[]

konut kredisi eksper raporu

1-) 500 bin'e satılan evin 400 bin eksper bedeli çıkması normal mi? ev ile ilgili olumsuz bir durum mu var?
2-) eksper raporunda takbis raporu/takyidat bilgisi mutlaka oluyor mu?



 
1- yerine göre normal. piyasa fiyatı gerçekten 400'dür ama satıcı 500 istiyordur. veya projesine aykırı bir büyüme vardır, satıcı ona göre satıyordur. ama değerleme firması yasal alan ne ise onun üzerinden değer takdir eder.

2- evet oluyor. bunun dışında belediye arşiv dosyası incelemesi de oluyor.

başka soru olursa alabilirim. bu konuya benden daha iyi cevap verebilecek insan zor bulursun burada :)
  • teritori  (06.04.17 09:16:32) 
süper, peki bankaya sorsam ekspertiz raporunu gösterir mi?


  • cedex  (06.04.17 09:18:21) 
bazı bankalarda müşteri nüshası oluyor. onu gösterir ve paylaşırlar.
eğer müşteri nüshası yoksa gösterirler ama elletmezler. yasak :)

  • teritori  (06.04.17 09:24:05) 
konuya sıcağım. eksper firmaları yasaların dışına çıkmadan binanın asıl değerini belirlerler. ben de yeni ev aldım, 170 bine aldığım evin değerini 150 gösterdiler. kabul etmeyip itiraz dilekçesi yolladık. banka da rica etti fiyatı 185 bine çıkardılar. yaptıkları şeyin yasal olduğunu sanmıyorum ama itirazla falan bir miktar yükseltebiliyorlar.


  • burty  (06.04.17 11:06:48) 
peki takyidat raporunu görmedim ama kredi çıktı.
bu takyidat yok mu demek? ya da takyidat olan konuta banka kredi verir mi?

  • cedex  (06.04.17 12:07:48) 
alım satıma engel teşkil edecek takyidatlarda kredi kullandırmazlar.
örneğin kamu haczi, ihtiyati tedbir gibi.

kamu haczinde, haczi koyan kamu kurumu alım satımdan önce "benim paramı ödeyin" diyebilir ve sıkıntı çıkabilir. tedbirli taşınmazların ise alım satımı zaten engellenmiştir.

bu tarz durumlarda ipotek işleminden önce bu kayıtların kaldırılması istenir.

eğer sizin raporunuz onaylandıysa çok yüksek ihtimal ile herhangi bir takyidat yoktur.
  • teritori  (06.04.17 14:11:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.