[]

Kısa süreli çalışma hakkında

Bir yerde 1 hafta sigortalı olarak çalıştık. Sonra istifa edince prosedür nasıl oluyor ? Çalıştığım zamanın ücretini alıyor muyum? İhbar süresine mi sayılıyor ?




 
2 hafta ihbar süreniz var.

haklı bir neden olmadan iş akdinizi feshetmeniz durumunda işverenin sizden 2 haftalık ücretinizi isteme hakkı mevcut. ya da istifadan sonra 2 hafta daha çalışmaya devam etmeniz gerekiyor.

edit: iş sözleşmenizde "deneme süresi" belirlenmiş ise, bu süre içinde ihbara gerek kalmadan fesih hakkınız olur. çalıştığınız süre kadar ücretinizi de alırsınız elbette.
  • arma aski  (06.04.17 17:11:42 ~ 17:13:56) 
@arma aski benden ihbar süresi istemediler, parasını da istemediler. Muhasebeci "patronlar sana kıyak yaptı" dedi ama bu arada bana o 1 haftanın parasını da öderler mi yoksa hayallerde mi yaşıyorum?


  • al-se  (06.04.17 17:14:41) 
öderler mi noktasını bilmem mümkün değil. fakat ödemeleri gerekir. ödemezlerse talep edin.


  • arma aski  (06.04.17 17:16:26) 
@arma aski valla her şeyi imzaladım, ödemezlerse yapacak bir şeyim yok. Sadece kanuni tarafını öğrenmek istedim, teşekkür ederim.


  • al-se  (06.04.17 17:21:13) 
imzalamış olmanız bir şeyi değiştirmez.

sgklı olarak çalıştığınız süre belli. ödemelerin banka kanalıyla yapılması gerekir. banka kanalıyla size yapılan bir ödeme olmadığı sürece, alacağınızı ispatlamanızda bir sorun olmayacaktır.

rica ederim.
  • arma aski  (06.04.17 17:26:06) 
ya 1 hafta çalışılan yerde 2 hafta ihbar süresi olduğu nerde duyulmuş. uydurmayın bari ya.
1 hafta çalıştığınızda ihbar süreniz falan yok. deneme süresi boyunca istediğiniz zaman işi bırakabilirsiniz ya da işveren istediği zaman işinize son verebilir.
size ücret ödemek zorunda. ihbar süresi falan yok.
  • matilda  (06.04.17 17:56:54) 
@matilda

götümden uydurmuştum.

İş sözleşmeleri;
a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,
b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,
c) İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra,
d) İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra,
Feshedilmiş sayılır.
Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir.
Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.

ilk 2 ay otomatik olarak deneme süresi sayılır diyenlere gelsin bu da ;

Deneme süreli iş sözleşmesi
MADDE 15. - Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir.
  • arma aski  (06.04.17 18:01:50 ~ 18:03:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.