[]

veri depolama/taşıma amaçlı sarf malzemesi

eskiden disket vardı. dünyanın fiyatına göre en az iş yapan medyası. 1.44 mb depolamaya dünyanın parası verilirdi.

disket bitti, cd çıktı, dvd çıktı. daha ucuza, daha fazla depolama alanı sağladı.

şimdi artık cd/dvd de bitiyor. neredeyse artık bilgisayarlarda cd/dvd sürücü yok.

peki biz dosyalarımızı neyle taşıyacağız, neyle teslim edeceğiz? hadi arkadaşlar arasında fılaş ver, fılaş al. harddisk taşı, ne bileyim buluta at ordan indirsin falan da,

müşteriye yedekleri yollayacağım. ne bileyim doküman götüreceğim. bende cd sürücü var, cd'ye çekerim de götüreceğim adamda yoksa? ya da ne bileyim yıl yıl müşterilerin dokümanlarını firma firma bazında medyalara kopyalayıp, hepsini firmaların dosyalarına koyup arşive kaldıracağım. gerekirse 20 yıl sonra da açabilmeliyim. bak mesela 20 yıl önce diskete çektiğim yedeklere ulaşmak için aliexpress'ten usb disket sürücü getirttim. cd'nin akıbeti de 20 yıl sonra o. yapmak istediğim şeyler için flaşdisk hem pahalı, hem de gereksiz derecede büyük kapasiteli.

böyle usb'den takılan ve ne bileyim maksimum 1 gb depolama alanı olan, ucuz, belki tek kullanımlık, belki çok kullanımlık ama basit medyalar olsa olmaz mı? boş cd fiyatına, boş cd kapasitesinde ama usb'den veri kopyalanabilecek bir cihaz olsa?

 
cloud var artık ya da hiç olmadı ucuz flash +1


  • cedex  (06.04.17 15:42:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.