kolay degil. Kopek sahibi olmak, daha dogrusu mutlu bir kopek sahibi olmak icin kendinizden ciddi fedakarlik yapmaniz gerekiyor. Ben cok sevdigim icin elimden geleni yapmaya calisiyorum. Cocuk sahibi olmaktan pek farkli degil yani.
Calisiyorsaniz ve butun gun evde yalniz kalacaksa kopek yerine kedi (hatta iki tane) sahiplenmenizi tavsiye ederim. Kopek butun gun yalniz kalmak icin uygun bir hayvan hic degil.
  • innerbliss  (06.04.17 23:39:52) 
farklı açıdan yorumlamak istiyorum ama doğru tabir edemeyebilirim, kusura bakmayın. 4 yıldır şu canavar ile birlikteyiz ailecek. www.dogbreedslist.info

Bu canlılar insan evladı gibi düşünemiyor, senin işe gitmen gerektiğini para kazanman gerektiğini anlamıyor. sadece onu terkettiğinizi düşünüyor. :) sırf bu yüzden babam işi bırakıp bütün gün onunla ilgileniyor.

Siz evden çıktıktan sonra üzülüyorlar, ciddi anlamda kaşları düşüyor mutsuz oluyorlar, stres yapıyorlar, sürekli camı pencereyi gözlüyorlar, bi tıkırtı duyduğunda biri mi geldi diye kapıya koşup kulak kesiliyorlar... Bi canlıya bu yapılmamalı bence.. Lütfen köpüşlerinizi evde tek bırakmayın :'(
  • plastic_angel  (07.04.17 17:48:45) 
konudan alakasız ama arkadaşlar o hayvan 12 saat çişini tutmak zorunda mı kalıyor ya, su falan içmiyor mu gün içinde, sıkıntı olmuyor mu? kedim var benim biz evde yokken en az iki kere kullanıyor kumunu.


  • yue  (07.04.17 18:04:04) 
@yue kendini rutine ayarliyor sanirim. cunku bazen cisi ya da kakasi daha once geldiginde kapiya vuruyor ya da agliyor o zaman erken cikariyoruz. gun icinde de su icmiyorlar. hep evde oldugumdan goruyorum.


  • pide  (07.04.17 18:38:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.