[]

Hangi Savunma Sanatı

Merhaba,
Kendi kendime araştırdım ama karar veremedim. Kendimi savunmak için bir savunma sanatı öğrenmek istiyorum. Ancak sol dizim biraz sıkıntılı, dizime çok yüklenmemem gerekiyormuş. Hangi savunma sanatını önerirsiniz?



 
Systema


  • bedbed  (06.04.17 03:39:22) 
Dizin sakatsa buna doktorla karar vermen daha uygun sanki? Benim de dizim sakat ve tahmin edemeyeceğim hareketlerin zararlı olduğunu doktora tek tek sorarak öğrenmiştim. Ne kadar sürede öğrenmek istiyorsun? Savunma sanatı öğrenmek ve iyi olmak uzun sürer saldırı daha kolay ve kısa sürer


  • jazzabel  (06.04.17 09:04:45) 
Karatede dize yükleniyorsun. Gedan Barai tekniği doğrudan dizleri etkiliyor. Aikido benzeri hafif sporları deneyebilirsin.


  • dissendium  (06.04.17 09:44:48) 
Bacaktan kuvvet almayacağın dövüş sporu yok. Doktorunla konuş bunu.


  • arnold schwarzeneger  (06.04.17 09:50:06) 
Araştırmıştım bu konuyu ben de. bedbed'in dediği gibi Systema gayet etkiliymiş ama öğreten yer aşırı az sayıda ülkemizde. Boks ve Güreş en etkililerinden diye okudum çoğu yerde. Youtube'da gerçek hayattan kavga videolarına bakarsan da bu ikisinin etkisini görebilirsin. Ayrıca bu ikisini yapan arkadaşlarım var ve kavgaya girdiklerinde rahatlıkla çözmüşlerdi sorunu :)


  • hümanist tabutçu  (06.04.17 11:32:19) 
@jazzabel, doktorlara kalsa koşmam yasak, bağdaş kurmam hatta yoga yapmam bile yasak. Ancak verdiği egzersizler sonrasında dizim güçlendi ve çok az sorun yaşıyorum. Süre olarak aklımda bir şey yok. Sadece biri bana saldırırsa veya etrafımdaki birine, onu dövmek istiyorum veya etkisiz hale getirmek.


  • anumegha  (06.04.17 11:57:37) 
O zaman ya boksa ya güreşe gideceksin. Güreş>boks ama dizin kaldırmayabilir. Boksun dize verdiği pek bir zarar yok ama antremanlarda ağırlık ya da cardio yapıldığında o hareketler sıkıntı çıkarabilir onları da farklı şekilde yaparsın hocalarla konuşursun.


  • jazzabel  (06.04.17 12:08:52) 
Güreş de yapma sakın. Güreş, Judo gibi dengeye dayalı sporlar doğrudan ayaklardan güç alır. Bu tip sporların hedefi zaten rakibin dengesini bozarak karşıdakini alt etmektir. Birinin dengesini bozmak da o kişinin ayaklarını hedef almaktan geçer. Güreş dizinin en çok zarar göreceği sporlardan biri. Doktorunu dinle. Zaten karate, tekvando gibi sporları 3-4 yıldan aşağı yapmadıkça sana doğru düzgün bir katkısı olmaz. Savunma sporlarının etkileri uzun vadede belli olur. Lisanslı bir karate sporcusu olarak yazıyorum bunları. Dizinden birkaç kez ameliyat olursan dokuların kendini toparlayamayacak kadar zarar görebilir. Yüzme gibi sporlarla ilgilenirsen hem fiziki açıdan güçlenirsin hem de vücuduna zarar vermezsin. Sağlık > spor.


  • dissendium  (06.04.17 14:01:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.