[]

Subwooferlarda hava girişi ve çıkışının nasıl bir işlevi var?

Sonuçta klasik hoparlördeki gibi bobin-magnet ve diyafram üçlüsü çalışmıyor mu? hava sisteme tam olarak nasıl destek oluyor?




 
malum ses hava ile iletilir. hoparlor kabinindeki o hava kanalları, sesi olumsuz etkileyecek gereksiz salinim , basinç ve titresimlerin önüne geçiyor. arabalardaki amortisörler gibi düsün

daha cok bas frekansli seslerde kendisini daha iyi hissettirir bu kanallar.
  • 1adam  (06.04.17 12:23:48 ~ 12:28:09) 
yüksek titreşimden dolayı kabin içerisindeki hacim değişiyor. hoparlör ileri gidince hacim büyüyor, geri gelirse daralıyor. subwooferlarda normal hoparlörlerden çok daha büyük olduğundan bir anda hava basıncı oluşuyor.

havanın serbestçe çıkıp girebilmesi hoparlör kağıdının hareketini kısıtlamasın diye. böylece bozulmalar en aza iniyor.
  • idexo  (06.04.17 12:48:34) 
bas seslerin artmasına etkisi var ancak ses kalitesi açısından kötü etkliyor.
ilk olarak bir hacim içine sıkışmayan hoparlör diyaframı daha serbest hareket ediyor.
sesin gittiği yolun uzunluğuna bağlı olarak bir bölgede bas sesleri arttırıyor.


ancak kalite hoparlöler, stüdyo monitörleri mesela hep tam kapalı kabinlerdir.

en.wikipedia.org
  • orpheus  (06.04.17 14:03:18 ~ 14:03:54) 
bizde bir tane sharp müzik seti var. çocukluğumdaki en eğlenceli şeylerden biri, bu müzik setinin sesini iyice açıp hoparlörün hava kanalının önüne yatmaktı. oluşturduğu 'rüzgar' yüzüme çarptıkça eğleniyordum.

sonuç olarak; yukarıda bahsedildiği gibi içeride oluşan hava akımı dışarı atılarak diyaframın rahat hareket etmesini sağlıyor. kanımca ömrünü de artırıyordur.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (06.04.17 15:54:53) 
'ancak kalite hoparlöler, stüdyo monitörleri mesela hep tam kapalı kabinlerdir.'

böyle bir şey yok, şöyle bir şey var: medias.audiofanzine.com

bas seslerin artmasıyla değil, bozulmadan çıkmasıyla ilgilidir.

'ancak ses kalitesi açısından kötü etkliyor.' bu da saçmalık.

bu da başka: www.audioheritage.org
  • idexo  (06.04.17 20:58:19 ~ 21:00:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.