[]

Sıfırdan başlamak? Hiç sıfırdan başladınız mı?

24 yaşında tüm hayat değiştirmek sıfırdan başlamak mümkün mü? Hayatınızda bu değişimi yaptınız mı? Yaptıysanız ne zaman ve nasıl?
Sıfır para sıfır eğitim sıfır çevre.



 
24 yaş nedir ki? üniversiteden yeni mezun olmuş kişi yaşı aşağı yukarı en fazla.
millet 50 yaşından sonra eşinden ayrılıp, çoluk çocuk torun torba sahibiyken hayatını değiştiriyor.
kendi adıma biraz daha manevi olarak içsel değişikliklerim oldu ama biraz uzun hikaye.
kısaca tabii ki mümkün
  • limoncello  (06.04.17 17:13:06) 
abi 0 para 0 eğitim 0 çevre ile daha ne kadar 0dan başlamayı planlıyosun :) başla yeter


  • allaccess  (06.04.17 17:13:07) 
@allaccess, var olanları sıfırlamaktan bahsediyorum.


  • tuborg yesili  (06.04.17 17:15:27) 
Valla sanırım seneye 30 yaşımda böyle bir şey yapıcam.
Daha önce de 21 yaşımda yapmıştım, sıfırdan okula falan başlayıp. Ama sıfır para, sıfır eğitim, sıfır çevre ile mevcut durumu kastediyorsan zor gibi, yok tamamını sıfırlamaktan bahsediyorsan arkanda ya da elinin altında destek olmadan zor gibi.

  • zwiegesprach  (06.04.17 17:25:17) 
merhaba, hocam sana şöyle söyliyim 27 yaşımdayım. 9 yıldır üniversite mezunu olarak çalışıyorum. benim mesleğimdeki kişilere göre piyasanın üzerinde maaş alıyorum. hala eğitimime devam ediyorum.
peki elimde ne var? aldığım maaş kadar borç, aldığım eğitim kadar yorgunluk, bulunduğum pozisyon kadar insanlara karşı güvensizlik, isteksizlik ve tiksinti var.

hayatı sıfırlamaktan kastın yurtdışı gibi bir olanaksa istersen 40 yaşında ol, cfo ol, yine de bırak git derim.
türkiye'de 1. sınıf vatandaş olacağına, insana saygılı x bir ülkede 3. sınıf vatandaş ol daha iyi.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (06.04.17 17:25:47) 
Sıfırdan başlamak... Hem çok zor, hem de çok basit.

Bulunduğun ortamı değiştirmek, işini, arkadaşlarını, düşününce kolay uygulamada da kolay aslında ama önemli olan cesaret ve kaygılar.

Çok tanıdığım var hayatını bir anda değiştiren ve hepsi bir şekilde yönünü buldu. Kimse acından ölmez, evet para çok önemli bu hayatta, ama o bunalmışlık hissini yeri geliyor para bile vazgeçiremiyor.

Bence tek şey cesaretli olabilmek. İstiyorsan yapacaksın! Ama sonrasında da pişmanlık duymayacaksın.

...kır zincirlerini,
yarını bugünden kuracaksın, o senin tarihin olacak...
  • arockm  (06.04.17 17:27:21) 
yaptım ben onu.

en canini sikacak sey aile olacaktır.

eger onlari geride bırakabileceksen, yap derim.

aksi halde, kendini de diğerlerini de böyle bir maceraya sürükleme.
  • for the record  (06.04.17 17:50:30) 
Yapılır. İşinde çok streslisin eski duyurularından anladığım kadarıyla. zararın neresinden dönülse kar. hayatın çoğu önünde duruyor.


  • stewie  (06.04.17 18:00:42) 
Hayattan beklentilere gore mumkun. İyice dusunup bu ise baslamak gerekiyor, yoksa ilerde pismanligi buyuk olur.

Mutsuzdan bir sekilde bir seyleri degistirmeye calis, kisa donemi degil uzun donemi dusun. Konusmak cok kolay bu arada :)
  • fakyoras  (06.04.17 18:45:27) 
Tam olarak dediğini yapan bir arkadaşım var, Hacettepe Tıp'ı 2005'te kazandı 5.senesinde bıraktı ve 2011'de Boğaziçi Felsefe'ye yerleşti. 24 yaşındaydı ve güveneceği kimse yoktu herkes elemana sırt çevirmişti zamanında, ailesinden para alabilecek durumda değildi zaten çalıştı okudu falan. Şimdi yurt dışında mastera gitti burslu. Oluyor yani örnekler var.


  • vedatchilipeppers  (06.04.17 19:03:06) 
24 yaş büyük bir yaş değil ki sıfırdan ya da herhangi bir yerden başlamak için!

33 yaşında sıfırdan başlamadım ama şöyle diyeyim: Format attım ama ofis programları falan yüklü. Eğitimi sıfırlamasam da yıllarca geriye aldım; parayı ve çevreyi ise sıfıra. Pişman değilim. Mücadelesi zor, yorucu ama bir sorun olmazsa düze çıkacak, o yüzden şimdi mücadele etmek de koymuyor. Normalde yaşadığım hayattan memnunum bir iki pürüz dışında ama başkaları ile kendimi kıyaslamak

Risk seven, maceraperest bir insan değilim. Hatta "İnsan 'comfort zone'da huzurlu ve mutluysa çıkmasına da çok gerek olmayabilir' diye düşünürüm; buna rağmen gül gibi 'comfort zone'umu bırakıp başladım bir şekilde. Tavsiye ederim, çekinilecek bir şey yok.
  • aychovsky  (06.04.17 21:44:35) 
24 yaşımda 0 para ve eğitm almadığım bir konuda işe girmek için (yazılım) istanbula geldim.

kelimenin tam anlamıyla sıfırdım. hatta eksilerdeydim.
şuan yükseldim.
  • tchuck  (06.04.17 21:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.